Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Rozhodně udělali dobře, když ho pozvali.

Vrána k vráně, šmejda ke šmejdům.!;-D

5 5
možnosti
LB

A Krylův Písničkářský bacil, pane Nožičko znáte?

Jednou před lety snídal Gustav tablety, vzteklý na ptáka, který zpíval Třešňáka, pták sed' na budku, pak si vzpomněl na Hutku a když přešel na Kryla, už lekce stačila. Jó, Gusta křikl : "Hrom aby to bacil, rozmoh' se tu nakažlivý písničkářský bacil, vod tý nákazy nepomůžou zákazy, poradím se s Vasilem, co počít s bacilem." V běsu zavilém kopli Hutku za Krylem, že snad v exilu vymaní se bacilu, Charlie Soukupe, vsadili tě do kupé, Vláďu Veita s Třešňákem poslali hitlákem. Jó, aby čistka neskončila v půlce, přibalili Karáska i Vokatou i Schultze, pro klid soudruhů Benýška a Neduhu, zatočili s bacilem Gusta s Vasilem. /.../ Vasil s Gustavem před pohřebním ústavem unaveně zafuní - bacil byl imunní.

11 3
možnosti
RP

jj, pozornost publika je děvka, když zpěvák publiku vyhovuje, tak publikum má. Když už ho publikum nepotřebuje, tak si zpěvák klidně může jít zpívat na lampárnu. A je jedno, kolik osobností do toho zamontuje ve snaze se z toho nezájmu vytáhnout zase do zájmu .

Kryl má, v úvozovkách, štěstí, že zemřel takhle brzo po sametu. Kdyby dodnes žil, byl by nejspíš ještě horší zakyslík než Hutka. Anebo by se úplně stáhl z veřejného života a přestal vystupovat. Jako spousta dalších folkařů, když jejich staré písně ztratily aktuálnost a nové nebyly k ničemu.

2 0
možnosti
VR

Hutka už tolik nestáhne, jako kdysi. S bidou naplní nejakou sokolovnu někde v Horní Dolní. Tak se snaží nějak zviditelnit.

17 1
možnosti

P73a11v57e95l 14Š84u11n67d39a

18. 7. 2019 18:24

Ona se za 30 let rozpadne osobnost leckomu... Holt stáří, no.

0 0
možnosti
LN

Naposledy jsem byl na Hutkovi někdy před 15-20 lety, to tu byl ještě s Hladíkem. Ušlo to, ale oslňující to nebylo. Od té aféry s Nohavicou už mě nezajímá, a to jsem na něj chodil, co to šlo, ke konci sedmdesátých let. Nejsem sám, kdo to z mých známých má podobně.

7 2
možnosti
RP

Holt to udělá čas a ztráta aktuálnosti.

Kteří folkaři z dob komunistů ještě mají na to vyprodávat koncerty? I ti nejmladší jsou už v důchodovém věku a po pravdě, spousta těch folkových písní byla za komunistů jen proto pecka, že byly protikomunistické. A to už dnes nikoho nezajímá.

Protikomunismus už není aktuální. Mimo ty lidi, co ještě nezaregistrovali, že už 30 let se na komunisty nadávat může a nikomu se za to nic nestane, takže je to zbytečné, žádné politické body se za to nenaženou.

A zpívat proti bruselskému rudozelenému socialismu, na to je ještě příliš brzo. Ti se ještě zkompromitovali málo.

3 0
možnosti
DK

"Chápu pana Hutku..."

Nechápete pane Nožičko. Ani okrajem mozku.

8 14
možnosti
IB

I77v15o 26B49o44u27š32e

18. 7. 2019 20:59

Pan Nožička je přes svaly, nepřeceňujte ho.

4 6
možnosti
Foto

Může ještě klesat, až nakonec skončí na hlavě pana autora blogu. ;-D

11 10
možnosti
JN

Horší by bylo, kdyby skončil na prořídlé hlavě jednoho nejmenovaného pána z Turnova. ;-)

9 1
možnosti
JU

J98o96s55e73f 57U92l58m76a60n

18. 7. 2019 18:07

Mi se teda nelíbí žádná jeho píseň. Ta jeho revoluční měla samozřejmě úspěch, ale ne proto, že by byla umělecky zdařilá, ale proto, že byla k tématu té doby. Prostě taková říkanka jako Mešita od Ortelu. Hutka je interpret, nikoliv umělec a o morálce tohoto muže se snad nemá smysl ani bavit.

15 7
možnosti
LN

Ta jeho "revoluční" už byla v té době nějakých 15 let stará a znali ji všichni jeho příznivci.

4 1
možnosti
MK

Miloš Zeman v listopadu 1989 na Letné opravdu vystoupil, avšak tenkrát hlásal podstatně jiné názory než dnes. Kdyby tam tehdy říkal, to co dnes, živý by neodešel a Hutka by neměl o čem psát.

12 5
možnosti

Ke dnu, kde se válí omedajlovanej Nohavica má ještě několik světelných let.... :-)

11 15
možnosti
Foto

Tohle bych se neodvážil tvrdit. Nelíbí se mi, k čemu Nohavica došel dnes, ale to nic nemění na kvalitě jeho písniček (ne nutně těch posledních).

Jenže oběma zmršili život komouši přes svou StB: Hutku vyštvali v akci Asanace a Nohavicu zlomili (měl problémy s chlastem, tak byl poměrně snadný cíl - to oni uměli využít). Nezachoval se jako hrdina (to by asi skončil v base), ale skutečným viníkem jsou ti komunističtít fízli.

A Hutka podobně: měl na vybranou basu nebo emigraci.

Nikdo jsme nebyli na jejich místě, tak jim nemáme co vyčítat že udělali nebo neudělali to nebo ono.

Ale že se komouš Nožička otírá o oběť komunistické mašinérie, to je skutečně nechutné.

6 2
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,00
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik