Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pište raději o sportu, to vám jde lépe.:-)

0 0
možnosti
RC

Preji hezky novy rok...

K blogu toliko poznamku - je to totalni nesmysl... mame (nebo jsme meli tehdy) snad nejaky monopol v mediich? Proc to nevyslo v Pravu, Halo novinach, apod.? Proste tomu nikdo neprikladal zrejme vahu. Nebo snad media neinformovala o tehdejsim Topolankove: "Kalousku, ses jednicka"?

Tento blog zavani uz paranoiou.

2 1
možnosti
JN

Jestli to vyšlo v Haló novinách či Právu, netuším, ovšem jakožto člověk, který MF Dnes pravidelně čte již více než 20 let, si například pamatuji, jak v tehdejší době jeden z jejích redaktorů měl potřebu zveřejňovat i obsah ne úplně inteligentní novoroční esemesky, kterou mu zaslal jeden z politiků ČSSD (přičemž byl konkrétně jmenován). Takže asi tak...

Vše nejlepší do nového roku i Vám.

0 0
možnosti
Foto

A ona je ta básnička neobjektivní? Poslyšte, pane učitelský, Vy jste patrně našel pod stromečkem něco móc ošklivého a přišel jste na to až dnes. Ježíškovi za to spílat se neodvážíte, protože co kdyby, a tak to musí odnést někdo od médií.

Kdybyste se poučil z mediálního maléru ze začátku let šedesátých, pár dní staré noviny byste raději nečetl. Však si to pamatujeme: den 1.: Na Kubě řádné rakety nejsou - den2.: Sovětské rakety byly z Kuby odvezeny. - No tohle!

A teď nám prozraďte, jak byste se s tím vypořádal.

Jednoduše: provedeme rošádu a prohodíme den 1. a den 2.

Takže: 1. Rakety byly odvezeny - tudíž - 2. na Kubě žádné rakety nejsou. No a je to v pořádku, pravdivé a objektivní. Prostě - s tiskem musíte umět správně pracovat.

;-D;-D;-D

12 1
možnosti
JN

Pane Dvořáku, ta Vaše vzpomínka na to, v jakém duchu psala většina našich médií v 60. letech, mě sice pobavila :-), ovšem přece jen jsem si (možná trochu naivně) myslel, že v dnešní době už by to mohlo být trošku jiné... :-/

4 1
možnosti
Foto

Média tvoří lidé a většinou se občas jako lidé zachovají no... Stopro objektivita nebude nejspíš nikdy, iluze si nedělám...

Z "oněch časů" mám li to trochu odlehčit čtu nejradši Miroslava Macka.Jako politik mě absolutně nebral, ale u jeho knížek ač jsou občas moc kudrnaté si dobře odpočinu. Pokračování Saturnina ač jsem si myslel, že to bude průser, mám dokonce upřímně rád...

5 0
možnosti
MB

Ruku na srdce - Nikdy žádná média objektivní nebyla a ani nebudou. Přesto ta Objektivita existuje! Kdokoliv z nás si sedne ke zdroji = A opokud tam nelezne shodu s vlastním názorem - Pak nalezl tu správnou Objektivitu! Na identickém principu pak fungují samotní politikové - Sděl - slib to, co se chce slyšet. (Jistěže nesděluji nic nového), pouze lehce upozorňuji na obrovský posuv i našeho vnímání! V podstatě by měl zvítězit politik, který sdělí že = Vám nic neslibuji, zakážu slůvko zadarmo a nebudu se cpát do vašich životů! Konejte lidé a já odbourám vše - co tomu brání, (byro-regulo). Mj., i ten W. Churchill - Se svým potem a krví, by u nás absolutně neměl šanci a Nezvítězil by na lukách a plážích ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Soukromé TV nechť se řídí zákonem a nesou důsledky jeho porušování.

Ale na veřejnoprávní media by měly důsledně a přísně dohlížet mediální rady a činit rázná opatření, personální i ekonomická, pokud jejich zaměstnanci porušují příslušný zákon o nich. Ale mediální rady tuto svojí povinnost neplní, protože jsou nominovány stranami, zastoupenými v Poslanecké sněmovně a "jejich mediální radní" v nich plní jejich pokyny.

3 0
možnosti
JL

Verejnopravni media jsou nastrojem zvolene politicke garnitury. Vytvari DIKTAT jejich mysleni. Bez mozne kritiky a bez mozneho vyjadreni jineho pohledu na stejnou vec.

Pane Trinkewitzi. Stejny nazor jako je vas, jen ukazujeje na neschopnost se vymanit z mentality obcanu z minuleho obdobi (pred 89)

3 0
možnosti
JL

Pane Nozicko. Toto je muj prispevek pod jinym clankem. Vsak patri i zde. Pro vas ty mladsi.

"Koho chleba jis, toho pisen zpivej".

Tisk byl vzdy spjaty s urcitou dokrinou. Jestli dnes neni, je to spatne. Kdo kritizuje noviny "Dnes" jako Babisovy, muze se stat odberatelem jinych. Duvodem je to, ze nemuzete cist na jedno tema dva nazory na strankach jednoho tisku. Jestli to ovlivnuji majitele tohoto tisku (Babis, Bakala a jini), je bezpredmetne. Jen musime dbat na moznost, aby se tisk nestal monopolem jedne osoby!!!!

3 1
možnosti
JN

Souhlas, pane Limo - řekl bych, že jde dosud nejmoudřeji napsaný příspěvek v celé diskusi. R^

2 0
možnosti
MH

Pane Nožičko, tak sledujte jenom ta správná média. Zprávy o Zemanovi shlédněte na TV Barrandov, zprávy o Babišovi na TV Nova. A budete spokojený. :-)

11 0
možnosti
JN

Díky za doporučení, ale já se bez TV Barrandov bez problémů obejdu, a co se týká TV Nova - tam občas Události nebo pořad Střepiny zhlédnu, ale nepřijde mi, že by tam Babiše až tak moc vychvalovali - jen možná nejsou vůči němu až tak kritičtí jako např. na Seznamu nebo na Forum24. :-)

2 1
možnosti
Foto

Dnes chválím. Krátké zamyšleníR^ ještě že krátké. Nechci Vám brát iluze, ale takových básní bylo, je a bude. Až tak bude hlava státu veršovat pro pobavení přátel...vůle jeho. Moje zbytečná starost. Jestliže se vecpe do role prezidenta, kde "veršuje" každou chvíli...dovedete si, Josefe, představit ten humbuk jeho zboží na trh přinesené zakrývat plachetkou? Vystřihovat záběry, přeskakovat v záznamu řeči ony perly...?

Jinak...včera bylo na dálničnim záchodku napsáno něco, co by se Vám nelíbilo...média spala. Nikde nikdo. Šlendrián. Neobjektivita, až to bolí.

6 0
možnosti
JN

Radko, já rovněž chválím za krátkost - Vaše příspěvky bývají i delší... :-)

A jinak tak nějak předpokládám, že ten Vámi zmíněný text na dálničním záchodku nejspíš nepsal žádný známý politik, a pokud snad ano, tak se pod něj zcela jistě nepodepsal. Nebo snad jo? ;-)

2 0
možnosti
Foto

je trochu komické, když ausgerechnet vy, polemizujete o objektivitě ;-D

9 1
možnosti
JN

Ovšem ještě mnohem komičtější je, když se k ní vyjadřuje "objektivní" diskutér Vašeho typu. ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik