Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OJ

Někomu Petříček konvenuje, někomu ne. Článek je ale přece o něčem jiném, .. je o tom, že obliba Petříčka u části veřejnosti, a jeho chvála, prostě přichází z té části společnosti, která bude volit jiné strany. Prostě voliči Pirátů, Topky, Stanu, chválí Petříčka, ale ČSSD volit stejně nebudou.

A v tomhle postřehu má podle mě autor blogu pravdu. Ovšem, pokud Petříček dále oslabí ČSSD, tak za mě je to jedině dobře, takže já si nestěžuji. :)

1 0
možnosti
JR

J48a17n 23R83á93ž

15. 2. 2019 11:44

Petříček možná ČSSD přinese body v Praze, o čemž ale velmi pochybuji, ale jinak znamená pro tuto stranu stejnou zátěž, jako svého času představoval Dienstbier jun. Levicoví liberálové volí jiné strany a zabodovat u tradičně levicových voličů mimo Prahu pro-unijními názory, si může myslet jen politik žijící v pražském akváriu.

1 0
možnosti
RC

Cituji:

Václav Klaus starší mě včera opravdu pobavil. Četl jsem jeho dlouhý rozhovor v Lidových novinách, kde se, jak bylo ostatně očekáváno, obul do ministra zahraničí Petříčka. Zarazilo mě ovšem když pravil, že „jsme nikdy neměli zahraniční politiku a vždy jsme byli odmocnina politiky Evropské unie nebo přesněji Německa.“ Promiňte, ale co dělal premiér a později prezident Klaus, když jeho ministři zahraničí nebyli schopni vést samostatnou zahraniční politiku? Ostatně, česká zahraniční politika existovala i před vstupem do Evropské unie, tedy EU tehdy věru nemohla být pramenem naší politiky.

Tedy, buď jsou to, jak se již bývalému prezidentovi Klausovi stává, pouhé kecy, nebo je to míněno vážně a pak je tedy opravdu pro mě otázkou, proč tehdejší premiér Klaus se svým ministrem zahraniční nedomluvil, jakou politiku má dělat a proč si pozdější prezident Klaus nezval ministra zahraničí na kobereček a českou zahraniční politiku s ním neprobral.

Popravdě řečeno myslím, že to je pouhá demagogie, neboť po celou dobu trvání mé funkce jako ministra zahraničí jsme nikdy na politice EU závislí nebyli, ostatně, ještě před tím, než byla podepsána Lisabonská smlouva a její ustanovení vešla v platnost, o žádné společné zahraniční politice Evropské unie nemohlo být ani řeči. A co se týče Německa, spolupracovali jsme někdy hůře někdy lépe, ale že bychom se jejich politikou řídili? V mnoha věcech a stanoviscích jsme naopak měli velmi odlišný názor.

Tedy očividně zde vynadal starý pán Klaus shora z Hanspaulky zejména premiéru Klausovi a také prezidentu Klausovi. To je zajímavý fenomén.

V tomtéž rozhovoru Václav Klaus vytýká ministru zahraničí pochvalu Banderovců. Já ministra zahraničí opravdu důkladně sleduji, ale že bych někde zaznamenal pochvalu Banderovcům, to opravdu ne. Že respektuje postoje hostitelské země je jiná otázka, to ostatně Václav Klaus ve svých funkcích dělal také. Dále ministru zahraničí vytýká setkání s Krymskými Tatary. Rád bych upozornil na to, že tento nešťas

0 0
možnosti
JN

Nebylo pane Caho jednodušší vložit sem jednořádkový odkaz? Takhle není poznat, o čí slova jde, a navíc má váš vložený text useknutý závěr (zřejmě kvůli překročení povoleného počtu znaků)... :-/

1 0
možnosti
Foto

Po dlouhé době opět v ČSSD nějaký akceptovatelný politik! Politika není souboj na život a na smrt, ale umění možného! I opozice by měla být vyrovnaná a ČSSD v posledních volbách byla na hranici volitelnosti! Sekta ÁNO vzala zbytky ČSSD na milost pouze z důvodu své personální vyprázdněnosti...a potřebovala několik hlasů aby se mohl agent StB Bureš stát bohužel předsedou vlády...Rv

2 2
možnosti
Foto

Co je to velká chvála. Spíš se o něm pochvalně vyjadřují lidé, o kterých si vy myslíte své. Je to samozřejmě hlavně věc ČSSD, že ho nominovala. A je na jejich základně, jestli si ho zvolí do užšího vedení.

Nicméně za mě dobrý, na základě jeho dosavadního vystupování mám pocit, že ten člověk má nějaké konzistentní názory, dokáže si je hájit. Uvidíme, jak dlouho mu to vydrží, bude to hodně o tom, jestli ho ČSSD podrží nebo ne. Nedivil bych se, kdyby byl odejit.

Jo a jen tak mimochodem, takhle se o jeho nominaci v září 2018 vyjádřil P. Fiala z ODS:

"Na jednu stranu jsem rád, že premiér Babiš a (předseda ČSSD) Jan Hamáček snad konečně nalezli nového ministra zahraničí. Na druhou stranu jsem trochu zneklidněn, že tuto funkci má v této rozbouřené době vykonávat člověk bez větších politických zkušeností, jehož názory navíc nejsou veřejnosti známy".

A takhle K. Schwazenberg z TOP09:

"Případné jmenování bývalého asistenta pana Pocheho ministrem zahraniční je ostuda a znehodnocení tohoto klíčového ministerstva. Všude na světě jsou ministry zahraničních věcí buď důležití politici, nebo vynikající osobnosti. My tu uspokojujeme pouze ctižádost pražské sociální demokracie"

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/petricek-ministrem-zahranici-ostuda-rekl-schwarzenberg_496397.html

3 1
možnosti
RS

R42u79d92a 93S27l57a46v74í28k

11. 2. 2019 22:12

Pokud chce být ČSSD opět volitelnou stranou, musí mít víc lidí jako Petříček a méně magorů jako Foldyna.

18 3
možnosti
LC

A vy jste jejich voličem, nebo je pak budete volit?

1 2
možnosti
Foto

Cituji Vás: "Proto se reálně obávám, že v případě zvolení lidí typu Tomáše Petříčka do předsednictva ČSSD se strana místo posílení preferencí může v budoucnu dočkat třeba i pádu pod pětiprocentní hranici"

Pokud jste volič ČSSD, pak má Váš blog smysl. Ale pokud volič ČSSD nejste, pak jen jedovatě podprahově a podpásově podsouváte své myšlenky.

15 0
možnosti
JN

To by potom ovšem dle Vaší logiky byl podprahový či podpásový i každý nevolič Zemana, který zde před prezidentskými volbami např. napsal: "obávám se, že Zeman vítězství z roku 2013 neobhájí..."

3 2
možnosti
LC

Pane Nožičko, pššššt ... pokud ho chválí blogeři/voliči TOPky, STAN a podobných, je tu naděje, že by to tentokrát mohlo vyjít a socánci si půjdou alespoň na jedno volební období sednout na mimoparlamentní střídačku.

5 1
možnosti
DR

To je výborný nápad. R^

1 0
možnosti
Foto

Ministr zahraničí pracuje dobře a občané Česka jsou s ním spokojeni,ovšem komunisté v čele se Zemanem s tím mají velký problém....mladý proevropsky a prozápadně orientovaný politik leží v žaludku i dalším rusofilum,to není takové překvapení:-)

13 3
možnosti
DR

Mluvte laskavě za sebe. Mluvčích národa je tu i tak dost.

6 4
možnosti
VM

Vnímám to opačně, než pan Nožička. V dnešní době je jednoznačně prozápadní politik vzácnost a pokud je k tomu levicově orientovaný, jde téměř o zázrak.

Byl jsem přesvědčený ČSSD nevolit, ale pokud budou mít v čele lidi jako Petříček, nejspíš svoje rozhodnutí změním.

17 2
možnosti
Foto

No to jste dal panu Nožičkovi ránu na solar. ;-D On myslel, že svým článkem ČSSD voliče ubere, a ono je to opačně R^:-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik