Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Mimochodem, obecne k diskriminaci. Je zvlastni, ze evropska smernice zakazuje diskriminaci podle pohlavi v pojisteni, ale uz ne v duchodovych systemech. Pritom v pojisteni je zrejmy podstatny rozdil. A v duchodovem systemu je u nas zrejma pozitivni diskriminace zen, kdyz chodi do duchodu drive, kdyz ale zeny cerpaji o 22% ze systemu vice.

Je zvlastni, ze mohou existovat telocvicny pro zeny, kadernici podle pohlavi, i kdyz je to zretelne proti zakonu. Obdobne vagony/kupe pro zeny ve vlacich. Dovolene pro duchodce...

8 0
možnosti
Foto

Vy tedy máte starosti. U nás si dělá prezident z Ústavy toaletní papír a vy řešíte takovéto ptákoviny.:-/

3 16
možnosti
PV

P83a83v29e41l 24V89é15b16r

15. 8. 2019 19:39

Mohla byste, prosím, vydat přehledný seznam toho, co lidé smí řešit a v jakém pořadí?

13 0
možnosti
JA

J50i55ř72í 17A17l87e58x21a

15. 8. 2019 18:51

To by se u Vašehou soudruha Putina státi nemohlo, že. Holku by zavřeli ještě před tím, než by si začla stěžovat....;-D

4 4
možnosti
LL

Děláte vědu z marginálie. Každý může podat žalobu kvůli jakémukoliv prdu. To neznamená, že to má nějaký význam. Váš titulek je buď laciný clickbait, nebo hloupost.

8 7
možnosti
JN

Jste již v diskusi několikátý, kdo má s tímhle problém, takže odpovím všem naráz: uznávám, že titulek blogu není úplně přesný (měnit ho již nebudu - blog je ve výběru na titulní straně iDNES a tam by se to stejně nezměnilo), ovšem hlavní podstatu problému vidím jinde: to, že je v dnešní době někdo vůbec schopen takovou žalobu podat a najmout si na to navíc právničku, či to, že se touhle na první pohled absurdní kauzou zabývají mnohá média, svědčí dle mého názoru o tom, že vyžadování absolutní rovnosti mezi muži a ženami je v dnešní době často v nesouladu se zdravým rozumem.

18 4
možnosti
Foto

Také se domnívám, že je to typická okurka, i u nás můžete žalovat dle chuti, ale projednání je věc druhá.

10 0
možnosti
JZ

Také mně to udivilo, ovšem jen do doby, když jsem zjistil, že šlo o žalobu dotčené matky, kterou německý Nejvyšší správní soud zatím neprojednal. A věřím, že ji zamítne. Takže titulek pana Nožičky je poněkud zavádějící. A to by se mnozí divili, jako žaloby k soudům podávají lidé v ČR.

8 2
možnosti
JZ

Moment, já jsem sice sportovní laik, ale gymnastika je sport pro ženy? Nevím, jestli se to ještě nějak dělí, ale já myslím, že jsem viděl gymnastovat i muže někde na olympiádě nebo na něčem podobném. Nebo kladina, kruhy, salta přes tyče a podobně, to jsou samostatné sporty? Nevím, jen se ptám.

Kritizujete, parodujete, ale přitom nenabízíte nějaké řešení problému, co to diskriminace je a co není. Protože samozřejmě každá diskriminace se může prohlásit za samostatně existující "určení pro ženy/muže". Něco je určeno třeba jen pro ženy, aniž by chtělo diskriminovat. Jenže potíž je v tom, že kdo diskriminovat chtít bude, použije stejný zdánlivě objektivní a pevně zakořeněný sám o sobě existující atribut - že je to prostě určeno pro... x. Já za nic nemůžu, ono je to samo určeno.

3 9
možnosti
TT

Moderní gymnastika sport pro ženy je. Neschopnost přečíst text kvůli nenávistí zarudlým a slepým očím je pro fanatiky. :-P

7 3
možnosti
RC

Zvlastni dusevni pochody.... mel byste vedet, ze zalobu lze podat na cokoliv... a vzhledem k tomu, ze soud jeste nerozhodl, pokud vim, pak je Vas titulek manipulace.

3 7
možnosti
JN

Viz to, co již napsali v diskusi níže pan Vébr i pan Tatíček.

0 0
možnosti
JZ

Blogere, musim upozornit na hloupost nadpisu Vaseho blogu. Neprijeti divky do chlapeckeho sboru neni v Nemecku diskriminace, je to pouze nazor matky do sboru neprijate jeji dcery. Jestli je matcin nazor opravneny posoudi soud, popr. soud se matcinym nazorem odmitne vubec zabyvat - potom budete muset napsat blog, ze neprijeti divky do chlapeckeho sboru neni v Nemecku diskriminace.

6 3
možnosti
TT

Příšerné je, že byla žaloba vůbec přijata a že bylo zahájeno jednání. Abych to připodobnil: je to totéž, jako kdybych se v nemocnici - která hledá lékaře - hlásil na místo chirurga, i když bych nemám ani kurz na řidiče sanitky. To by soud žalobu zamítl, a kdybych na ní trval, skončil bych v Černovicích. :-P

4 2
možnosti
JR

J37a71n 44R70i77c96h29t80e95r

15. 8. 2019 14:30

Ještě by mohla zkusit sbor kastrátů... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik