Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

L51u65d65ě21k 83J25a48š98a

12. 5. 2019 12:08

Zoufalý článek nějakého ruského zamíndrákovaného zoufalce????? Pokud jsem informován, o americkém bombardování mluví komunisté a Rusové od roku 1945. NIKDY o ruském nepadlo ani slovo. Najednou se objeví jeden článek k doplnění historie a ruský zoufalec propadá beznaději, jak je Rusku ubližováno:-/

45 6
možnosti
JN

Já bych stejně "inteligentně" mohl napsat, že ve vašem případě jde např. o zoufalý příspěvek nějakého zamindrákovaného rusofoba, ale na vaši úroveň se opravdu snižovat nebudu.

Jen bych vám pro příště poradil, abyste v případě, že nejste schopen na text, který se vám nelíbí, reagovat kultivovaně a bez urážek, raději do diskuse vůbec nechodil.

4 26
možnosti
MK

Človeče Vy ste asi stratil súdnosť. Keby ste sa držal aspoň vecí nezaložených na jasných faktoch...

USA leden 1945

Prímerie 8.5.1945

ZSSR 9.5.1945

Nieje Vám na tom poradí niečo divné?

Ale inak som presvedčený že bombardovanie Drážďan bolo vyslovene barbarské. A za to Rusi , Putler a dokonca ani nevrlý starec na hrade fakt nemôžu.

8 2
možnosti
Foto

Máte to poněkud zjednodušené. Žádná válka nemá vypínač, kterým se vypne v jediném okamžiku. Ony totiž ,,všechny ,,žárovky válečného/válečných lustrů" naráz nezhasnou. Ovšem to si mnozí dodnes nedokáží, popř. ani nechtějí připustit:-/ P.S.: v posledním VÁLEČNÉM denníku mého otce je u data 7.5.1945 napsáno velkými písmeny toto: ARMISTICE!Ale ani pro něho tímto dnem vše neskončilo, a létal dál v řadách TC RAF. A zdaleka ne sám.

3 1
možnosti
Foto

J44a68n 29H54o84r69n28í95k

12. 5. 2019 11:52

Máte velké plus.

Za snahu, aby "poměr dobra a zla na světě zůstal zachován".

2 3
možnosti
IL

I62v52a14n 81L40a67c98k97o

12. 5. 2019 11:50

Připomínáte mi, pane Nožičko, akademického malíře Matějku z detektivního příběhu "Smrt talentovaného ševce". Tolik upocené snahy a touhy...a přitom vždy jen nenápadité zoufalství. Nevěřím, že to sám necítíte.

19 5
možnosti
Foto

Necítí, stejně, jako necítí zoufalou trapnost svých "vtipných" blogů.:-)

4 3
možnosti
Foto

Dne 9. května vzlétla nad naše města sovětská letadla. Zahájila bombardování Mělnicka, Mladoboleslavska, Litoměřicka, Českolipska, Havlíčkobrodska, Jihlavska, Liberecka, Znojemska, Prostějovska, Blanenska, Děčínska. V Děčíně zemřou ženy na následky bombardování čekající v době míru frontu na mléku. Odskáče továrna Škoda v Mladé Boleslavi. Jsou ničeny domy, zemře 1 800 civilních osob. Přes Pirnu, Tisou se vrací z Drážďan kolona francouzských zajatců. Přežili válku a snaží se dostat domů do Francie. V Libouchci kousek od Tisé vidí letadla s rudou hvězdou na křídlech. Mávají, vyhazují čepice do vzduchu. Mají radost, je konec války a nejdou letadla, spustí kulometnou palbu a celou kolonu rozstřílí. Obyvatelé Libouchce vycházejí jenom večer ven, protože na obloze krouží sovětská letadla a jak vzteklé vosy pálí po všem, co se na silnici pohybuje. Obyvatelé Libouchce jdou večer ven a pohřbí rychle na okraj silnice mrtvé. Nad českým územím operovalo 1 844 sovětských letadel. Pro srovnání: necelé tři měsíce předtím, 14. února 1945, zaútočilo kvůli navigační chybě na Prahu pouze 50 letounů B-17 Flying Fortress.

15 3
možnosti
JP

S tou navigační chybu bych byla opatrná. Bombardování Drážďan začalo v noci ze 13. na 14. února. Poté vznikl jev, zvaný ohňová bouře (o tom si přečtěte víc tady: https://cs.wikipedia.org/wiki/Bombardov%C3%A1n%C3%AD_Dr%C3%A1%C5%BE%C4%8Fan a tady: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ohniv%C3%A1_bou%C5%99e). Vzhledem k tomu, že hořící Drážďany byly vidět z cca 350 km (Praha je vzdušnou čarou cca 100 km, České Budějovice 250 km), tak si spíš myslím, že Američani řekli, že bombardování Prahy bylo kvůli navigační chybě, protože cca 25.000 mrtvých v Drážďanech bylo i pro americkou propagandu hodně, vzhledem k tomu, že se jednalo o převážně civilní obyvatelstvo.

0 0
možnosti
ML

Zemanovsko-Putinovský řiťolezec Nožička nikdy nezklame! RvRvRv

16 7
možnosti
JN

A někteří nejmenovaní diskutéři s poněkud jednodušším myšlením už vůbec ne! :-/

7 1
možnosti
JN

To tak neberte, každá doba má své oblíbené téma. Jak vám tu již napsali mnozí, reagujete přehnaně, ta informace o sovětském bombardování po 8,5.45 zas tolikrát prbírána nebyla. A zdaleka ne tolikrát jako americké bombardování Prahy či Plzně.

Před pár lety byly zase oblíbeným tématem Benešovy dekrety a na to, že to nevymyslel Beneš, ale jednalo se o dohodu spojenců se ani nevzpomnělo. Ono se i málo vzpomínalo, že byla nějaká válka. . Skoro to vypadalo, jakoby zlí Češi vyhnali ze své země tři miliony svých občanů je tak z náhlého hnutí mysli, zcela bez příčiny.

13 0
možnosti
MK

Správně píšete, že se v Plzni každoročně hojně oslavuje. Dovolil jsem si k tomu napsat článek : "Bylo obsazení Plzně Američany osvobozením nebo novou okupací?" - bohužel díky p. Bangovi jen na svém soukromém blogu http://kulhavy.blog.idnes.cz

Na ukázku jeden odstave:

Ve stejném duchu z titulku je další otázka: padaly bomby v r. 1944 – 45 na ČSR dle válečné strategie a nebo to byly byznys bomby? Je vůbec co v Plzni oslavovat, když se jen bez boje (až na pár fanatických nácků) přemístila americká armáda na její území? Jistě, lidé čekali na zbavení se Němců dlouhých 6 let a vítali by kohokoli, kdo by to naplnil.

Zdroj: https://kulhavy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=709106

2 0
možnosti
RC

To uz je fakt smichu... zaznamenal jsem prvni clanek o sovetskem bombardovani a vy uz z toho delate skoro propagandu. A to americke bombardovani je vseobecne znamo. A jen bych Vas upozornil na ne nepodstatny rozdil - americke bombardovani sice bylo v roce 45, ale porad jeste pred koncem valky. To zminovane sovetske uz bylo po kapitulaci.

21 7
možnosti
Foto

A copak nám to psal

ŠMOLDAS, Zdeněk: Českoslovenští letci v boji proti fašismu. Naše vojsko, Praha 1987, s. 460.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik