Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Mládí je vždy názorově jinde než jeho rodiče a nebo prarodiče, povětšinou mladí lidé tíhnou k levici. STAN papouškuje levicové názory EU a tedy celkem správně předpokládá, že právě ty jsou blízké pro mladou generaci. Bude správné když STAN zůstane pod 5 % a nedostane se do PS. Mladá henerace, až dospěje, jistě rychle pochopí co jsou ti politici STAN zač!

1 1
možnosti
JB

J74a14n 98B24u25r76i70a35n

16. 4. 2019 13:08

To, že mladí tíhnou k levici, tak to platí pro západní Evropu. U nás je tomu přesně naopak. Voliči komunistů a socdemáků jsou především důchodci.

2 2
možnosti
Foto

Po přečtení diskuze ještě jedna poznámka.

Pokud je mladý člověk v 15 dost vyspělý rozhodnout čím bude a vybrat si školu na které bude studovat, proč by neměl být schopen zvolit své politické zástupce.

2 4
možnosti
ZB

Opětně jste svým výplodem nezklamal!

4 1
možnosti
JB

J47a49n 52B94u14r35i82a86n

16. 4. 2019 12:37

"Tak nevím. Jestliže pan Rakušan tvrdí, že mladá generace je mediálně zdatnější než ta střední či starší, pak mi není jasné, proč například organizace typu Člověk v tísni permanentně mluví o tom, že na většině českých škol se v nedostatečné míře učí mediální výchova."

No, já v tom rozpor nevidím. Domnívám se totiž, že generace střední či rovnou starší je na tom daleko hůř než ti náctiletí. Senioři prostě naletí na každou hloupost, protože jsou zvyklí věřit tomu, co se někde napsalo. Stačí, když je to v rozporu s oficiálními zprávami - jsou tomu tak zvyklí z dob socialismu.

1 2
možnosti
JK

J78a83n 55K97o79z95á57k

16. 4. 2019 23:58

Koukám, že vy jste zamrzl v padesátých létech, kdy co napsalo Rudé Právo, byla jediná pravda a jiné informace byla pouze propaganda.

1 0
možnosti
LH

Volit mají mít právo ti, kteří přispívají či v minulosti po nějakou minimální dobu přispívali do rozpočtu. Ostatní ne.

0 3
možnosti
Foto

Do rozpočtu formou DPH přispíváte svým prvním nákupem-přispívají tedy nepochybně i všichni 16letí.

1 2
možnosti
Foto

Jsem 12 letá Viki a nesouhlasím s Babišem: https://www.youtube.com/watch?v=_NsayV-K7Rc

Takže, proč ne dvanáctiletí?

(tedy jedině v případě, že nesouhlasí s Babišem)

3 2
možnosti
TK

Je celkem logické, že strany orientované doprava by uvítaly snížení na 15 let, naopak ty orientované doleva by nejraději nechaly volit jen důchodce. Protože jsem v kontaktu s mladými gymnazisty a VŠ, tak můj názor je, že pro 90% osmnáctiletých je to stejně ještě příliš brzy.

1 1
možnosti
EK

Ono je to spíš naopak, odkdy jsou STAN nebo Topka pravicové strany, o Pirátech ani nemluvě.

3 0
možnosti
Foto

Máte zásadní problém s logikou

Tak nevím. Jestliže pan Rakušan tvrdí, že mladá generace je mediálně zdatnější než ta střední či starší, pak mi není jasné, proč například organizace typu Člověk v tísni permanentně mluví o tom, že na většině českých škol se v nedostatečné míře učí mediální výchova.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=709452

To, že jsu medialně zdatnější než staršíneznamená, že je výuka dostatečná a že by na tom nemohli být ještě lépe. Oni starší lidé sré to neučili vůbec připadně se učili, že pravdu má strana a vláda.

A jinak samozřejmě otázka volební hranice je prostě věcí názoru a rozhodně z mého pohledu do toho mají co mluvit více ti mladí co mají život před sebou, než lidé velmi vysokého věku, kterýh se až tak budoucnost netýká. Zcesé je pak argumentovat zkušeností a moudrostí stáří když realně značná část seniorů ve vyokém věk "dětinští" nebo má obecně problémy s vnímáním reality.

2 6
možnosti
LH

mladí lidé co mají život před sebou asi těžko odhadnou potřeby nemocných starších lidí. Kdežto starší lidé již retrospektivně dovedou zhodnotit lidské potřeby mladých, středně starých i nejstarších

1 1
možnosti
JU

J11o63s32e75f 53U34l43m98a47n

16. 4. 2019 11:30

Je to jednoduché...vyjděte do ulic, najděte 50 náhodně vybraných šestnáctiletých a zeptejte se jich, jak se jmenuje třeba končící ministryně průmyslu a obchodu. Ani 20% z nich to nebude vědět. Je prostě politika nezajímá a nemají o ní sebemenší přehled. Na tom není nic špatného ani překvapivého, v jejich věku je to naopak normální. Ovšem pak je otázkou, zda by měli jít volit...

4 0
možnosti
Foto

A vyberte 50 dospělých a bude to to samé.:-)

2 0
možnosti
EK

No dobře, když jsou v šestnácti tak vyspělí, tak si mohou koupit pivo i cigarety, řídit auto a dostávat tresty jako dospělí, žádná nižší hladina trestu pro mladistvé. Taky by se mladistvým pachatelům měly přestat rozmazávat obličeje a stát by měl přestat od šestnácti platit zdravotní pojištění.

9 1
možnosti
PH

Jsou chytří šestnáctiletí, stejně jako hloupí šestnáctiletí. Pokud můžou jít do vězení, pak by měli mít možnost i volit. Pokud se podívám na naši politickou situaci, tak se starší generace zrovna nepředvedly a nějaké argumenty o tom, že mladí nemají dostatek životní moudrosti, je spíše k smíchu.

4 7
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,88
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik