Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Jak se zdá, tak na některé učebnice už si BIS (nebo někdo jiný) dohlédl. Nedávno se například v médiích probírala modernizovaná, ideologicky nezávadná učebnice přírodopisu, kde lidé jsou děleni na plemena a kde se žáci dozví, že mísení mezi plemeny je pro lidskou společnost význačně přínosné, neboť se díky tomu vytváří duševně a tělesně zdravá a vyspělá populace. Jinak řečeno: pokud si bílý muž najde bílou ženu, vznikne z hlediska populace nepřínosný svazek, z něhož nemohou vzejít duševně a tělesně zdravé děti....

Pokud se podobný hnus promítne i do učebnic dějepisu, tak se máme opravdu nač těšit.;-€

zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/okamura-prirodopis-miseni-plemen-ucebnice-prispevek-facebook.A181216_153046_domaci_onkr

18 6
možnosti
RC

To, co jste napsal za 'jinak receno' je uplne něco jiného, nez to, co je před nim.

A mimochodem, pokud miseni plemen funguje v prirode, proc by to tedy podle Vas ausgerechnet nemelo fungovat pro člověka?

1 9
možnosti
Foto

Rok 1945 je již dávno, ale což takhle rok 1989 a další? Výuku bych viděl asi takto: Václav Havel svolal 17. 11. studenty na Albertov a pak v jejich čele kráčel na Národní třídě vstříc policejnímu masakru. Díky tomu se stal prezidentem a komunisty odstavil od moci. Pomáhali mu v tom Marián Čalfa, generál Vacek, Valtr Komárek a Vladimír Dlouhý. Pak se objevil Michael Kocáb, který vyhnal okupační ruská vojska ze země. Kdyby nebylo Kocába, tak bychom byli okupováni dodnes! A Reagan s Gorbačovem? Bezvýznamné figurky v éře Václava Havla!!!

26 6
možnosti
Foto

Zajímavé. To máte z vlastní hlavy?

9 5
možnosti
Foto

I28v63a78n 65M65a19r57e89k

15. 1. 2019 18:05

P. Nožičko karma. R^

6 6
možnosti
ZD

To jste napsal trefně. Zmatené a poblouzněné postavy se také již ozývají jak koukám na diskusi.

11 2
možnosti
Foto

Ano. Už jste se tu objevil.

3 1
možnosti
Foto

Však i BIS Vás navštíví a tak si dávejte pozor, zda budete teorém o vzorkovací frekvenci podávat jako Shannonův, Nyquistův nebo Kotělnikovův:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Shannon%C5%AFv_teor%C3%A9m

Nezavděčíte se nikdy!

A za blog? Jako skoro pokaždé: Rv

2 8
možnosti
DH

D30a40v86i78d 17H23o37r88á18k

15. 1. 2019 18:06

Já za blog : R^R^

...a je to vyřešeno

11 1
možnosti
VB

V demokracii každý může plácat co chce i když o věci nic neví. Podívejte do vlastivědy pro 5. třídu, co tam chybí o Rusku, teroru Lenina a Stalina, hladomoru na Ukrajině, napadení Polska a Finska SSSR v roce 1939, obsazení Pobaltí 1940.

Není tam nic o 40-70 mil. mrtvých v Číně za vlády Maa, jehož portrét zdobí náměstí Nebeského klidu dodnes.

9 2
možnosti
JN

A opravdu si myslíte, že učit všechny tyhle věci u žáků 5. třídy je adekvátní jejich věku? Podstatné je, že se o všech těchto věcech žáci dozví buď ve vyšších ročnících ZŠ nebo na střední škole. Jediným problémem může být, pokud se některý učitel dějepisu například příliš věnuje středověku a na probírání novodobé historie pak zbude v hodinách málo času.

10 3
možnosti
LB

Vy jste, pane Nožičko, tak jasnozřivý, že přesně víte, že výtky BIS a ministra školství Roberta Plagy se týkají osvobození v roce 1945? Kdybyste se o věc víc zajímal, dozvěděl byste se, že obě strany se shodují v tom, že prostor pro výuku moderních dějin je třeba zvětšit na úkor probírání řecko-perských válek či prvních Přemyslovců.

Např. analytici kontrašpionáže vyhodnocují období národního obrození a panslovanský mýtus jako jednu z věcí, kterými jsou děti na školách indoktrinovány.

"Takto ovlivněná mysl, pokud nepokračuje v dalším studiu a poznávání širších souvislostí, je snáze manipulovatelná a náchylná věřit argumentům typu jsme Slované, patříme k sobě, máme podobný jazyk a Němci jsou protivníci," vysvětlil mluvčí kontrarozvědky Ladislav Šticha.

Problematice se víc věnuje celostránkový článek v dnešním vydání Deníku N, z něhož jsem informace čerpala. Takže nebylo by rozumnější vyčkat, až budeme vědět víc a teprve pak vynášet soudy?

12 9
možnosti
TH

Ale to je přece jedno, paní Bláhová. Podstatné je to, že Zeman nemá rád BIS, takže klapky na oči a do urááá do útoku.

7 3
možnosti
JS

Řečeno naprosto přesně! Též by se analytici BIS měli věnovat školním kuchyním, zda se vaří správná jídla. Protože - jak známo, láska prochází žaludkem, a co kdyby, že...?

17 2
možnosti
JN

Přesně tak - teď si vybavuji, že nedávno jsme měli u nás ve škole k obědu boršč, tak bych asi měl co nejdříve zajít za vedoucí školní jídelny a varovat ji. A prodavačku ve školním bufetu pak upozornit, že není moc vhodné nabízet ke svačině ruské vejce. ;-D

2 2
možnosti
AL

Zasloužená karma.

:-)R^

6 2
možnosti
DR

Hodnocení hovoří za vše.

2 1
možnosti
PK

V případě výuky ve školách si myslím pane autore, že ironie není zde na místě. Jsem pro objektivní pohled na dějiny, pokud takový pojem ještě vůbec existuje.

Podle mého názoru, není zde snaha podíl SSSR na osvobození naší země bagatelizovat, to jsou jen výkřiky do tmy, fakta zůstávají stále platná.

3 1
možnosti
LB

O rok 1945 vůbec nejde.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,78
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik