Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P44e53t66r 16D10r39a73p69a52l

28. 4. 2019 15:07

no, úkoly "v rozumné míře", to je právě jádro pudla...když dostanete 4 takové úkoly najednou, už ta rozumná míra jaksi kulhá. A největší mor jsou projekty, které se v rámci získávání kompetencí mají dělat společně více žáky. Proboha kdy, když každý žák má jiný způsob trávení volného času? To se pak školou organizuje čas celé rodině

5 0
možnosti
Foto

Velmi správně posouzeno se vším, co k tomu jako problemová otázka patří. Každý učitel má jinou míru toho rozumného. A i kdyby měl, málokde funguje systém malé sborovny, kde si kantoři vysvětlí, že 3.bé dostala úkol. Takže se jich do druhého dne sejde několik a čtyřicátý až šedesátý příklad počítají stejně rodiče, protože dítě už plete očima. Což o to, taky jsme to zvládli...ale opravdu běs jsou projekty, které se nakonec museji stejně dát dohromady ve škole v hodině zhlediska nemoznosti se setkat..aby na tom nedělal jen jeden.. Čili diskutabilní.

5 0
možnosti
Foto

H28a88n74a 47V17l22k53o33v87á

28. 4. 2019 14:36

Když se na to podívám z (téměř) politického úhlu, mohlo by to být tím že v "pokrokovějších " zemích jsou dál se zázrakem zvaným inkluze, který samostudium doma prostě potřebuje.

Jak říkají učitelé v běžné třídě - nadprůměr to pochopí sám, inkludovaní dostanou pozornost učitele a průměr holt doma doučí rodiče....

5 0
možnosti
OK

O95t74a 65K63i27n55c

28. 4. 2019 16:01

Já bych v tom neviděl žádný politický pohled.

1 1
možnosti
PB

P12e39t24r 56B94u92r10i31a46n

28. 4. 2019 14:33

Souhlasím s vaším názorem, karma.

2 0
možnosti
Foto

J83a94n 14Š91i18k

28. 4. 2019 14:14

Přesně tak, je to o rozumné míře, jak píšete. A ta se podle mě v českých školách vždy více či méně vyskytovala, přestože často někdo prezentuje opak. Hezkou neděli přeji

1 0
možnosti
JN

Děkuji pane Šiku, já Vám také.

0 0
možnosti
Foto

Domácí úkoly slouží pro zopakování učiva, to je základní myšlenka. Pamatuji si moc dobře, jak to za mých mladých let ve škole probíhalo.

Úlohy z českého jazyka jsem psala doma, jak jinak s mým rukopisem po tatínkovi. Pani učitelka, výborná češtinářka, kladla důraz na krasopis, do deváté třídy nám psala hodnocení, velmi pěkné, pěkné, přepiš a já bych se pohybovala, psát to rychle, pořád ve třetí skupině. Jinak tomu bylo z matematiky, to jsme se my, kteří jsme ji jakž takž ovládali, domluvili kdo úkol napíše a předloží k opsání. Byla tady dvě rizika, špatně vypracováno, tedy všichni stejně blbě, nebo přichycení při činu. Základem však bylo, dobré napodobení podpisu některého z rodičů a věřte, nevěřte, na to jsme byli profíci.

Tedy já bych přínosu z domácích úkolů nedávala velkou váhu, vždy šlo o to, aby to bylo co nejrychleji odbyto a to vám toho v hlavě moc nezůstane, když jsou myšlenky jinde.

Něco jiného je, zaměřit se doma na opakování učiva, které dětem vyloženě nejde, tady by se měli rodiče zapojit z vlastní iniciativy. Dnes chce většina z nich vysokoškoláky, tak je třeba s nimi přebrodit ta neschůdná místa a pokud jsou nedobytná, poslat je do učení, kde se odkryjí jejich priority a z chybujícího žáka se stane výborný řemeslník.R^

1 0
možnosti
SL

"dobré napodobení podpisu některého z rodičů"

To jsem nepotřeboval, protože po první stížnosti (že nemám podpis rodiče) otec napsal do žákovské knížky: do školy chodí syn a ne já, úkoly dělá sám a na kontrolu správnosti je učitel. Budu podepisovat pouze sdělení školy a poznámky.

A bylo po starostech. Dceři jsem nic podepisovat nemusel :-).

1 0
možnosti
AC

Za mě domácí úkoly určitě ano...a nepřijde mi, že by jich bylo (ať už na základní či střední škole) málo ani moc...je to dost individuální a závislé na předmětu a učiteli. Myslím, že toto nemáme špatně nastavené.

12 0
možnosti
JN

Souhlas a díky za příspěvek.

1 0
možnosti
MK

......souhlas,a pak už jen zbývá připomenout,jak jsou přetěžováni učitelé.....apropó....u nás ve škole jsou příští týden dva dny ředitelského volna s odůvodněním v žákovské....ať si rodiče užijí volný čas s dětmi................zřejmě však pouze rodiče učitelé,jelikož ostaní pracují.....asi bychom měli učitelům zase přidat...tentokráte ale roboty..ale o tom tento blog nebyl,tak se omlouvám.

0 0
možnosti
JN

Víte pane Klímku, když mají žáci někdy ředitelské volno, tak to opravdu neznamená, že ho mají ten den i učitelé. Například u nás (učím na střední škole) má příští čtvrtek většina žáků ředitelské volno z toho důvodu, že se píší maturitní testy z matematiky i cizího jazyka. A kapacita našich budov ani počet učitelů prostě nejsou takové, aby bylo možné zajistit zbylým třem ročníkům výuku dle rozvrhu. Ale nebojte, učitelé do práce půjdou - budou zadávat a vykonávat dozor u maturitních testů, případně ve škole pracovat na něčem jiném...

7 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,11
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik