Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Taky jako správný "trenér" musím do diskuze přispět. Jak už v diskuzi zaznělo, problém získat medaile vzniká už u mládežnických celků. Kdo naše hokejové prostředí zná, tak ví, že u mládeže stále máme protěžování určitých jedinců na úkor jiných, kteří v budoucnu mohli být daleko lepší. To je ale věc, o které se dá popsat spousta papíru. Tápání svazu v nastavení mládežnických soutěží je taky kapitola sama pro sebe. Ve výsledku nám prostě v základně tito borci, které celý ten systém otráví, chybí. Kdyby byla nějaká soutěž B nebo C reprezentačních týmů, tak bychom museli skousnout takový propadák, že bychom se z toho dlouho nevzpamatovali.

My ale hrajeme s tím co máme a s tím by měl trenér odvést co nejlepší práci. Pan ŘÍha přinesl oproti zoufalému Jandači nějaké zlepšení, ale stejně se dopustil pár osudných chyb. Risk v podobě Gulaše nevyšel, na začátku šampionátu skvělou lajnu Jaškin, Chytil, Palát hned rozbil, aby poté žehral na to, že takoví Švédi mají už sehrané lajny a my se pořád hledáme. Posazení Chytila byla asi největší chyba trenéra. Ten borec umí v útoku vymyslet něco překvapivého, v Rangers to vidí, tak ho nechali hrát celou sezonu, i když měl období, kdy se mu bodově moc nedařilo. U nás se ale v případě přebytku hráčů vyřadí jednoduše ten nejmladší. Finové mají Kakka, který má v 18 letech zlatý hattrick. My sice takového talenta nemáme, ale kdybychom ho měli, tak má v biografii solidní výsledek z osmnáctek, propadák z dvacítek a dobrý pocit ze shlédnutého šampionátu z hlediště v áčku.

1 0
možnosti
JN

Na tomhle se spolu určitě shodneme - o tom protežování některých hráčů od mladého věku jsem často slyšel také. Rovněž souhlasím s tím, že Říhovi příliš nevyšel tah s Gulašem. A ještě víc než vyřazení Chytila jsem nechápal vyřazení Vrány, který v základní skupině patřil v řadě zápasů k našim tahounům.

1 0
možnosti
JZ

Předpokládám, že na Pražském hradě se po utkání o bronz slavilo.

0 0
možnosti
JN

Já zase předpokládám, že v Masných krámech se slavilo o den dříve (po semifinále Rusko - Finsko). ;-)

0 0
možnosti
DV

D50a32v59i65d 89V26l80k

28. 5. 2019 9:24

Já čekal nějaký fundovaný rozbor od zdejšího experta na sport. Možná by stálo za to napsat taky o tom jak chudé děti tenhle sport už dnes nemůžou hrát, protože to není v možnostech jejich rodičů,nebo o tom jak musí rodiče náctiletých talentů platit trenérům bakšiše, aby se dostali do sestavy. Dnes je prostě vrcholový sport o tom, kolik do něj jsou rodiče dětí schopni nalít peněz a pokud nejsou, nemá ani velmi talentované dítě žádnou šanci. Stát lije do sportu mraky peněz , které končí u majitelů klubů a vrcholové soutěže, dolů do přípravek se dostane jen zlomek. je to prostě špinavý kšeft a Vy tady na nás se štěstíčkem. Jinak podle mě hráli letos dobře a dali do toho včetně trenéra srdce.

1 0
možnosti
JN

Ohledně toho, že hokej je pro rodiče řady dětí hodně nákladný sport (na rozdíl třeba od florbalu, stolního tenisu, atd.), máte určitě pravdu. A je pravdou, že i z tohoto důvodu je dnes v českém hokeji talentů méně než tomu bylo třeba v 90. letech. I o tomhle jsem určitě v některém z mých předchozích blogů o hokeji psal a prostě se nechci stále opakovat.

Pokud to snad tak vyznělo: netvrdím, že to bylo jenom o štěstí, ale pokud jste viděl např. náš zápas o bronz s Ruskem, tak asi uznáte, že minimálně ve třetí třetině jsme určitě byli lepší a kromě výborného výkonu ruského brankáře nám často chyběli jen centimetry k tomu, abychom dali vítězný gól a k nájezdům tak nemuselo vůbec dojít. Ale takový je prostě sport...

0 0
možnosti
LV

Nevím, jak vy ostatní, ale já tedy hokej hrát moc neumím. Tak nejvýš koučovat, ale to by nám šlo asi všem, že?

0 0
možnosti
JN

Vždyť přece v blogu s určitou nadsázkou píši, že co Čech, to hokejový trenér. :-) Ale pokud snad chcete naznačit, že kdo nikdy hokej nehrál, neměl by se k němu vyjadřovat: to je to samé, jako kdybyste napsal, že kdo nikdy nebyl politikem, tak by se neměl vyjadřovat k práci politiků...

0 0
možnosti
Foto

V první desítce bodování NHL byli pravidelně 2 až 3 čeští hráči...?To myslíte vážně?

0 0
možnosti
JN

Ano, v nejúspěšnější éře našeho hokeje tomu tak často bývalo. Zkuste si vygooglovat třeba sezónu 1999-2000.

0 0
možnosti
JH

Ano. Určitě by to dopadlo ještě lépe, kdybych si býval tak drze nevsadil na naše s Kanadou....

0 0
možnosti
MP

Spatne dresy, Josefe. Kdybysme sili u Pleasu jako vy, jsme kazdy rok zlati ;-D

1 0
možnosti
JN

Tak nové dresy českých hokejistů jsou sice hrozné (myslím tím toho lva na nich, který připomíná spíše slepici...), ale dresy to nejspíš nebylo. Zejména proti Kanadě to spíše chtělo nějakého brankáře, který by objemem své postavy zakryl celou plochu brány. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik