Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Tak s tím, že prohlášení o neporozumění si s národem je arogantní a hloupé se dá jen souhlasit. Navíc snaha urazit ty co vnímají jinak není moc konstruktivní a těžko někoho přesvědčí. Ale co už. Možná se pak pár lidí co sním souznějí, má pak pocit, že jsou vlastně taky, tak trochu lepšílidi.

Blog docela vystihl podstatu věci. R^

10 1
možnosti
JN

Děkuji za návštěvu.

0 0
možnosti
TT

Naprostý souhlas a dík za obnovu diskuse (trocha toho poga v životě neuškodí ;-) ).

3 0
možnosti
Foto

Ano, skutečně si někteří lidé se svým národem nerozumí. Typickým příkladem je ctěný pan autor blogu. Dále - ale co bych je jmenoval...

Takže pan Svěrák se nemá plést do politiky. Ale proč? Protože má pan Nožička jiný názor?

Pan Svěrák by tedy mohl klidně napsat, že když má pan Nožička jiný názor, tak by jej neměl uvádět v blogu.

Perfektní, pane učiteli! Rv

8 12
možnosti
JN

Pane důchodce, víc demagogicky už to fakt nešlo? 8-o

6 7
možnosti
JP

J14a18n 28P70a65v87l48í96k

13. 6. 2019 18:55

Asi by se to tomu Svěrákovi mělo zatrhnout, nerozumět si se svým národem. Ještě že pan Nožička si se svým národem rozumí!

13 5
možnosti
TT

Podívé, Žany, já ti ke Svěrákovi &spol. řeknu tohle: během celé své tvorby vrtali v rámci daných možností do vládnoucích komančů, což bylo super. Ale uplynulo 30 let a dle páně Svěráka & spol. zřejmě žijeme v ráji. Dál si o těchto mých slovech přemýšlej sám, děkuji.

5 0
možnosti
PL

P89e23t37r 23L49a56n26g56e69r

13. 6. 2019 18:35

Upřímně, kdybyste to sem na napsal, tak ani nevím, že se Zdeněk Svěrák vyjadřuje k politice. Je mi to jedno. Ono už to tak je, že se umělci k politice vyjadřují. Od nechvalně známé anticharty až po pozitivní roli během plyšáku.

Buďme rádi, že dnes mohou říkat a myslet si co chtějí.

14 0
možnosti
Foto

Tak jste nám sdělil, že máte jiné názory než pan Svěrák. A v čem je problém? To je snad v pořádku, ne? Jediný rozdíl je v tom, že jemu je otisknou v Reflexu, ale vy si je musíte napsat sám do blogu. Svoboda slova snad platí plo všechny stejně.

16 4
možnosti
JR

J69a34n 89R44á54ž

13. 6. 2019 18:34

Dobře řečeno! R^

2 0
možnosti
LK

U Svěráka se mi líbí jeho produkce se Smoljakem. To jsou kousky, které vždy rad zkouknu. Ale filmy, které dělal sám po pravdě moc nemusím. Jeho politické názory pak pro mne nejsou podstatné, to je čistě jeho soukromá záležitost.

1 1
možnosti
DV

D23a85v83i12d 75V93l77k

13. 6. 2019 18:02

Půlka blogu zkopírovaná z článku, pak tradiční opratrné okopávaní kotníků ve stylu "Ano ale!" Zdeněk Svěrák byl úpřimný, poskytl lidský rozhovor, ve kterém jsou i pochyby a rozpaky , tak jako v životě samotném. Ten Váš plivaneček nedoletěl ani k jeho botě.

22 6
možnosti
JL

Vždyť to je pořád stejná šablona. Všechny články se po formální stránce podobají jako vejce vejci.

3 1
možnosti
BV

V diskusi pod páně Nožičkovým blogem je vysvětleno, proč jsem si přečetl jeho další nesmyslný blog, přestože jsem se již nesmysly, které zde v blozích tak vytrvale a "plodně" plodí, už dále zabývat nechtěl - a zde na něj, když už jsem si ho tedy přečetl, i reaguji:

>>svými politickými postoji však pan Svěrák naopak národ často rozděluje<<

Všiml jste si, že by někdy pan Svěrák "národ rozděloval" před tím, než byl Miloš Zeman zvolen prezidentem? Já ne. Kdo tedy rozděluj národ spíše? Svěrák nebo Zeman?

>>Zrovna tak jako pan Svěrák si i já myslím, že odchod z Evropské unie by pro naši zemi výhodný nebyl<<

Ano. Pan Svěrák v tom rozhovoru mluvil o lidech, jako jste vy. O lidech, kteří vždy a v každém okamžiku zvažují, zda je členství v Unii výhodné či nikoli. To je ovšem ostudné uvažování - a to i v případě, že "zatím" dospíváte k názoru, že "odchod by výhodný nebyl". Protože ono to je hodně "vyčůrané" - např. mnoho let z členství profitovat - a pak, najednou, kdyby se Unii dařilo hůř a momentálně by naše členství výhodné tak zřejmě jako dnes nebylo (jako že to tak není a jen tak nebude), říci "sorry, odcházíme". Mnoho lidí by totiž moc rádo jen profitovalo z výhod - a povinnosti, které už tak výhodné být nemusí, se jim "samozřejmě" nelíbí. Což je, bohužel, důvod, proč mnoho lidí (ale zcela jistě to není žádná opravdu drtivá většina) by dnes zvažovalo odchod. Což je velmi ostudné uvažování - chtít jen brát, ale dávat to nééé... Mnoho lidí to tak ale, bohužel, má - a o těchto lidech (naštěstí jsou snad v menšině, přestože jich je hodně) pan Svěrák hovořil, když říkal, že jim nerozumí. Netvrdím, že přesně takto to máte i vy, pane Nožičko, ale i tak z vašich názorů cítím docela zřejmou snahu v okamžiku, kdy by členství výhodné být přestalo, říci "chci odejít". Naštěstí je ale i mnoho jiných lidí, kteří takto sobecky "vyčůraní" nejsou.

... pokračování příspěvku ve vlákně...

11 1
možnosti
BV

...pokračování předešlého příspěvku (2/2):

A i přes ten titulek rozhovoru s p.Svěrákem si neodpustím ještě následující poznámku: Národ nejsou jen podporovatelé Zemana,p.Nožičko.A já jim např.neupírám,že i oni patří do národa-tak proč vy "děláte že nevíte" jak to p.Svěrák myslel a de facto tím,co jste napsal,upíráte lidem,kterým se líbí humor p.Svěráka,to,že "patří do národa"? (A nic na tom nemění ani to,že p.Svěrák to,že "si se svým národem nerozumí",sám prohlásil.On to totiž řekl v kontextu,ze kterého je zřejmé,že si nerozumí s vekou částí národa,(já odhaduji tak) zhruba polovinou.Zatímco vy,p.Nožičko,jste to napsal v kontextu,kterým lidi,kterým se líbí Svěrákovy politické názory z národa de facto vylučujete.) Protože já osobně se domnívám,že zhruba s půlkou národa,mezi kterou se počítám i já,si p.Svěrák rozumí-a s tou druhou holt ne-a tak to evidentně p.Svěrák i myslel.Že je národ rozdělen na zhruba dvě stejně velké poloviny ukázaly např.prezidentské volby.Jistě ne všichni,kdo volili Drahoše,musí mít rádi Svěráka-přesto si ale troufám tvrdit,že drtivá většina ano - a pak tu jsou lidé jako vy,kteří mají "jen rádi jeho hry"...A kdopak ten národ rozdělil,jen proto,aby byl znovuzvolen? Ale to je jiná historie...Ale vy jste tak nestoudný,že jste schopen napsat >>pan Svěrák naopak národ často rozděluje<<.Ne,to naprosto fatálním způsobem udělal váš velký idol,Miloš Zeman.Národ je prostě rozdělen - a Zeman na tom pracoval,aby byl znovuzvolen i v roce 2018,již od roku 2013,kdy nastoupil své první prezidentské období.Já tenkrát samozřejmě volil p.Schwarzenberga - nicméně když byl do svého prvního funkčního období zvolen Zeman,řekl jsem si "OK,byl zvolen,dám mu šanci,bude to i můj prezident".Bohužel se ale záhy začal chovat způsobem,že jsem již v roce 2014 byl proti jeho sprostotě nucen demonstrovat.Sám si ze mě udělal nepřítele-tím,že začal všechny lidi,kteří ho tenkrát nevolili,urážet. To on s tím začal.To on rozdělil společnost.M.Zeman tím této zemi opravdu velmi uškodil.

7 1
možnosti
Foto

Trochu benevolence vůči senilnímu starci by neškodila.

1 6
možnosti
BV

K Zemanovi nejde být benevolentní. Táhne tuto zemi do propasti.

9 1
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik