Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže buď přišla Rudá armáda do osvobozené Prahy, jak nám tvrdí krátkozraká antirusácká propaganda, nebo se musela probít mezi wehrmachtem do obklíčené Prahy, jak svědčí informace o tom bombardování na pohybující se německé jednotky zcela v rozporu s podmínkami kapitulace.

A jestliže tito němečtí vojáci se chtěli dostat do zajetí západních spojenců, aby se opět posíleni vrhli zpět na Východ, jak o tom už si tehdy cvrlikali vrabci na střeše včetně Cambridgské pětky, kterou zcela ochotně Churchill informoval o přípravě operace Nemyslitelné a o čemž dokonce svědčí pozdější kariéry bývalých příslušníků wehrmachtu v Bundeswehru, pak ovšem nelze se divit, že Sověti už nechtěli nikdy vydat vybojované území nikomu jinému do rukou včetně oddaných českých přitakávačů, zvláště když měli vše pokryté Dohodou čtyř států o obecné bezpečnosti. Bylo snad toto sovětské bombardování v rozporu s touto dohodou?

3 11
možnosti
Foto

J35a63n 11H80o28r57n44í63k

12. 5. 2019 11:54

Zajímavý výklad dějin. Odkud toto prosím vás čerpáte?

2 1
možnosti
Foto

tak pro mě to je zcela nová informace, takže nepíše. a proč se nepsalo je samozřejmě daný.

3 2
možnosti
Foto

Vám utekl příspěvek Karl Gerchika v roce 1965 a koneckonců studie pana Plavce v r.2014 a dokonce zde na Technetu článek Radka Folprechta v r. 2015?

1 2
možnosti
PB

Pane autore, letmým googlením o náletech na konci války mi vyšlo, že o tom sovětském se rozhodně nepíše víc.

A co se týče Zemana, tak je opravdu v hledáčku médií, ale to má dva důvody. Jednak je prezident a jednak je to klaun. Ti vždycky byli magnetem pro média.

Ale přesto jsem vám dal karmu za objektivní vyjádření vlastního názoru.

6 3
možnosti
JN

A píši snad v mém článku o tom, že není? 8-o

2 0
možnosti
JN

Zdravím všechny čtenáře, do diskuse jsem nahlédl až nyní, neboť jsem nejprve byl s přáteli na koštu vín a pak doma sledoval české hokejisty v zápase s Norskem. Vidím ovšem, že jsem opravdu o moc nepřišel, očekávaní diskutéři vesměs přišli s očekávanými názory, proto ani do diskuse příliš zasahovat nebudu.

Sice to nesouvisí s tématem tohoto článku, ale na odlehčení to sem napíši: u vstupu na košt vín mě zaujalo napsané upozornění: "Žádáme návštěvníky, aby fyzicky nenapadali poslance parlamentu ČR, ani jiné představitele státní moci!" :-)

6 0
možnosti
MM

Zase vytváříte problém který neexistuje. Psalo se o amerických a britských náletech. teď se píše sovětských, které byly navíc po kapitulaci Německa.

Máte to zapotřebí? Jen rozeštváváte! ;-(

19 3
možnosti
SN

:-)..............Byl první den míru a na česká města přesto padaly bomby. Sovětské

Pane Mudro, to je na titulní stránce Idnesu ! !!!!!!

1 1
možnosti
Foto

Propaganda je každým rokem více vzdálená historické realitě, na to je třeba si zvyknout

6 6
možnosti
Foto

To by ani tak nevadilo, ale mohla by alespoň vidět za roh.

1 3
možnosti
MS

Dnes je výročí sovětského bombardování, tak se o něm píše. Když bylo výročí amerického, psalo se o něm. Nějaký problém? ;-D;-D;-D

23 0
možnosti
Foto

Sověti bombardovali ustupující jednotky nepřátel, které se dle kapitulačních podmínek měly již před půlnocí zastavit. Nezastavily(!).

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/valka-nalety-cesko-mesta-ruda-armada.A190511_110051_domaci_bur

PODLE PODMÍNEK KAPITULACE německé(!) jednotky měly zastavit jakékoli(!) přesuny a okamžitě složit zbraně. Co se kdy poválce prezentovalo, či zamlčovalo, a proč a kým, popř. až dodnes, to je ,,věc jiná", stejně tak jako jakékoli kohokoli výklady ex post! Takže asi tak.

6 2
možnosti
PB

Tak já bych řekl, že prchající vojska se bombardují střemhlavými bombardéry za městem, a ne výškovými nálety na město.

2 0
možnosti
SN

:-).......Napsal jste to výborně, ale, jak vidno z diskuse, moc Vás nepochválili! Víte, co je na tom myšlení Vašich oponentů nejzajímavější? Mozky vymyté propagandou, u kompu, kde mu nic nehrozí, je každý chytrý jak rádio.

Já jsem jako dítě tu válku prožil, pamatuji si jak gestapo odvádělo některé sousedy, nikdo nevěděl kde skončí a jestli to mučení přežijí! Zažil jsem bombardování, kdy jsme seděli ve sklepě a modlili se, aby na dům nespadla bomba, protože ten sklep by nás stejně nezachránil. U nás na statku Rusové nocovali, vojáci s koňmi na slámě ve stodole, důstojníci v pokoji. Žádný problém nebyl. Slušní lidé.

Ti kteří usilovali o naše nebytí, jsou naši největší kamarádi a naši osvoboditelé, ti co položili miliony životů, abychom žili, jsou dnes naši nepřátelé. R^R^R^!!

6 9
možnosti
JK

Poslední odstavec je ukázková demagogie a hloupost.

14 1
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik