Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D63a22v57i18d 23V43l18k

6. 1. 2019 15:50

Už dlouho jsem tady nečetl nic tak hloupéhoRv

13 11
možnosti
AL

Vy nečtete vlastní články?

?

14 5
možnosti
JB

J20a52n 10B40u60r87d12a

6. 1. 2019 15:09

Jsou pro Evropu nebezpečnější malé děti špatných rodičů, nebo lidé, kteří by druhé soudili podle toho, kdo byli jejich rodiče?

Toto je za poslední dobu jeden z nejodpornějších článků tady na blogu.

12 7
možnosti
JU

To záleží, jestli principiálně nebo statisticky...Soudit děti podle činů jejich rodičů je nesmysl...ale kdybych si měl vsadit, tak bych si vsadil, že z nich stejně vyrostou gauneři. Takže i když to neplatí obecně, asi budou pro Evropu větším průšvihem ty děti...

7 1
možnosti
MP

To je problém dnešní doby, že řada zákonů je psána velmi obecně, je třeba je nějak vykládat, což lze často různými způsoby, a je obvykle na soudu, aby určil ten správný výklad. V souvislost s tím se ale začíná pomalu mluvit o soudcokracii, kdy se vlastně zákonodárná moc přesouvá pod moc soudní, protože soudci jsou vlastně ti, kteří finálně formují svým výkladem zákon. Což už je z pohledu demokracie velký problém. Pak třeba vidíme v USA, že soud zakazuje Trumpovi stavět zdi, vyhošťovat radikály nebo ilegální migranty a vůbec působí vlastně proti zájmům vlastní země, přitom soud není voleným zástupcem lidu, na rozdíl třeba od Trumpa samotného. Klidně se tak můžeme dočkat i situace, že je nějaká země napadena a soud rozhodne, že se armáda nesmí bránit...

8 1
možnosti
Foto

Belgický král Leopold vlastník kolonie Belgické Kongo je podle historiků zodpovědný za životy přibližně 10 milliónů domorodců (což je jako vyhladit obyvatelstvo Česka) a další milióny byly zmrzačeny useknutím ruky což bylo považováno za přiměřený trest otroků-kolik následných generací Belgičanů by se podle vás mělo cítit zodpovědných za tato zvěrstva?

4 0
možnosti
JM

A ti teroristé nemají právo žít v Belgii? 8-o (;-D)

1 4
možnosti
JL

Soudy se řídí právoplatnými zákony. Co je na tom politicky korektního?

5 0
možnosti
BH

Právo je jedna věc, ale skutečnost je taková, že absolutně největší nebezpečí pro naši budoucnost jsou právě děti našich odvěkých nepřátel a nějaké keci o úžasné převýchově to nezmění.

21 1
možnosti
Foto

J78a21n 26Š53i36k

6. 1. 2019 12:45

Rozhodnutí belgického soudu nepovažuji za vyjádření politické korektnosti, ale za postoj z hlediska práva. Politickou korektnost a zákony tvoří politici a nikoliv soudy. Takže byste se měl spíše obout do belgických politiků a nekritizovat soud, který udělal jen to co má. Jinak netrestat děti za zločiny rodičů považuji v právním státě za normální. Pokud byste chtěl zákon změnit, tak západní společnost se dostane přesně tam, kde by ji teroristi chtěli mít. Podobné kroky dělají státy na východ od nás. A že by z toho mohl být problém a některé dítě by mohlo být terorista? Ano. Demokracie není zadarmo, i když si plno lidí myslí opak.

14 5
možnosti
JN

Právo, spravedlnost a logika holt nejsou vždy v souladu...

Na tomhle případu mně přijde nejvíce paradoxní, že na soud se kvůli nečinnosti úřadů obrátily dvě matky těchto dětí, tedy matky, které prvně odešly bojovat za Islámský stát a své děti vzaly sebou. Já bych souhlasil s tím, ať je dětem umožněn návrat do rodné vlasti, ale ať se s nimi vrátí i jejich rodiče, kteří si v případě, že porušili belgické zákony (jakože nejspíš porušili), následně odsedí příslušný počet let ve vězení.

8 0
možnosti
Foto

a jak jste hodnotil fakt, že po teroristickém atentátu na World Trade v New Yourku Bush nechal celou Bin Ládinovu rodinu pokojně vycestovat?8-o

0 0
možnosti
Foto

posuzovat děti podle rodičů jsem už zažil a vůbec se mi to nelíbilo.

13 4
možnosti
VV

Nekteri to maji jeste dnes zazrany v mysleni jak spinu pod nehtama.

Deti rozhodne za rodice nemohou, ale naopak rodice za deti ano. Jak je vychovali, takove jsou.

Zarnym prikladem budiz rodina Grebenicku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,90
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik