Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Prezident Zeman rozděluje společnost především tím, že byl zvolen! :-)

7 2
možnosti
OK

O67t60a 35K65i44n96c

2. 1. 2019 23:21

Především svým chováním, lidmi, kterými se obklopuje a jeho úlety.

9 3
možnosti
OK

O41t38a 11K96i10n49c

2. 1. 2019 22:13

Původně jsem neuvažoval o psaní diskuzního příspěvku v vašemu blogu. Ale přečetl jsem jej několikrát a tentokrát jsem vás musel výjimečně okarmovat. Jak já, tak i vy dobře víte, že máme na značnou část politiků naprosto rozdílné názory. Přesto na rozdíl od některých jiných blogerů si vaše blogy dost často čtu a celkem beru váš smysl o dialog, kde na rozdíl od některých jiných blogerů či diskutérů jsou vaše odpovědi psány bez urážek a invektiv. A lidi rozdělují nejen politici, ale i mnoho diskutérů v diskuzi nejen k vašemu blogu. Na druhé straně jsou nejen mezi politickými odpůrci samí hulváti, ale i slušní lidé a řekl bych, že je jich víc.

5 3
možnosti
JN

Děkuji za přečtení i za Váš příspěvek.

2 0
možnosti
AL

Rozdělení společnosti existovalo, existuje a bude existovat. Zeman pouze svým chováním a názory odhaluje hloubku se neustále prohlubujících rozporů u nás, v Evropě i globalizujícím se světě. Ti, kdo se snaží obrovské rozdílnosti před veřejností zakrývat, či „korektním“ chováním dokonce dokazovat, že vůbec neexistují, ho proto z hloubi svého přesvědčení, musí nenávidět. Ona nenávist, projevující se nevybíravými útoky všeho představitelného druhu, je bezpečným identifikačním znakem toho, že se Zemanovi daří odkrývat roušku zahalující možná i ty nejstrašnější rozdíly mezi lidmi.

Sjednocovat společnost s tak obrovskými a stále se zvětšujícími rozdíly mezi lidmi je nesmysl. Lidé už nevěří siláckým prohlášením o sjednocování a kdo to nabízí, tak bohapustě lže, nebo je mimo mísu.

8 3
možnosti
Foto

;-D Škody že zeman přivedl úctu k nejvyššímu úřadu na samé dno, které neustále prohlubuje....to je jediné co " prohlubuje " Úměrně k tomu je bohužel jeho stejný význam pro mezinárodní politiku ... absolutní bezvýznamná trapná nula! Která se v mezinárodním měřítku proslavila pouze na YouTube svým vystoupením s virózou u korunovačních klenotů..;-)Rv

8 6
možnosti
Foto

Bohužel prezident zeman není člověk který by mohl společnost "spojovat"! Ubohý poskok našich ruských okupantů zeman,s chováním, slovníkem, činy komunistického papaláše imponuje lidem kteří obdivují sprostotu zhovadilost a buranství!

Ve všech civilizovaných zemích světa je pouze k smíchu a politování nikoho nezajímá nikam ho nezvou! Z mezinárodního hlediska je to trapná nula!;-€

7 9
možnosti
DR

Vanek Vanek, pomínusujete půlku diskuze a pak sám vypotíte blábol. ;-D

12 6
možnosti
Foto

Pro pana Kralíčka Novíka, aby pochopil co je rozdělení společnosti. Pozitivní rozdělení společnosti je takové rozdělení, které je vedeno na základě věcného sporu, formování a tříbení názorů a jejich střetávání v diskusi, která může být ostrá, ale pokud zůstává většinově na věcné úrovni, je přínosem pro všechny zúčastněné strany. Předpokladem pro rozdělení tohoto typu je určitý společně sdílený věcný základ, vymezený předmět sporu. Protiklade který představuje Zeman, je rozdělení založené převážně či pouze na negativních emocích, odehrávající se v osobní, ne ve věcné rovině. Namísto tříbení názorů, které je sice obtížné a občas bolí, ale přináší něco pozitivního, se zde odehrává stupňování a pěstování paušálních, osobních odsudků jednotlivců i celých skupin. Roznětkou k podobnému rozdělování bez pozitivního přínosu není věcné jádro sporu, ale osobní urážka, dehonestování druhého či druhých, často bez věcné podstaty. U Zemana, není sám fakt, že rozděluje společnost, ale způsob, jakým tak činí. Výraz jako „běsnící pražská lumpenkavárna“ samotnou formou svého vyjádření spolehlivě překryje jakýkoli vztah k realitě a strhne veškerou pozornost ke své verbální razantnosti, jejímž účelem není něco přesněji pojmenovat a pochopit, ale vzbudit negativní odezvu a připoutat k sobě za jakoukoli cenu pozornost. Totéž platí o přirovnání odpůrců k neandertálcům. Pramen : Filip Outrata

10 0
možnosti
AL

Tzv. " intelektuální elita" jak se sama označuje v 90. letech podlehla iluzi, že je to ona, kdo určuje, o čem a jak se bude ve společnosti mluvit. „Schwarzenbergovo nezvolení byla tou správnou fackou, která je z toho snu definitivně probrala. Od té doby nás zaplavují hysterickými a katastrofickými předpověďmi – jak si nezasloužíme demokracii, jak se řítíme na Východ, jak jsme nedozráli skutečným hodnotám a podobnými hloupostmi.

Přitom se jedná o „výrony zakyslosti a nestravitelnosti z vlastní prohry, a tak hledají viníka, ale ne u sebe, ale jak už to bývá, tak u těch druhých.

:-)

9 6
možnosti
RC

Chcete snad poprit, ze pro Zemana je Ustava carem papiru? To chceme? Vzdyt to je to, co nas smeruje na Vychod.

5 7
možnosti
AN

Vybral jste si zrovna vhodné místo...

1 0
možnosti
AL

Člověk klidně, mírně v několika slovech vyjádří ve svém názoru zdravý cit a v tu ránu se začnou lepšolidi vztekat, prskat, pěnit. Je to až pozoruhodně nápadné.

Jen to klidně vyzkoušejte a uvidíte, jak krásně rozdělujete společnost. Tím se stáváte úhlavním nepřítelem havlistické kavárničky. Ale jste to skutečně vy, kdo společnost rozdělil?

:-)

6 7
možnosti
RC

Nenapadlo Vas nekdy, ze clovek oznacujici ostatni za lepsolidi sam sebe tim oznacuje za lepsocloveka?

4 4
možnosti
AL

Zasloužená karma.

R^

2 3
možnosti
JN

Nevím, zda na udělování zasloužené karmy zde již nemá patent jeden nejmenovaný kolega bloger, ale i tak díky. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,69
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik