Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

A ještě bych upozornil na jednu věc - někdo to zlehčuje s tím, že to je běžná šikana, která se běžně vyskytuje všude, i u nás, a není to tedy nic zvláštního. Jenže tady je jeden velký rozdíl. U nás je důvod šikany v samotných dětech, které si někdy uvědomí svou dominanci, a využívají ji, protože ještě nechápu konsekvence. Tam je to ale vedeno náboženskou indoktrinací a tedy to vychází ze samotné kultury. Takže zatímco u nás lze (zatím snad ještě) šikanující dítě seřezat a vštípit mu do hlavy, že slabší se nebijí ani neokrádají o svačiny, tak malému muslimovi jeho rodiče z hlavy nic vytloukat nebudou, protože jejich vztah k nevěřícím nebo odpadlíkům od Islámu je definován jejich svatou knihou.

37 1
možnosti

Ano, v tom je ten rozdíl a ten rozdíl je zásadní. Nejde jen o četnost nebo míru, ale o důvody.

2 1
možnosti
Foto

Tak ještě štěstí,že křestané neznají šikanu ve škole,šikanují pouze muslimové.Děti dokáží být kruté a k šikaně stačí cokoliv,co vyčnívá mimo většinu.Mě spíše zaujel fakt,že ve třídě bylo tolik prvnáčku,kteří neumí německy a třída nebyla více namíchána.Nechcete snad tvrdit,že v Německu už nejsou žádné německé děti....

11 1
možnosti
JN

Tak nám tedy pane Bárto prozraďte, kolik křesťanů u vás na Hané např. pořezalo kvůli víře spolužáka nožem. :-/

13 1
možnosti
DT

Nejvíc mě na tom udivilo, že se to zjevně už smí napsat. Ještě tak před rokem...

43 1
možnosti
JR

J44a13n 75R50á13ž

29. 11. 2018 16:53

Zřejmě míra celospolečenské loajality s politikou Merkelové dosáhla kritického stavu. Vzpomínám, že v průběhu roku 1989 se začaly i u nás slyšet na veřejnosti nebo číst v tisku ještě před rokem cenzurované názory, popřípadě z veřejných zdrojů získat fakta, dříve považované za nezveřejnitelná, což byla předzvěst zásadních změn ve státní politice. Prvním krokem ke svobodě veřejně vyjádřit názor nebo sdělit nepříjemná fakta, je u novinářů i politiků eliminace autocenzury. A tento proces započal , jak lze v Německu stále častěji pozorovat jak u politiků, tak i novinářů.

5 0
možnosti

Já umím německy velmi dobře, na focus.de je pod odkazem uvedeným panem Nožičkou jednak noticka písmem, jednak průvodní klip zachycující výpověď otce šikanované Yary, děvčete samotného a slova redaktorky.

Skutečnosti uvedené v blogu jsou v souladu s tím, co je v reportáži na focus.de uvedeno, takže pan Nožička píše pravdu a rýpalové rýpou zbytečně.

Doplnil bych jednu věc - věc je 2 roky stará (sic!) a teď teprve byla díky focus.de zveřejněna. Plyne to ze zmínky v klipu, že dívence je nyní 8 let.

Takže v Německu je opravdu svoboda informací jako řemen:-(.

A zkusme si představit, co z malých šikanistů, s přihlédnutím k pravděpodobnému rodinnému zázemí, bude za 10 let. To bude panečku Bereicherung.

35 0
možnosti
JS

Podle docela strizlivych odhadu muze byt Nemecko do dvou generaci islamskym kalifatem.Vzhledem k tesnemu ekonomickemu napojeni a nehlidane hranici by to znamenalo katastrofu i pro Cesko.

19 0
možnosti
Foto

Většina dětí a je jedno jakých, se chová živočišně, protože ještě nemají vštěpeny sociální šablony chování. Stejně jako jiná mláďata, slabým ubližují a "bílé vrány klovají".

3 1
možnosti
ZJ

Většina dětí jedná podle nějakých vzorů a v rámci pravidel tlupy.

2 0
možnosti
PT

P29e60t59r 64T57o63m28e62k

29. 11. 2018 15:20

Podvolení v plném proudu.

2 0
možnosti

J41a27k40u16b 38Š41o24l24c

29. 11. 2018 15:18

Hlavně válek už není, takže žádná škola, ale hopky dupky zpátky domů.

5 0
možnosti
VV

Pane uciteli, neposlouchejte porad tu ruskou propagandu, mohlo by to mit neblahe nasledky.

Abych rekl pravdu, tak jsem se nad tou slataninou tak pobavil, ze jsem vam musel dat karmu.

2 14
možnosti
RC

1) netvarme se, ze u nas sikana neni, prestoze tu nejsou muslimove

2) netvarme se, ze u nas nedoslo ke zraneni nozem (nebo cimkoliv jinym) ve skole, prestoze tu muslimove nejsou. Po mne pri hodine pestitelskych praci jednou hodil spoluzak motyku tak, ze mi prosekla botu.

3) zvlastni je, ze v jedne skole je 95% deti s migrancimi koreny a rodice tam to dite nechaji.

....

4 11
možnosti
JN

To, že u nás na některých školách (případně ve sportovních oddílech, někde na pracovištích, atd.) není šikana, nikdo nepopírá. Rozdíl je však v tom, že i tam, kde je ve třídě většina křesťanských žáků, nikdo kvůli víře nešikanuje ateisty, a naopak (natož aby jim vyhrožoval smrtí).

7 1
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,64
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik