Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Nejlepší je, jak většina zdejších vehementních podporovatelů povinné maturitní zkoušky z matematiky nemá nejspíše to samé ověření způsobilosti z českého jazyka. Já si za 20 let od střední školy bohatě vystačím s velkou násobilkou a bez problémů mě živí IT. Zato bych určitě uvítal lepší znalost cizího jazyka, byť z něj tu maturitu mám a teď ho používám denně, ale to snad už nynější generace mají lepší. A vzhledem k tomu, jak vypadá většina české populace, tak by spíš mělo být na školách více vyučováno kritické myšlení a logika.

2 0
možnosti
JK

J81a21n 85K17o60z36l87e56r

5. 7. 2019 11:37

Nic proti přirozené inteligenci ale jsem pro aby každý kdo absolvuje střední školu měl alespoň elementární znalosti z matematiky, protože pokud jde studovat VŠ technického zaměření bude matiku opravdu potřebovat protože každý obor techniky je založen na velmi dobrých znalostech matiky jinak se technika vystudovat nedá teda krom toho že student má bohatého papínka kterej uplatí profesory no a na závěr co je do takového studenta - odpovím nula.

3 1
možnosti
JK

Na konzervatoři žádná matematika není a přesto dostanou maturitu.

0 0
možnosti
Foto

Já bych tu uvedl jiný úhel pohledu. Ve firmě Hameg (měřící přístroje, ve Francii), kde pracoval můj bratranec, dělal vedoucího zkušebního oddělení Vietnamec, kterého z moře vytáhli námořníci. Neměl u sebe jediný doklad. Ucházel se o místo ve firmě. Stačilo, aby předvedl, co umí, a byl okamžitě přijat. Podobných tam bylo víc.

Kdežto v našem podniku (Tesla) pracoval jeden ing. CSc, který s měřícím přístrojem dokázal jen jedno: odpálit ho. Říkali jsme mu proto Páleníček.

Náš matikář a fyzikář měl sám z matiky čtyřku, a přesto byl jako kantor nejlepší.

Lejstro není všechno.

3 1
možnosti
Foto

Pan Hrnčíř má asi řadu lejster. ;-D

0 0
možnosti
RS

Co si přesně podporovatelé od povinné maturity z matematiky slibují?

0 0
možnosti
LH

Z pana Bartoše se stal populista...až to není hezké. Středoškolské vzdělání za docházku...ndhera

5 0
možnosti
JK

Ten počet propadlíků není ani tak způsoben státní maturitou (ta je snadnější, než kdysi), jako spíše špatným nastavením podmínek. Ano, dříve se tolik u maturity nepropadalo, jenomže proto, že se špatný student k maturitě ani nedostal. Odpadl už během těch 4 let (nás začínalo 38 a k maturitě se dostalo 17 + 3 "po žních").

9 0
možnosti
PL

Bohužel, maturita je především předmět politického populismu a to je hodně špatně, ať už jde o zmíněné odklady nebo o časté změny modelu maturity.

Učím na střední škole matematiku. Nezáleží ani tak na tom, zda bude či nebude MZ z matematiky povinná. Mnohem důležitější je, aby studenti i učitelé včas věděli z čeho se bude maturovat, měli dostatečné hodinové dotace a měli k dispozici včas katalogy požadavků.

3 1
možnosti
MC

Aby včas věděli z čeho budou zkoušeny? Tak to je rovnou učte v matice jen sčítání a odčítání. Hodinové dotace a katalogy požadavků aby včas věděli z čeho budou zkoušeny? To potom bude maturita k smíchu a nemusí být vůbec. Z maturity se dělá obyčejná fraška.

0 0
možnosti
JB

Pokud existuje tlak (směrem z EU?) na vyšší procento zastoupení středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaných lidí -a zároveň připustíme, že se současně nezvyšuje plošně IQ (pravdou je spíše opak) ..musíme nutně dojít k závěru, že se musí snížit požadavky u všech zkoušek a testů! Jiné řešení prostě není možné...

5 0
možnosti
MT

Vaše úvaha by znamenala, že všichni využívají svůj potenciál na 100% a není prostor pro zlepšení:-)

Napadají mě minimálně další dvě řešení: 1.líp motivovat studenty 2. líp je učit.

Tím že jste tahle řešení přehlédlse stávaté důkazem, že s tím nevyužitým potenciálem mám pravdu:-)

3 0
možnosti
TT

Nojo, co očekávat od strany, jíž předsedá věřící, podle nějž nás bůh stvořil všechny stejné, takže je nemyslitelné, aby někdo byl chytřejší a někdo hloupější.

Není to žádný zázrak - rozuměj nesrozumitelný fenomén -, že si věřící v cokoliv tak úžasně notují s neomarxistama. A Bartoš to zosobňuje: je obojí v jedné osobě. :-P

8 2
možnosti
JK

Je to diskriminace. Když někdo neudělá učnovské zkoušky, tak bude mít jen základní vzdělání a maturant, který nezvládne maturitu, tak nebude mít základní vzdělání? To pak bude na maturitní obory chodit úplně každý.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik