Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když asi pozdě s příspěvkem, nicméně: kulturní fronta mlčí proto, že jednak pochlastává na MFF KV a jednak píše petide proti sponzoringu festivalu zbrojovkou.

Navc, nějak přílš často se tam opakují stejná jména ;-)

0 0
možnosti
Foto

A potřebujeme vůbec ministra kultury? Potřeboval např. Leonardo nějakého ministra? I ten pračlověk uplácal Věstonickou Venuši bez ministra. I když kdoví, jestli už tehdy nějakého neměli - to víte, neandertálci! ;-D

0 0
možnosti

J16i59r76i 22C84e88e

3. 7. 2019 14:25

Leonardo nepotřeboval ministra, potřeboval mecenáše.

2 0
možnosti

Důležité na této věci je to, co bylo spouštěčem celé této taškařice. Tím bylo odvolání Fajta za to, že podepsal smlouvu sám sobě a bohatě se tak "samoodměnil". Všem kteří toto nechápou bych rád zdůraznil, že něco takového se v normálně fungující firmě nemůže stát a bylo by minimálně na okamžitý vyhazov. A ano, manažéři mají specificky nastavený plat i odměny, ale také se za to očekává, že budou pracovat s větším nasazením, než ti ostatní ... né, že si za "jakousi práci navíc" budou souběžně podepisovat sami sobě další odměny.

10 1
možnosti

Přesně. Jenže bohužel ČSSD namísto toho aby se za rozkrytí těchto zlodějin za svého ministra postavila, tak podlehla těm křiklounům co si říkají umělci a udělala to tak úplně obráceně.

5 1
možnosti

J89a58n 79S78v59a56t50e47k

2. 7. 2019 11:39

No on zásadní problém je v tom, že poslanci podlehli před lety jakémusi nevyslovenému tlaku ulice a pod vlivem často nedůstojných čachrů machrů během prezidentských voleb v Parlamentu ČR uzákonili přímou volbu prezidenta Česka.

Důsledkem je

a) rozdělení společnosti (po druhém kole voleb vždy bude jedna část společnosti zklamána)

b) nesprávný dojem přímo zvoleného prezidenta, že má nějaké větší právo jednat nad rámec svých ústavních práv (zvolilo ho přece >50% voličů hlasujících ve druhém kole voleb - kdo z parlamentních stran to má /řečeno slovy bývalého předsedy ČSSD/?).

No a pak stačí, aby na pražském hradě byl nějaký sebestředný a navíc mstivý páprda, který si ještě k tomu myslí, že snědl veškerou moudrost lidstva, a jsme tam, kde jsme...

Ale každý den je veselejší - vždyť každý den za námi = o den blíže ke konci mandátu současné hlavy státu...

Jen Bůh ochraňuj Česko před voliči, kteří mohou příště zvolit ještě větší kreaturu...

7 2
možnosti

Nožička předtím:"Proč se k tomu vyjadřují?"

Nožička nyní:"Proč mlčí?"

:D

11 3
možnosti
Foto

Klid nebude dlouho, podaří-li se výměna, bude zase spousta nespokojených, protože je jasné, že nový ministr svým dosavadním zaměřením a vzděláním, nebude našim umělcům vyhovovat.

Chápu tedy prezidenta Zemana, kterému to je to jako prognostikovi jasné a nechce jeho schválením přilévat olej do ohně.

Teď je na tahu pan Hamáček, ten musí dodat kvalitního ministra, sebrat vítr z plachet nespokojencům a také ukázat veřejnosti, že je silný lídr, který nepoloží svým špatným rozhodnutím vládu.

2 2
možnosti
Foto

První místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček také nemá vysokoškolské vzdělání a přesto to prezidentu Zemanovi nevadilo a do funkcí jej jmenoval.

2 0
možnosti

Naše galerijní, ale i muzejní scéna je smlouvami, jakou měl Fait zamořená, takže asi ani nevěděl, že dělá něco protiprávního. Je dobré si přečíst autorský zákon.

2 1
možnosti

Pane Nožičko, prý jste učitel. Jsem rád, že žádné z mých dětí jste neučil.

7 10
možnosti
Foto

No jo, Zemanobijectví a Babišobijectví ještě ve školních osnovách není.

Ale, třeba se dočkáte.

6 5
možnosti
Foto

Člověk který ukradne nebo si sám sobě přihraje milion ze st.rozpočtu by mel být okamžitě ve vazbě a čekat na soud. Nenažranost některých nezná meze..

12 1
možnosti

A co když těch milionů ukradne 50. A co když těch 50 je jenom špička ledovce v jeho případech? Co pak?

Napovím - pak už je to jenom kampaň, že?

5 3
možnosti
Foto

"Problém je ovšem v tom, že v Ústavě není stanoven žádný termín, dokdy tak musí prezident učinit"-

Proboha, bylo by přece nedůstojné, aby v ústavě bylo uváděno, že prezident musí tento úkon provést do pěti pracovních dnů, jiný zase do deseti pracovních dnů, atd. To by tvůrci ústavy vycházeli z předpokladu, že prezident je nesvéprávný dement. No ale i kdyby tam termíny byly, tak lidé jako Zeman by říkali: "Co se ale stane, kdybych tyto termíny nedodržoval. Ústava neuvádí řešení takovéto situace, žádné sankce." Rv

18 3
možnosti

Nechci obhajovat Zemana, ale uniká mi význam toho, proč to tedy vůbec musí jít přes prezidenta, když nad situací nemá mít žádnou moc.

Co se Zemanovi na celé situaci nejvíce povedlo, byla citace Havla, že prezident není automat na podpisy. S tímto já velmi souzním - prezident jako figurka, co musí podepsat cokoliv, co mu ostatní vrcholní politici donesou, není čestná, ale naopak dost potupná úloha. To radši změnit ústavu tak, ať to vůbec přes prezidenta nechodí. A bude klid.

8 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik