Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Co řešíte, pane Nožičko?

Ministr Staněk byl odvolán, předseda vlády dodal na Hrad jméno jeho nástupce, tak proč by měla ještě kulturní obec protestovat?

Jak uvedl předseda ČSSD a budoucí premiér vlády Miloš Zeman 12. července 1998 v pořadu Sedmička v ČT, "prezident nemá právo odmítnout některého navrženého kandidáta na ministerskou funkci. Pokud jde o nějaké personální veto, myslím si, že by to bylo v rozporu s článkem 68 Ústavy. Ústava platí pro každého." Tolik Miloš Zeman.

Jestliže od roku 1998 nedošlo ke změně Ústavy a zmíněný článek nebyl zrušen, lze předpokládat, že i Zeman se bude řídit Ústavou a svým tehdejším názorem.

20 2
možnosti
JN

Hezky napsané, ovšem jak vidíte, realita je trochu jiná (a nechce se mi věřit tomu, že by ji kulturní obec neviděla...)

3 1
možnosti
Foto

Dohodněte se se svým ideovým souputníkem Petříkem: být ticho je špatně a nebýt ticho znamená připravovat puč.

Co tedy je správně? Volat: "Ať žije Babiš, vládce náš a slunce naše jasné!"?

17 8
možnosti
Foto

Ano, panu Nožičkovi je i ticho podezřelé. Možná s tím nějak souvisí i výraz "kulturní fronta". Tak tedy na kulturní frontě klid? Nervových pšouků už ze zákopů na druhé straně zaznělo dost.

9 4
možnosti
MB

Otázka zní, proč nemlčí M. Zeman ?,Navíc - když už všechno řekl! Ministerstvo Kultury patří k těm "Nezajímavým", (není silové, nebo nerozděluje prachy). ČSSD chce Šmardu - Tedy nechť má Šmardu. Ona nese odpovědnost, vše plyne z Koaličního podkladu, není co řešit. To jsou přesně ty momenty, kdy Zeman přisýpává svou lopatku písku. Ohrožuje Vládu - Babiše - Potažmo sám sebe! K čemu je to dobré? Pokud má se Staňkem vztah, (vypadá to tak), nechť mu uplácá nějaké hojítko. Opravdu není možné, aby předseda Strany si nemohl nominovat svého ministra! To nemluvím o fariozejství, kdy Prezident ČSSD na sjezdu pozdraví, smaže bývalé nepřítelství a den poté je zase nako Had škrtič udusí! To je nějaká politika? Vážně, jak to pomůže silnější České republice ? Doufám, že Hamáček si přinese na jednání nějaké stádo Králíků! Tím by škrtiče mohl ukojit a nasytit ! ... [>-]

11 5
možnosti
JN

Souhlasím: ČSSD udělala s odvoláním Staňka hloupost, ovšem Zeman by tomu neměl za dané situace bránit.

3 0
možnosti
PK

Přeci by jste nechtěl, aby v dobách dovolených a letních prázdnin, naši angažovaní umělci agitovali? Počkejte v klidu na září. Ostatně i demonstranti si dávají pauzu.

Zjevně ta politická situace ještě není až tak špatná.

11 9
možnosti
OU
DR

Dobrá otázka. Jsou dvě možnosti. Buď ti naši "slavní" umělci (alespoň někteří, ti rozumní) pochopili že všechno tak růžové v těch institucích opravdu nebylo anebo už všichni jeli na dovolenou.

10 4
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik