Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Nejde o to, za co Nohavica medaili dostal. V tom směru si ji asi zasloužil. Jde o to, od koho ji dostal. Když to dám do naprostého extrému, tak by si mohl vzít Karel Čapek medaili od Hitlera, vždyť by přece byla za kulturu a s politikou by neměla nic společného. Tady jde o symboly.

6 3
možnosti
VB

Není mým cílem zde vypočítávat neúspěchy ale i neúspěchy Ruska. :-)Většině lidí by stačilo, kdyby o něm slyšelo co nejméně, tak jako o mnoha dalších zemích. Víme, že existují, tak nějak s nimi naše firmy obchodují a to je všechno. Více vědět nepotřebujeme. Jenže Rusko svojí agresivitou, vytvářením problémů na mezinárodní scéně nám stále vstupuje do života.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=662784

4 4
možnosti
Foto

A co to obrátít? Rusku vytvářejí problémy na mezinárodní scéně některé státy svým chováním vůči němu.

0 0
možnosti
Foto

Zato vy a jistě brzy váš "ocásek" Hermánek, alias "dvořák" ho jistě pochválí. Nakonec ta medaile patří tak nějak všem spolupracovníkům bývalého režimu, že ano.

5 6
možnosti
JN

Tak pan Hermánek se zde sice na diskusích už zhruba tak měsíc nevyskytuje, ale vás zřejmě spolehlivě straší pořád. ;-)

8 0
možnosti
DK

Mr. Nožička, především to není strašení. Spousta zemí na světě, včetně naší, má své vlastní zkušenosti s ruským povýšenectvím a přímým či nepřímým zasahováním do vnitřní politiky státu. I s daleko horšími záležitostmi.

Opatrnost ve vztahu k Rusku je zcela namístě.

A k Nohavicovi. Operovat tím, že zpívá texty vztahující se k historii Ruska je zcela zavádějící. Důležité je, od koho ocenění přijal. A to už je na pováženou.

10 7
možnosti
DK

...a ještě něco:

Tímto: "a to i v případech, které s politikou nijak nesouvisí..." chcete říci, že ocenění JN nesouvisí nijak s politikou?

6 4
možnosti
JC

J59i80r31i 42C30e48e

6. 11. 2018 17:27

Tahle diskuse je ještě lepší, než článek samotnej.

Explicitně z ní vyplývá, že tzv. "slušní lidé" vzali za svou doktrínu "omezené suverenity", kterou mimochodem v našich podmínkách v období normalizace potvrdil soudruh Brežněv.

Tzv. "slušní lidé" trpí bludem, že jsou demokraty a pevně věří informacím, které jim předkládá Česká televize. Proto hlasitě odsuzují jakékoli kontakty s Ruskem, Čínou a Iránem, krom akvizic surovin typu ropy, zemního plynu, jaderného paliva, vodky nebo kaviáru (v případě Číny akvizic úplně všeho).

Také věří spiknutí ruských, čínských a iránských rozvědek a moskevské, pekingské a teheránské lobby, které na našem území operují ještě intenzivněji, než před rokem 1989, přímo řídí polovinu parlamentu, prezidenta a některé resorty. Dále věří, že ruské tajné služby řídí vlády Rakouska, Maďarska a Slovenska.

Vzhledem k tomu, jak hluboce je ČR infiltrována, nejsme podle tzv. "slušných lidí" schopni si vládnout a mít vlastní zahraniční politiku. Jakýkoli projev státní suverenity je jen výsledkem podvratné činnosti Ruska, Číny a Iránu.

Řízení českých zahraničních vztahů by měli neprodleně převzít naši spojenci. Oni ví nejlépe, jaké jsou naše národní zájmy. Ostatně Macron s Merkelovou již v minulých dnech riskovali u Putina své životy a pověst i za nás.

35 4
možnosti
Foto

I30v30a61n 79M13a86r71e74k

6. 11. 2018 17:31

Naprostý souhlas p. Jiri,není co dodat . R^[>-]

3 1
možnosti
Foto

H69a19n74a 41V76l97k70o27v39á

6. 11. 2018 17:24

Na chvilku jsem se vrátila do diskuse do které jsem přispěla dneska ráno.

Nepřečetla jsem všechno, je toho moc, ale na jednom z posledních vláken mne zaujal jeden "správňácký" (pro zjednodušení "kavárnický") názor, opatřený pro přehled mnoha smajlíky že pokud pan Nožička píše v článcích ve kterých občas kritizuje hloupost jednostranného pohledu na svět že není jednoznačným zastáncem Zemana (Putina, Číny...) je to proto že sice je, ale stydí se za to.

A že obchází kolem kavárenských výloh a chtěl by patřit k nim, ale bojí se že by ho nevzali.....

;-D;-D;-D;-D obzvláště pikantní mi to přijde od člověka který svého času zde hlásal "přidejte si mne na FB do přátel, beru všechny" a v rámci těch všech co jim je jedno že se "přátelí" s někým koho většinou neznají na tom FB pomlouvá (se vzpomínkou na paní Poborskou nebo na některé výroky paní Palkové) i smyšlenkami ty co "tam nejsou" (a ani o to nestojí).

Krom toho, tento člověk jako kovaný "správňák" (pro přehled zde "kavárník") nepochopil že pan Nožička prostě vidí problém z mnoha úhlů a proto nestojí jednoznačně třeba za Milošem Zemanem (vidí i ta negativa, která nás některé nutí trpně se těšit na konec jeho funkčního období) ale prostě má názor že některá pozitiva na jeho prezidentování jsou.

A tak je to se vším.

Obzvláště Jarek Nohavica a jeho "vina" je skutečně téma velmi diskutabilní.

Ovšem "správňák" má jasno a pokud má pan Nožička jiný názor, je to proto že se bojí že by ho "správňáci" (pro přehled "kavárníci") mezi sebe nechtěli.....

No potěš koště.

Správňáckého správňáka nikdy nenapadne že by k nim do party někdo nechtěl třeba proto že má vlastní názor a

7 0
možnosti
Foto

H58a45n93a 20V13l92k42o97v84á

6. 11. 2018 17:24

Správňáckého správňáka nikdy nenapadne že by k nim do party někdo nechtěl třeba proto že má vlastní názor a nepotřebuje PARTU v zádech aby sui dovoli ho projevit...

Je mi "správňáků" (pro přehled "kavárníků") líto. I když mne občas pobaví

3 0
možnosti
JU

J18o35s78e46f 55U83l81m83a37n

6. 11. 2018 16:28

"Nohavicova tvorba je jakýmsi koktejlem lidově-populistických a politických písní" - to je jako by řekl "sorry, lidi, nemám nic relevantního, čím bych toho chlapa pohanil...počkejte...už...už to tahám...už to leze...jo, takže...Nohavicova tvorba je jakýmsi koktejlem lidově-populistických a politických písní". Prostě ubožák. Ještě očekávám, s čím přijde další morální gigant Hutka. Nevěřím, že ho to nechá chladným.

6 2
možnosti
JN

Také jsem se trochu divil, že v pořadu nedostal příležitost i Hutka (ale není všem dnům konec - uvidíme za týden... :-))

2 0
možnosti
JP

Autore, štvanici na člověka nazýváte kritikou? Kdyby u nás byla demokracie, tak tito štváči by museli být souzeni.

0 4
možnosti
DV

D12a54v22i30d 66V76l75k

6. 11. 2018 15:21

Vy, že nejste fanouškem Vladimíra Putina?;-D;-D;-D;-D Josefe vždyť Vy jste apoštolem proruské kliky na tomhle blogu. Mě vždycky ale napadne, když čtu takový ten Váš legendární dodatek, kdy v celém blogu tepete do ,abych to zjednodušil kavárny, a pak dodáte sice nejsem fanouškem .....Zemana ,Putina, Vrchního Číňana atd. a pak přijde to "ALE" tak mě vždycky napadne , že Vy se zato tak trochu stydíte. Že Vy byste taky chtěl do té "kavárny",ale nesměle obcházíte kolem výloh a nakukujete dovnitř a máte pocit , že Vás tam nepřijmou a tak jim to nandáte na blogu. Ale jedno Vám mám hodně k dobru, jste vždy slušný a i když do Vás víc rýpnu většinou udržíte glanc(mnohem líp než já- to uznávám). Víte, ale mě by vlastně zajímala příčina toho Vašeho rusofilství? Podle mě jste inteligentní člověk a musíte chápat , že to s námi pan Putin moc dobře nemyslí .

9 14
možnosti
Foto

I45v19a82n 46M94a81r86e54k

6. 11. 2018 15:27

Málo rozšklebených smajlíků, nepřesvědčilo mě to. RvRv

10 3
možnosti
KK

Hezké je, jak autor vždy zdůrazní, že není kdovíjakým obdivovatelem Putina, Bábiše, Zemana a podobných figurek (dosaď si sám). Je takový nestranný, má nadhled a dává to nám ostatním tak nějak po lopatě z titulu ředitele zeměkoule;-D.

8 10
možnosti
Foto

Já v jeho přístupu spíše vidím jasný signál toho, že neškatulkuje lidi podle toho, co nich říkají média, ale píše podle toho, kde cítí spravedlnost a kde nespravedlnost. A ano, je nestranný.

15 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik