Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neviem či úvaha "dáme každému priestor aby si povedal svoje" je v dnešnej dobe cielených dezinformačných kampaní ten spravodlivý spôsob.

Príde mi to že je to ako keby ste povedali že spriemerujeme názor pána Havla s názorom iných, ktorí sa prihlásia....áno poďte prosím k mikrofónu pán Goebles, pán Himler, aj ten pán vredu s knírkom.

0 0
možnosti
Foto

Na Ukrajině jsem byl. Je mi líto obyčejných lidí. Tolik zmařených roků.

0 0
možnosti

Súlasím s Vami i s kritikou Porošenka.

Lenže oni sú nielen chudáci z toho pohľadu. Oni majú úplne zdeformovanú predstavu o životnej realite a normálnosti. Náš hostiteľ sa rozčuľoval že nedostáva štátne príspevky na energiu ako dostávajú jeho rodičia...a pritom pracuje a žije tu v ČR.

0 0
možnosti

J55a65n 55K40a61š34p92a86r

14. 3. 2019 16:02

Když jsem začal číst dotyčný rozhovor s Paní Bondarenko v tomto mainsreamovém médiu, musel jsem se přesvědčit, jestli jsem nezabrousil na nějaký ten prokremelský dezinformační web. Připadalo mi to stejně absurdní, jako bych v Rudém právu v roce 1988 četl rozhovor s Václavem Havlem...

Je smutné, kam jsme se dostali za 30 let budování demokracie, když musíme tak řešit zveřejnění odlišného názoru, od toho "jedině správného".

Za mě redakci také palec nahoru.R^ (A můžete být klidní, je tu dost nadšených kádrováků, kteří nám hlupákům vysvětlí, že je to špatný názor...)

2 0
možnosti

Vy tedy považujete za "kádrováka" každého, kdo se domnívá, že by rozumná média (resp. alespoň relativně rozumná média) neměla klesnout do té žumpy, ve které se s "gustem rochní" prokremelské dezinformační weby?

(Protože se u lidí snažím primárně předpokládat, že nemají zlou vůli, snažím se věřit tomu, že ne. Pak ale nechápu, co jste tím příspěvkem jako celkem chtěl říct.)

Tzn. nezlobte se, ale opravdu vám nerozumím - proto se ptám. Ta vaše slova "prokremelský dezinformační web" jste myslel ironicky? - pak bych tomu rozuměl, co jste tím celým příspěvkem chtěl říct. Ale nějak se mi to nezdá, že byste to myslel ironicky - pak ale opravdu nechápu proč dáváte palec nahoru tomu, když relativně rozumné médium klesne do dezinformační prokremelské žumpy? A když se vás takto ptám, považujete mě (pokud jste to tedy skutečně nemyslel ironicky) za "kádrováka"? Tzn. pokud jste to tedy nemyslel ironicky a zároveň mě teď po tom, co jsem napsal, považujete za "kádrováka", opravdu vašim myšlenkovým pochodům nerozumím. Mohl byste je prosím nějak podrobně vysvětlit? Děkuji.

0 4
možnosti

J47a61n 51R12i76c60h15t36e68r

13. 3. 2019 11:37

No nevím... za posledních pár měsíců jsem mluvil s několika Ukrajinci a věřte nebo ne, nikdo z nich tamní situaci nerozuměl tolik jako pánové Veverka, Dvořák a leckteří další.

Zkrátka obyčejní ukrajinští troubové, kteří vycházeli jen z toho, že tam žijí, namísto aby si přečetli vhodné brožury a dozvěděli se, co se na Ukrajině vlastně děje.

4 0
možnosti

>>Zkrátka obyčejní ukrajinští troubové<<

Asi žijete uzavřen ve své sociální bublině. Za to vám ale opravdu nikdo nemůže.

0 3
možnosti

Během hledání kremelskych trolů případně dokazování, jak strašně strašné jsou USA se vytrácí jedna základní věc. Téměř všechny ty špatné věci si mezi sebou dělají Ukrajinci navzájem a Ukrajinci a Rusové. Ta země je prostě nemocná od základu. Korupce, nespokojena ruská menšina, hloupá politika proti ruské menšině. Příliš rozdílu mezi východem a západem. ..

Aspoň trochu zdravý stát se takhle nesesype jako se to stalo Janukovycovi. Ted už jen vidíme následky. Nemocná země produkuje nemocné politiky. Válka na východě likviduje ekonomiku. Všichni dali ruce pryč, protože na Ukrajině není s kým jednat a je otázka jestli je vůbec o co jednat.

MMCH povidacka, o tom, jak RF zachránila Krym před US imperialisty jasne naznačuje za koho Bondarenkova kope. I kdyby to s US zakladnou nskrásně byla pravda. US základna je sice politicky i strategicky problematický krok, ale fakt k tomu nepatří záplava zelených mužíků a ztráta území.

4 4
možnosti

>>I kdyby to s US zakladnou nskrásně byla pravda. US základna je sice politicky i strategicky problematický krok, ale fakt k tomu nepatří záplava zelených mužíků a ztráta území.<<

Tak vidíte,že jste na to přišel, v čem je hlavní problém. Ono je to hrozně jednoduché, kritizovat Ukrajinu - ale zkuste si představit, jaká by asi tak mohla být situace v ČR, kdyby se na základě nějakého hypotetického "Gottwaldova dekretu" stala ČSSR např. v roce 1950 další svazovou "republikou" Sovětského svazu. A v roce 1991 bychom sice obnovili samostatnost,ale díky ruské menšině, kterou by nám sem SSSR po 40 let "lifroval", bychom přišli o část území,na další části našeho území by byla válka a hospodářství zhuntované čtyřicetiletou příslušností k SSSR by zajisté nepřispělo ke kultivaci politických poměrů. Nám se to naštěstí nestalo. Tak prosím neodsuzujte Ukrajinu a Ukrajince - oni jsou oběti - a byli součástí SSSR navíc ještě mnohem déle, než mi "jen" součástí "tábora míru". Ono je to strašně jednoduché napsat, že ta "země je nemocná". Ano,jistě je. Ale ruku na srdce - mohou za to obyvatelé Ukrajiny? Nemůže za to náhodou země, která dobyla značnou část Asie a snaží se (v "rámci možností") si podmaňovat národy s ní sousedící? Země,která je největší na světě - a chce být "ještě větší" - to je oficiální kremelská propaganda. Odsuzovat dnes Ukrajinu - oběť velkoruské rozpínavosti - je velice podobné,jako např. odsuzovat Židy, že si za "holocaust mohou sami". Ne, holocaust způsobili nacisté - a současnou situaci na Ukrajině způsobili velkoruští blázni,kteří se plácají po ramenech, že jsou součástí největší země na světě - a chtějí,aby ta země byla "ještě větší".

Nicméně je dobře, p.Štajnrte, že jste tím závěrem svého příspěvku na to vlastně přišel zcela sám,kde je hlavní problém. V prolhaných politických špičkách ruského režimu - jejich "vožď" nejdříve lhal,že na Krymu žádní příslušníci ruských speciálních sil nejsou - a pak je vlastnoručně vyznamenal. Lháři,nic jiného než lháři to nejsou.

3 2
možnosti

Dovolím si trochu zparafrázovat nadpis tohoto článku:

"Jaká je Česká republika téměř 30 let po Sametové revoluci? Za rozhovor s Martou Semelovou dávám palec nahoru"

Ne. Já bych za rozhovor s Martou Smelovou opravdu nedal "palec nahoru". A stejně ho nemohu dát i ve zcela obdobném případě - v případě rozhovoru s Jelenou Bondarenko. Ale jak se říká: "Proti gustu žádný dišputát". Takže ano, beru na vědomí, že pan Nožička dává "palce nahoru" za rozhovory s velmi pochybnými lidmi. Hodně to o něm vypovídá, řekl bych.

3 0
možnosti

>...sklidil server iDNES sklidil následující kritiku: „Na portále iDnes.cz se čím dál častěji objevují rozhovory o Ukrajině s prokremelskými propagandisty, aniž by byl na pravou míru uveden jejich postoj k současnému režimu Vladimíra Putina a jejich financování Ruskou federací za účelem šíření propagandy.“<<

Z čeho, pane Nožičko, usuzujete, že paní Bondarenková není prokremelská propagandistka? Anebo vám nevadí, že se vám náramně líbí rozhovor s prokremelskou propagandistkou? Anebo dokonce máte procit, že je "správné", aby když na nějakém médiu je někde uveřejněno "pět minut pravdy", z důvodu "vyváženosti" je tam třeba "dát prostor i protistraně" - a umožnit tam proto i oněch příslovečných "pět minut lží"?

Lež nebo pravda - hlavně, že jsou hezky "vyvážené", že? Aneb "padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina"... Smutné.

4 0
možnosti
Foto

Ale to vůbec není tak jednoduché, aby lež nebyla okamžitě shledána nedůvěryhodnou, tak pak musí jít o lžíci dehtu v bečce medu. Z 99% musí být pravdivá, takže se vždy něco pravdivého dozvíte.

1 1
možnosti
Foto

V mém životě mě nejvíce zasáhly dvě války, jedna v Jugoslávii a druhá na Ukrajině. Neznamená to, že ty v ostatních krajinách mi byly lhostejné, ale tyto byly u nás v Evropě a bojovalo se za cizí zájmy, tak je to asi v mnoha případech, ale tady se stalo, že to nebyl boj s nepřítelem, ale bratr proti bratru a navíc, v obou případech Slované, tedy národy s námi spřízněné.

Dnes když vidíme co po sobě tento boj zanechal, kolik mrtvých, raněných a zdevastovanou krajinu, můžeme pánu Bohu poděkovat, že u nás se tak nedělo a naše rozdělení státu proběhlo bez krveprolití a my, kteří máme na Slovensku své příbuzné, máme pořád šanci je navštěvovat a udržovat pěkné vztahy.

6 0
možnosti
Foto

Tak jsem na toto téma též napsal blog a v počtu diskusních příspěvků od stejných "diskutujících" Vás pomalu doháním: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704222

2 1
možnosti
Foto

A neměl by to být prostředníček? ;-D

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS