Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto zbytečná diskuse. nožička neustále provokuje a dokazuje, že nejlepší lidé jsou v Rusku! Nechtěl byste toho nechat, my to o vás víme...

0 0
možnosti

Blahoslavení chudí duchem... :-)

0 0
možnosti

Tak koupilo nebo "prý" koupilo?

0 0
možnosti

Pro ty méně chápavější: to "prý" je v nadpisu použito čistě z toho důvodu, že němečtí fotbaloví funkcionáři byli kvůli podezření z korupce obviněni, soud však ještě neproběhl, a proto zatím jejich korupci nelze brát jako hotovou věc.

0 0
možnosti

Ve svatém rozhořčení jste zapomněl zmínit toto:Loni v říjnu okresní soud ve Frankfurtu nad Mohanem odmítl zahájit proces proti Niersbachovi, Zwanzigerovi a Schmidtovi kvůli nedostatečnému podezření a nepřesvědčivým důkazům.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/fotbalove-ms-2006-poradatelstvi-korupce-obvineni.A190806_113338_fot_reprez_par

0 0
možnosti

A je tahle informace až tak podstatná v kontextu s tím, že švýcarské státní zastupitelství Vámi zmiňované osoby přesto letos obvinilo?

0 0
možnosti

Pane Nožičko, vaše upřímná, v diskusi avizovaná, snaha o poukázání na to, že svět není černobílý je naprosto devalvovaná částí článku o českých komentátorech.

Naprosto Vám uniká fakt, že korupce ohledně přidělení MS Rusku a Kataru bylo době pořádání MS známé a tudíž i komentátory opakovaně zmiňované.

Dle vašeho vyjádření, cituji: "Jsem proto zvědavý na to, jak rozsáhle se bude v českých médiích rozebírat volba pořadatelství jiného fotbalového šampionátu, u kterého se nyní s odstupem času také vynořilo podezření z korupce." zřejmě očekáváte, že se v rámci vyváženého zpravodajství bude věnovat Německu stejná pozornost. Odpovím Vám - nebude. A to nikoliv proto, že tu máme zlé Rusko a hodné Německo, ale proto, že jde o 13 let starou záležitost, tedy již neaktuální. Určitě by zmíněna být mohla, při nějaké vhodné příležitosti, např. při komentování MS v Kataru.

Nebo očekáváte, že k tomu ČT4 natočí dva speciály a původní komentář k zápasům doplní titulky s poznámkou, že Německý fotbalový svaz také korumpoval a budou takto odvysílány minimálně 4 zápasy v prime time?

Věřím, že jádro Vašeho příspěvku je dobré, ale v kontextu s dalšími blogy (podpora Ruska, Zemana atd.) se o tom dá s úspěchem pochybovat.

Korupce je špatná a nezná světové strany. Bohužel někde je korupce věcí jednotlivců a někde státní záležitostí. Zároveň si musíme uvědomit, že pořádání globálních sportovních akcí (OH, MS ve fotbale) je zejména business, kde sport mnohdy hraje až druhé housle. a kde jde o prachy, tak je snaha o získání výhody.

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste pana Nožičku prokoukl naprosto dokonale. Já osobně nepochybuji o tom, že ten článek byl napsán pouze z důvodu obhajoby Ruska. :-)

3 5
možnosti

Rozdíl mezi Německem a Ruskem je zásadní. Němci berou tu korupci vážně a je to pro ně dodatečně poškození obrazu tzv. Sommermärchen (letní pohádky, jak je šampionát z roku 2006 v Německu nazýván).

4 0
možnosti

To jo no, na razantní slovní "odsouzení", třeba i stokrát dokola, na to jsou na západě machři.

2 0
možnosti

Pan Nožička rozumí všemu. Ale teď je to samé možná, asi, snad, pokud.

5 3
možnosti

A jste si pane Stržanovský jist, že diskutujete pod správným článkem? Schválně jsem si ho po sobě ještě jednou přečetl a z těch čtyř vámi uvedených slov jsem tam nalezl jenom slovo "pokud" (a to pouze jednou). ;-)

5 1
možnosti

Je to prostě bussines a ten se prodává. Je to jen hra na "sport". A týká se to všech "sportů", kde jsou velké peníze.

3 0
možnosti

On je trochu rozdíl mezi běžným lobbováním a systémovou korupcí. Zrovna německému mistrovství bych nic moc nevyčítal, neboť ve velké míře vyuřívalo existující stadióny a infrastrukturu.

Bez nějakého toho "intenzívního přesvědčování" se neobešlo žádné jednání o pořadatelství minulých mistrovství. Například o MS 1986 by se daly psát romány.

1 1
možnosti

no existující stadiony. Pouze v Hamburku a v Geslenkirchenu se se stadiony nic nedělalo, protože byly nové a postavené poměrně krátce před šampionátem. Jinak Red Bull Arena v Lipsku, stadion ve Frankfurtu, Hannoveru byly nové stadiony na místě zbořených nebo částečně starých, Allainz Arena byla fungl novým stadionem na novém místě. Ostatní stadiony pak prošly zásadními rekonstrukcemi, kdy byla často část stadionu zbořena.

Druhou věcí je, že tyto rekonstrukce nebyly pouze pro turnaj, ale stadiony jsou využívány kluby, které jsou schopné je naplňovat. Některé z těch stadionů se dokonce budou zvětšovat (Frankfurt, Lipsko).

A to je podstatný rozdíl proti Rusku, kde ty velké stadiony jsou zbytečné (v Lužnikách žádný klub nehraje, pouze reprezentace, v Kaliningradu na stadionu pro 33 000 hraje druholigový klub s návštěvnosti kolem 5000 diváků, v Kazani už také nehrají na stadionu, kde bylo MS, v Nižném Novgorodě otvírají pouze dolní patro a to ještě ne všechny sektory, Saransk - průměr 10 000 na stadionu pro 45 000, Soči průměr 4000 na stadionu pro 47 000). Pět z 12 stadionů jsou absolutně naddimenzované, a to jsem nevypisoval kluby, kde chodí bývá plno tak z polovičky. V Rusku to prostě vůbec neřešili z pohledu ekonomiky, ale z pohledu politiky.

2 0
možnosti

Rozdíl bych viděl v tom, že zde jsou odpovědní funkcionáři vyšetřováni (byť to jde pomalu), v případě dostatečných důkazů budou i odsouzeni, a v každém případě doživotně ztratí svůj kredit, zatímco v Rusku je takový Mutko dál nedoknutelným hrdinou, co je neprávem osočován imperialistickými agenty a vrahy z Volstrýtu.

5 0
možnosti
Foto

Tak hlavně nezapomeňte ty články počítat, aby jich o Německu nebylo o jeden méně, než o Rusku.;-D

6 7
možnosti

P11e90t77r 14K72r70á46l

6. 8. 2019 17:10

paní Jandová ach jo.

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS