Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zvěsti o tom, že učitelé berou méně než pokladní v supermarketech (jak se občas píše v některých médiích), jsou nejspíš přehnané

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=695325

Dovoluji si reagovat na toto - viz výše citace: tyto zvěsti nejsou přehnané, a mluvím o pozici VŠ pedagoga BEZ habilitace. Možná se tu vyrojí nesouhlasné komentáře, pravda je, že teď píšu o úvazku 0,85. Takže při úvazku 1,0 by to možná odpovídalo tomu platu prodavačky. Tristní, velmi tristní...

3 0
možnosti

J54i97ř62í 33H89o89l17ý

9. 1. 2019 13:19

A vy se divíte?

Dnes má školu ( maturitu, Bc, ...) kde kdo a ani nemusí umět trojčlenku, nebo vědět co je H2SO4. A když má takovýto inteligent navíc děti, tak to podle toho dopadá!!!

5 0
možnosti

totez ovsem plati bohuzel i pro nektere ucitele.

0 0
možnosti

P76e42t77r 69Š26i60m50e84k

9. 1. 2019 12:45

Já to vidím tak, že největším problémem učitelů jsou rodiče.

Učitel by si těch pár hajzlíků dokázal srovnat jedna dvě, ale když za hajzlíkem stojí bezpáteřní rodič, nemá učitel šanci.

Nejlepší jsou rodičovská sdružení, na ta se fakt těším. Nejlepší je sedět na chodbě, čekat až na mě přijde řada a jen poslouchat, co dámy od dětí rozumného hovoří .... ;-D8-o

Pak už jen stačí dodat - chudák učitelka......

1 0
možnosti

No mne zase fascinuji ti rodice, kteri tam jdou a bezvyhradne se vsim souhlasi. Rekl jsem, ze mi prijde, ze se malo uci a maji moc akcii. Souhlasily se mnou dve maminky a ostatnim to bylo jedno.

0 0
možnosti

No přibývá. Děti má generace žáků učitelů, kde byli ti velmi dobří a ti velmi špatní. Toho průměru bylo minimum. A ti vědí, co umí zamindrákovaný hajzlik zkoušet na děti a zatímco tehdy nemohli ani pípnout, tak dnes se už ozvat mohou.

A proti tomu jsou zase rodiče, kteří mají chorobnou touhu hájit své mnohdy podobné hajzlíky do roztrhání učitelova těla.

A nevím jestli stále ještě platí to staré gymplácké: seš blbej, půjdeš na peďák.

0 0
možnosti
Foto

Tak ve Zlíském kraji ještě nejsou lidé tak zkažení,tak to mám smulu,těsně mě to o pár kilometru minulo,v našem kraji už jsme zkaženi uplně všichni.:-)V celé společnosti přibývá konfliktu a přibývá lidí,kteří hodnotu všeho poměřují penězi.Škole se to jistě nevyhne.Ty doby,kdy nejváženější občané městečka byli farář a učitel se už nikdy nevrátí,taková je realita....

1 0
možnosti

Bo to je to Slovácko, Haná atd. Vínko, slivovička, sluníčko atd. Samozřejmě tam je jiný naturel, než na hornickém severu.

0 0
možnosti

D21a14v60i67d 51V60l35k

9. 1. 2019 10:36

Sám jsem musel s ostatními rodiči jednou krotit otce problémového žáka na rodičáku. Choval se ke skvělé učitelce jako hovado.

V tom máte plnou pravdu. Co se týče platů, veřejnosti vůbec chybí relevantní informace, jak vysoké mzdy učitelé mají. Škoda ,že jste to nenapsal. Co se týče té prestiže, tak tady je samozřejmě vina i na straně pedagogického sboru. Řekněme si to na rovinu, školství neprospívá rovnostářství a falešná solidarita mezi učiteli.

Ti špatní pak kazí pověst i těm dobrým. Jinak velkou vinu máme na stavu našeho školství i my rodiče, protože z dětí utváříme rozmazlené spratky!!! Za blog jednoznačně karmaR^ zde je Vaše nejlepší parketaR^

8 0
možnosti

1) platy...myslíte, že zaměstnanec okresního muzea má vyšší plat než inženýr přes kotrmelce na místní škole? oba mají vysokoškolské vzdělání, ten z toho muzea asi i vědeckou a publikační činnost. když se chtějí srovnávat s platem pokladní v lidlu, jak by se jim líbilo, že budou mít volnou sobotu a neděli jednou za měsíc, že do práce půjdou od 15 do 20 hodin

2) přístup...bohužel, spousta učitelů si stále myslí, že děti jsou jejich majetek a rodiče jejich poskoci.

5 3
možnosti

Nevím, zda Vás někdy ve škole učil nějaký "inženýr přes kotrmelce", ale pokud ve škole učí nějaký inženýr, tak spíše například odborné technické předměty na průmyslovce, odborné ekonomické předměty na obchodní akademii, atd. A nejspíš uznáte, že když takový inženýr půjde raději pracovat někde do firmy, tak mu tam pravděpodobně nabídnou vyšší plat než ve školství.

Samozřejmě, že ti pokladní někdy chodí do práce i v sobotu či neděli, ale to například zdravotní sestry či lékaři v nemocnici, železničáři, hasiči... také. A budete se asi divit, ale tam, kde školy například nabízejí dálkové studium, chodí do práce o sobotách (a někde i o nedělích) také učitelé.

2 0
možnosti

Když se díváme na ČB Pamětníka - Ředitel Kolísko očekává mužskou posilu a přichází suplentka Boženka! Jistě filmově přehnané - nicméně dobově v zásadě odpovídající! Kantor jako neotřesitelná autorita - (Otec potvrdil - Onikalo se + za katedrou stojí skutečný Profesor!) )! Vzdělání potomka , jako zájem rodičů! Nesmírně se to změnilo a příčin je celá řada. I dobře míněná feminizace před 1989 a následnou proměnou společnosti po revoluci. Vedle rozpadu rodiny, pomatených hodnot k tomu 30 let Revoluce ve školství samém! Byrokracie, Inkluze, boje o bufet + oběd! Ruku na srdce, co by vysokošlolsky vzdělaný, mladý muž měl vlastně ve škole pohledávat ? Má x příležitostí k uplatnění a osobnímu růstu! Občas píšu, naše rodina je přeučitelována - Ty ženy jsou zcela nešťastné ! ... :-)

5 0
možnosti

No... Já musím říct, že když se s někým bavím na téme "dnešní děti" a "dnešní rodiče", tak mi přijde na jazyk dost kritiky, co je špatně...

Jenže!

Celé je to tak o pěti procentech rodičů (a jimi vychovaných dětí). Pro ty je hrozně jednoduché zapomenout, jak je ta generace vlastně docela skvělá. Jeden takový člověk, který věří svému prolhanému dítěti naprosté nesmysly, dokáže docela pokazit hezký den:-)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS