Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To, co tady za posledních pár let předvádí duo Zeman & Babiš ve spolupráci s KSČM a ČSSD nemá obdoby. Měli bychom na demonstracích přitvrdit. Přitvrdit hlavně na argumentech. Argumenty chytře založené na selském rozumu, protože jiným poněkud "jednodušší" voliči nikdy neporozumí. Střední třídě nabídnout lepší životní podmínky a nejvyšší třídě dát takovou motivaci, aby neokrádali všechny ostatní a podíleli se více na rozvoji našeho státu tak, ať se můžeme mít lépe všichni.

Nabídnout voličům vhodnou alternativu - mimo ANOistů v čele s Babišem, mimo extrémistů v čele s Okamurou a mimo tradiční strany, které lžou (ODS, paktující se s Babišem na komunální úrovni), nemají koule a jsou kluzké jako had (ČSSD) a nebo "kam vítr tam plášť (KDU-ČSL). Kde je taková strana? Proč je to takový problém?

0 0
možnosti
RC

Tak jseme docetl, ze "V sobotu proti rostoucím životním nákladům demonstrovalo po celé zemi 136 000 lidí."

To tedy skutecne neni moc. Vzhledem k tomu, ze Francie ma cca 6 krat vice obyvatel, tak to odpovida protestu 23 tisic lidi u nas. To mivame v pohode. A nemusime pri tom podpalovat auta. Na rozdil od levicaku ve Francii.

2 0
možnosti
JN

Radikálnost protestů ovšem není daná tím, zda protestují levičáci či pravičáci. Nebo se snad domníváte, že demonstrace neonacistů jsou u nás obvykle poklidnější než například demonstrace odborářů?

Ve Francii v tomhle směru nepochybně hraje jistou roli i multikulturnost, ale přesvědčovat zrovna Vás o něčem takovém je asi marné.

2 3
možnosti
KB

K84a52r32e90l 35B41u74l70v12a

9. 12. 2018 21:15

Karma jak bič, pane Nožičko. Na rozdíl od oponentů píšete s nadhledem R^[>-]

12 1
možnosti
PS

P27e18t79r 77S96k51á16c94e81l

9. 12. 2018 22:13

Souhlas, jdu dát karmu. Každý by si měl udělat nejprve pořádek u sebe doma. No ale co čekáte od mamánka, který má za manželku starší paní. Tohle je muž?A nemá prý děti, takže není co řešit....

9 2
možnosti
RS

R56u45d57a 30S77l74a55v78í65k

9. 12. 2018 20:48

Není to jen pár křiklounů, co nerespektují výsledky voleb?

2 0
možnosti

I46v21o 13Ž25á60č82e97k

10. 12. 2018 6:38

1. Není jich jen pár.

2. Nejsou to jen křiklouni.

3 0
možnosti
Foto

Ve vyspělých západních demokraciích se zkrátka protestuje a to často i násilnou formou. U nás se protestuje o něco méně, protože my Češi jsme mnohem mírnější povahy, nežli jsou například Briti, Řeci, anebo Američané. Navíc stále v sobě máme zakódovánu stádnost a sklon nedělat si zbytečné problémy, jenž nám vštípily roky socialismu. Převažuje u nás doposud slabá občanská angažovanost. Životní úroveň většiny Franouzů a obyvatel zemí, jež nebyly v postkomonistickém bloku je stále mnohem vyšší. Mají vyšší příjmy, snáze dostupné bydlení, když umí šetřit, vystačí bez problému se svým platem. Macronovy reformy bolí, ale je to krok správným směrem. Země se potýká léta s přeregulovaností pracovního trhu, jež brzdí hospodářský růst. Přesto je tam nyní díky hospodářským cyklům nejnižší míra nezaměstnanosti od roku 2009. Macron navíc musel kvůli nepokojům odložit další důležité reformy, pokus o zvýšení cen potravin, kdy řetězce drtí zemědělce i výrobce potravin dodávat jim je za nevýhodných podmínek. Mohlo by to totiž vést k další vlně protestů. A přitom o změnu stojí jak obchodní řetězce, které by se chtěly na situaci připravit, tak producenti potravin. A nyní to celé musel Macron stopnout. Lidi, protestující na ulicích občas nechápou složité macroekonomické jevy a protestují, když se jim sáhne na tak banální věc, jako je benzín, jehož ceny stejně podléhají výkyvům kvůli cenám ropy. Mohou jezdit vlakem. Mají tam kvalitní spojení. Stejně tam pořád vznikají zácpy. Myslím, že premiér Babiš navíc Macronovi ve své ucházející francouštině už radil na Radě Evropy, kde se schází. A už se tak nějak skamarádili. Francouzi si zvolili Macrona, ne druhou Le Penovou, pochybuji, že by tudíž volili jejího klona Orbána. A jelikož Macron provádí nepopulární pravicové reformy, asi zvolí příště J.L. Melenchona anebo kandidáta socialistů, jenž navrhoval nepodmíněný příjem pro všechny.

1 1
možnosti

Docela souhlas. až na to, že násilnosti při protestech (na obou stranách), určite nepatri k vyspělé demokracii.

2 1
možnosti
JL

Pane Nozicka, Sorry, Makron nezna cesky. Vase vyzva se mine ucinkem. Snad nas premier nebo prezident vam mohou pomoci.

Ale osobne s vasi myslenkou souhlasim.

0 0
možnosti
JH

Těch, co neumějí česky, je mnohem více.

4 0
možnosti
MT

Jen se obavam, aby se kvuli Makronovi a dalsim podobnym proflaknutym evropskym politikum tyto nasilne rioty nerozsirily po cele zapadni Evrope...

4 1
možnosti
JK
MK

Macronek je hezký chlap - volí ho více žen. Některým ženám rovněž není jedno, že má starší polovičku - plus body. Není ortodoxním čtenářem projevů z listu, ale co se po něm chce, to v projevu najdete. Prachy umí hodně, rychlé volební postrkování muselo být drahé.

Na druhou stranu, když se dnes vrátí policajty zmydlený soused, hned to ví celý barák, popřípadě ulice. Nevím, nevím, zda i tuto jasnou nevoli dokáží prachy zvrátit.

Pro silně prachaté zázemí mluví i Macronova opakovaná snaha o vytvoření tvrdého jádra EU.

14 0
možnosti
MN

Jo, taky si někdy říkám jak hormony dokáží vést ruku některých žen u volební urny...

Tím neříkám, že by se mělo ženám odepřít volební právo, ale co si někdy vyslechnu politické názory některých kolegyň a kamarádek tak žasnu... :-/

0 0
možnosti
MC

To nevím, ale široce rozkročený levičák ano.

0 0
možnosti
JZ

J49a55n 56Z98í33m20a

9. 12. 2018 15:53

Možná by stálo zato doplnit, že krom migračních otá zek naštvaly francouze ekologické limity , které vedly ke zdražení paliv, jež nemělo logiku. Jinak - pěkný článek.....

22 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik