Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ač ne vždy mi padnete do noty tak dnes za ten závěr karma jak Praha;-)R^

1 0
možnosti

Pouze jsem napsal, že Nožička maže jak divej a ejhle na soudružské upozornění (koho asi?) jsem taky smazán. Už vím proč tolik adorujete AB.

0 0
možnosti

Smazány byly i dva mé příspěvky, a tak i já bych mohl položit stejnou otázku. Zrovna tak i paní Vlková, atd.

0 0
možnosti

>>Je česká společnost rozdělená? A může za to jen současný prezident?<<

Jistě - každý může nést jistý díl odpovědnosti za rozdělení české společnosti. Jak velký záleží na tom jak moc své okolí svou činností rozděluje nebo naopak spojuje - a pak ještě (a to tak, že velmi silně) záleží na tom, jaký má jeho hlas dosah. A co se týče prezidenta Zemana, tak je řekl bych více než zřejmé, že v rozdělování společnosti je skutečný mistr. A co se týče toho druhého aspektu - je nejvýše postaveným ústavním činitelem v této zemi, takže jeho hlas má opravdu velký dosah. Takže sečteno a podtrženo - na vaši otázku, pane Nožičko, odpovídám, že zcela jistě za to "JEN současný prezident" nemůže, ale má na tom opravdu lví podíl. Řekl bych, že v této zemi není člověka, který by společnost rozdělovat stejně silně jako on. A je dost možné že za Zemanem a tím "druhým v pořadí" Babišem (který ji zřejmě rozděluje jen o ždibíček méně než Zeman) je rozdíl opravdu tak propastný, že "ten třetí vzadu" je (a ten propastný rozdíl způsobuje, že je už vlastně docela jedno, kdo to je) - čili "ten třetí vzadu" je, co se týče rozdělování společnosti, naprostý "čučkař". Což je další "moc hezké slovo", které pan prezident vnesl v poslední době do veřejného prostoru. V každém případě ale on a Babiš jsou ty dvě nejhorší "žáby na prameni" - a je opravdu velice smutné, že se najde tolik lidí, kteří ty dva jsou schopni hájit, neřku-li volit. Řekl bych, že to pro tuto společnost opravdu není ani trochu pěkná vizitka.

0 0
možnosti

Uveďte nerozdělujícího politika.

1 2
možnosti

Dneska nemáme třídní nenávist, ale nenávist ke "kavárně", "havloidům", "zastáncům EU", "sluníčkářům" atd., ale stále je to ta nenávist "všeholidu". To je ta strunka, na kterou Zeman a Babiš zvesela brnkají a "všeholid" to chce a vidí rudě.

2 0
možnosti

V roce 1948 zneužili nízké pudy lůzy komunisté - dnes to samé dělají Zeman s Babišem. Obávám se, že demokracie je opravdu velmi ohrožena - na horní palubě Titaniku jménem Česká republika se ještě stále vesele tančí, zatímco do podpalubí se už hrne voda. A je jen na nás, zda budeme nečině přihlížet až zde ti novodobí bolševici zlikvidují demokracii - anebo zda se jim postavíme a budeme ji bránit.

Po 2. světové válce si tančící lidé na horní palubě Titaniku jménem Československo také nepřipouštěli, že by zde do tří let mohla být nová totalita - utahování šroubů také přicházelo relativně pomalu - a najednou "bum ho! - a měli jsme tu "vítězný" únor, z kterého vzešly pracovní likvidační lágry pro politické vězně, šibenice pro lidi jako byla paní Milada Horáková, ostnaté dráty na hranicích a střílení do lidí, kteří v tom nově vzniklém gulagu nechtěli žít a raději riskovali, že je při "nelegálním" pokusu útěk do svobodného světa ta rudá lůza odpraví. Nenechme to dojít tak daleko - nebo se za pár let budeme divit - stejně, jako se divili lidé v roce 1948 do jakého zlého snu se to najednou "probudili"!

2 1
možnosti
Foto

Měl jste k tomu přikročit pomocí teorie množin a jejich průniků. Pro zjednodušení si můžeme udělat vždy dvě množiny: v jedné je daný rys spíš pozitivní, v druhé spíš negativní. A tvořme:

Majetek: bohatší - chudší

Vzdělání: vzdělaní - nevzdělaní

IQ: nad sto - pod sto

Náboženství: věřící - ateisté (a pod)

Orientace: pravicová - levicová

Rodina: svobodní - sezdaní (vč. partnerství)

Sex: heterosexuál - homosexuál

Zdravotní: zdravý - nezdravý

ATD. A tyto množiny se všelijak protínají, nehledě na nevyhraněné typy. Těchto rysů bývá ve statistických výzkumech několik desítek. A podle některého rysu se v dané situaci přikloní příslušná množina k nějakému faktu. K tomu si představme, že se ty množiny protínají v mnohodimenzionálním prostoru. Výsledek je těžko určitelný, nicméně těžko najdete něco, na čem by se lidé ze všech množin shodli. A vadí to? Jedině střetáváním názorů a hledáním pravdy se můžeme ve vývoji posunout k čemusi lepšímu. Neboť je-li bahno už příliš husté, je potřeba trochu zamíchat a nejošklivější kusy odsunout na smetiště dějin.:-)

4 0
možnosti

To bychom se museli dobrat začátku, kdo první hodil kamenem. A toho se už dobereme těžko. I jindy bývaly doby, kdy volby dopadly remízou, ale nakonec se politici nějak domluvili a žilo se dál. Můj pocit z celého rozdělení společnosti je takový, že je tu velká část lidí, kteří od státu stále něco očekávají. A protože to nedostávají, hledají, kdo za to může. Pro mě je nejdůležitější, aby stát nějak fungoval a nechal mě na pokoji.

2 0
možnosti
Foto

Rozdělení společnosti není bohužel jen problémem Česka. Když se podíváte po kterékoli zemi v Evropě, do USA, všude roste napětí a to mezi skupinami momentálně si usurpujícími politickou moc a ovládající média, a těmi ostatními, kteří jsou nuceni jim to platit.

Zeman naši společnost rozhodně nerozdělil, ta už dávno rozdělena byla, lze mu vyčíst pouze to, že místo toho, aby volil smířlivější tón alespoň tam, kde to lze, spíše svým rýpáním přilévá olej do ohně.

9 0
možnosti

Další nenápadná obhajoba Ing. Zemana ve stylu "ano, ale". Těžko ale vyvinit z rozdělování společnosti někoho, kdo prohlásí, že tato země je "jejich" a ostatní mohou leda tak "shut up".

6 1
možnosti
Foto

A kdopak rozdělil českou společnost na trolly a elfy?

4 0
možnosti
Foto

Já to slyšel prvně od pana Rotha.

2 2
možnosti

Prvně si myslím, že rozdělit společnost je systémový záměr, jednotná společnost je pro mocné nebezpečná a těžko manipulovatelná.

A co se s tím dá dělat? je to jednoduché. Přestat hledat mouchy na každém projevu toho či onoho pro posuzujícího nepřátelského politika a začít hledat společné rysy a zájmy. prostě se nenechat mainstreamem a médii vůbec a také politiky zatahovat do těchto "her" s naší myslí. Prostě ty hry s nimi nehrát.

4 1
možnosti

Přesně tak, lepší je spoustu trapáren a nesmyslů přejít mlčením než vyhrožovat velezradami.

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS