Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenže Martina prostě opotřebované tělo má. Máte dva typy sportovců. Jedni se o sebe starají, mají dobrou genetickou výbavu a mohou mít skutečně dlouhý sportovní život. Typickým příkladem je Jágr. A jsou sportovci, kteří buď kašlou na regeneraci a nebo mají geneticky špatně nastavené tělo. A v takovém případě je lepší, když skončí dříve. Typickým příkladem je Rosický.

Martina má takové zdravotní problémy, že by měla zvolnit. Vrcholový sport ničí tělo a těch pár medailí také může odnést celoživotními zdravotními problémy. Bohužel, hodně trenérů a fanoušků vidí jen ty medaile.

3 7
možnosti
Foto

Nic proti téhle teorii, ale jak víte v jakém stavu je konkrétně tělo Martiny Sáblíkové?

Máte přístup k její lékařské dokumentaci?

Či k treninkovému plánu jehož součástí jsou i regenerace?

11 0
možnosti
DR

V jejím případě, navíc po vleklých zdravotních problémech, si cením především toho že na rozdíl od jiných sportovkyň konečně pochopila že se musí soustředit především na ty traťě které umí nejvíc a nezatěžovat se starty v naprosto nesmyslných disciplínách. A k tomu navíc výraznou měrou pomohlo i vynechání cyklistické sezóny. Na dvou židlích se ve sportu prostě dá sedět málokdy.

1 0
možnosti
JN

Máte pravdu, byť v jejím případě to kolo bylo při letní přípravě vcelku vhodný doplněk. Ale nemělo samozřejmě smysl usilovat o to, aby i v silniční cyklistice patřila mezi nejlepší na světě.

1 0
možnosti
PK

Ale no tak , vážené veřejné mínění , nechte jí taky v klidu, ať si stačí užívat trochu toho obyčejného žitíčka a nežeňte jí do dalších závodů. Přeorientujte se na biatlon, tam nám po odchodu sladké Gábi roste dobrá pokračovatelka:-)

3 0
možnosti
JN

Tak ono samozřejmě naše země nemá jen Sáblíkovou nebo Davidovou, ale také třeba Kvitovou, Samkovou, Ledeckou (byť té to teď na lyžích na rozdíl od snowboardu moc nejde), Špotákovou... A rozhodně článek není myšlen tak, že by se Martina měla "hnát" do dalších závodů jen proto, aby vybojovala pro ČR co nejvíce medailí. Já myslím, že ona jezdí především proto, že ji sport stále baví a navíc výkonnostně na své soupeřky stále má.

5 0
možnosti
Foto

R^ Popravdě pro mnoho našich vrcholových sportovců by i takový "propadák" jako je 5. místo na MS bylo životním úspěchem.

Nastavila si laťku vysoko jako velmi mladinká a "gaučoví odborníci" je přesně vystihující výraz na adresu jejích kritiků.

A co už nechápu vůbec je proč si někteří lidé myslí že "biologické hodiny" nějaké ženy jsou i jejich záležitostí jenom proto že jí ve sportu drželi palce....

7 0
možnosti
SB

Asi tím narážíte na mne.

Nemyslím si, že mi do toho něco je. Je to jen a jen její výsostnou záležitostí. To plně uznávám.

Pouze jsem ve veřejné diskusi vyjádřil svůj názor.

Měl jsem syna a zabil mi ho řidič, navíc zloděj. Kradeným autem jel jako blázen, nezvládl řízení, vjel na chodník, usmrtil žáka páté třídy základní školy, ujel od místa činu, ale protože si byl vědom, že nyní už má na svědomí mnohem více než jen krádež auta, zaparkoval o několik ulic dále, tam ho nechal a tam také bylo nalezeno (ale krádež byla hlášená už předtím a majitel i jeho blízcí byli prokazatelně bez viny).

Pachatel obou trestných činů, toho úmyslného, ale nikoli tragického (krádeže) i toho neúmyslného, ale o to tragičtějšího nikdy nebyl dopaden.

Věřte mi, že vím, že jsou i důležitější věci než medaile.

Martinu uznávám, obdivuji, fandím jí, ale můj názor je, že by měla myslet i na ty biologické hodiny. I kdybych jí do toho mohl mluvit, jako že nemohu, ale píši "i kdybych mohl", tak bych to samozřejmě nechal na ní, protože je to skutečně její život. Ale svůj názor jsem vyjádřil. Opakuji:? Svůj názor. Nic více, nic méně.

4 0
možnosti
IM

I81v38a77n 92M19i16n38á72ř

8. 2. 2019 10:16

Martina je již teď - nejúspěšnější ženou ve sportovních dějinách této zamě. Je ostudou tohoto státu, že stále nemáme kryté bruslařské dráhy .. kolik již mohla mít tato fenomenální sportovkyně následovníků.

1 1
možnosti
JN

Souhlas, spolu s Věrou Čáslavskou je Martina Sáblíková nejúspěšnější českou sportovkyní celé naší historie.

2 0
možnosti
SB

V mnoha aspektech tohoto článku máte pravdu, ale v jedné věci s vámi nesouhlasím. Nesouhlasím s Vámi, pokud jde o tento příspěvek:

„Martino, vykašli se na rychlobruslení a věnuj se soukromému životu, dokud je čas. Biologické hodiny neúprosně tikají.“

Vy ho uvádíte jako další důkaz toho, že někdo neodhadl situaci a Martinu podcenil.

Já ho vidím jinak:

Příspěvek se vůbec nezabývá tím, zda Martina je ještě schopna přivážet další medaile a nadále šířit slávu České republiky. O tom tam není ani slovo. Příspěvek vůbec nepodceňuje Martininy schopnosti a neposílá Martinu do starého železa. Pouze připomíná, že žena, pokud například chce mít děti, musí na ty biologické hodiny myslet více než muž.

Chlap během své kariéry vrcholového sportovce klidně může zplodit tři děti a nemusí vynechat ani jeden závod, ani jeden turnaj, ani jednu olympiádu.

Žena je na tom prostě jinak.

4 0
možnosti
JN

Máte pravdu, že tenhle jeden příspěvek se zbylým třem, které v článku cituji, vymyká. Vaší úvaze samozřejmě rozumím, ovšem je to čistě a jen věcí Martiny, a já osobně bych taková "doporučení" nikdy do veřejné diskuse nepsal (tím nenarážím na Vás, ale na toho, kdo ten příspěvek napsal do v článku zmiňované diskuse).

0 0
možnosti
RP

R^Martině celá rodina moc fandíme, závody v tv prožívame. Považuji ji za jednu naší nejúspěšnější sportovkyňi všech dob, kolikrát v anketě nedoceněná. Obdivuji ji, že si vybrala sport pro který nemá u nás podmínky a vždycky si vzpomenu na její začátky v trénování mezi futrama dveří :-)

7 0
možnosti
JN

Přesně tak, napsala jste to zcela výstižně.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik