Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J39i69ř41í 67T17o91m55á39š

23. 7. 2019 12:59

Co říká Hutka o Nohavicovi je všeobecně známo.

A co říká Nohavice o Hutkovi? .... Nic.

9 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Zahořklý , plný nenávisti ...nestojí za povšimnutí.

2 0
možnosti

Hutku jsem při sametové revoluci bral jako jednoh z hrdinů, ale postupně už v 90. letech mi začal být velmi nesympatickej, jak písněmi, tak názory.

2 0
možnosti

Každý člověk má dvě roviny.

Jednou je kvalita a úroveň vykonávaného povolání a druhou jsou jeho morální vlastnosti. Tyto dva pohledy mohou mít značně rozdílnou úroveň.

Jaromír Nohavica je výborný a uznávaný písničkář, ale jeho morální vlastnosti jsou bohužel na nižší úrovni a v tom má Hutka pravdu.

Obdobné je to i např. ve sportu u Sereny Williamsové, výborná tenistka, ale morálkou je to sebestředná a namyšlená "královna" přehlížející své soupeřky.

U nás typický příklad fotbalista Řepka, výborný jako fotbalista, ovšem po morální stránce obyčejný hospodský rváč a podrazák.

3 1
možnosti

Tak Řepka je hodně velký extrém a jeho bych s Nohavicou opravdu nesrovnával. :-) Ale obecně máte ohledně toho, že každý člověk má dvě roviny, samozřejmě pravdu. Co se týká Nohavici: podepsání spolupráce s Stb jako lidské selhání beru (na rozdíl od toho, že neodmítl převzít od Zemana státní vyznamenání, což mu také mnozí vyčítají...). Ovšem nebyl rozhodně jediný, kdo ji za minulého režimu podepsal, netušíme, čím ho k podpisu dotlačili, atd. Proto mi přišlo od Hutky přehnané, když měl v reakci na tento počin potřebu složit na Nohavicu dehonestující píseň.

3 0
možnosti

Spíš bych se ptal, jak nízko může ještě klesnout naše společnost se Zemanem a jeho partou starých bolševiků včele. Obdiv a tolerance značné části společnosti k Babišovi - ekonomickému migrantovi, estébákovi, prokázanému lháři (nevím, komu Čapí hnízdo tehdy patřilo a přísahal ve sněmovně na zdraví svých dětí...) a největšímu dotačnímu a daňovému podvodníkovi v Evropě - který vede naši zemi k nejen morálnímu krachu jako svůj předlužený a na dotacích závislý Agrofert. Pokud jde o Hutku, jeho tvorbu moc neznám, Nohavocovu zčásti ano, je skvělý, jenže...prokazatelně udával a donášel na Kryla.Neomluvi se, nijak se k tomu nepostavil. Takže jsme opět u morálky a hodnotovém vnímání naší společnosti.

5 5
možnosti
Foto

On se samozřejmě Krylovy omluvil a Kryl mu odpustil a pochopil jeho situaci. Nevím, proč by se ale měl omlouvat třeba vám, nebo mě.

0 0
možnosti

Čím víc přijde na Letnou v listopadu lidiček, kteří tam budou hřímat z pódia o debilních a dementních češích v zablácených holínkách, - tím lépe... Účast Hutky je toho celkem zárukou. :-P

1 0
možnosti

A24d81a42m 87B81í92l78e68k

20. 7. 2019 8:04

Karel Kryl o Hutkovi ve své knize:

„Bolestín, který nikdy nepochopil, co obnáší exil. Přišel do něj jako stipendiant – a setrval tak až do konce. Nikdy nepracoval, vždycky žil z podpory státu – a tudíž se cítil utlačen. Psal v sedmnácti řečech, které se nikdy nenaučil. Velmi tvůrčí člověk, inteligentní a hloubavý. Muž, kterého si musím vážit a uznávat ho. Dobrý a ukázněný partner v rozhlasových povídáních o písničkách. Skvělý interpret svých písní. Bohužel, typ člověka, jenž se sám lituje, když je v úzkých. Mám radši lidi, kteří se perou. Ale to neříkám jako hodnocení – pouze konstatuji naše odlišné charaktery a temperamenty. V každém případě se velmi zasloužil o to, že něco jako folková písnička existuje.“

18 0
možnosti
Foto

Stoupenci Václava Havla, kterými jsou většinou příslušníci tzv. Kavárny, se rádi označují za inteligentní, vzdělané a slušné, často však z nich sgresivita a sprostota jen kape, což je příklad onoho písničkáře Hutky. Většinou obyvatel je jeho tvorba ignorována, což v něm vzbuzuje zášť a zapšklost a toto je výsledek Rv

17 5
možnosti

U některých jeho stoupenců to tak bohužel je - ostatně, foto Václava Havla s jedním jeho citátem má zde u svého blogu umístěno i paní Jandová...

1 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik