Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... tak u nás ten radar nestojí,-nóóó (?),- ale co by za ten zázrak dali např. takoví Saudové, žejo ?!,- křováci z Jemenu bez satelitů a čipovejch karet v průběhu 24 hodin dokázali zamávat cenou benzinu na celej planetě;-D!,- ....... sem si dovolil enem takovej postřeh pro vojevůdce a stratégy s modrejma knížkama - viz níže!,- docela čurina,-žejoVEU?!

3 1
možnosti
MM

Radar je v Rumunsku a ještě nás žádné rakety neohrozily. Toj je divné, co?

V Polsku na vlastní náklady vybudují americkou vojenskou základnu a ještě ho v tomto století nikdo nenapadl.. To je divné, co?

7 0
možnosti
JN

Radar je v Rumunsku teprve od roku 2016 a skutečně je z tohoto pohledu divné, že ani do té doby nás žádné rakety neohrozily.

A kvůli tomu, že Poláci tu americkou základnu chtějí, tak ji Češi mají automaticky chtít také? To mi rovněž přijde jako trochu divná logika.

2 4
možnosti
PJ

Jo, a Frantíci měli Maginotovu linii, Chamberlain papír o míru a Stalin se z Hitlerem kamarádil. ;-)

2 0
možnosti
PJ

Bóóže...SSSSSSSSSSSSSSSS Hitlerem.

0 1
možnosti
MK

M30i45l94a70n 52K56e53s56l

18. 9. 2019 21:39

Nenahradil radar v Brdech radar Rumunsku? Je schopná nějaká protiraketová obrana nás ochránit?Moc tomu nerozumím a proto mne to vrtá hlavou.Příklad.Rusové vypálí někde z Černého moře raketu, někam dál než na nás,ta má osm hlavic.Některé hlavice mají vlastní pohon.Radar v Rumunsku ji zaměří a z alarmuje Poláky.Ti vyšlou antiraketu.Ruská raketa zjistí,že bude zasažena a hlavice odhodí.Ty hlavice někdo zneškodní nebo někam poletí.Kam?Nebudou padat nám na hlavy?(nějak mi počítač začal psát tučná písmena,není to úmysl-neumím to vypnout)

5 0
možnosti
Foto

R^ Mít tady radar znamená mít blíže k válce. A válku by někteří asi rádi, protože někteří válkami bohatnou. Je třeba zbrojit, vynáší to, a hledat nepřítele. Celé to je velká tragikomedie. Nemůžeme vědět, co Obamu vedlo k tomu dobrému rozhodnutí, ale možná to nebyl až takový jestřáb. Perfektní závěr, pane Nožičko.

4 6
možnosti
PJ

Proč? To by mohlo být zajímavé vysvětlení, že když máš něco na obranu bude z toho válka.

Už se těším.

5 1
možnosti
DK

"...přesto nás žádné ruské, korejské ani íránské rakety neohrozily..."

Pro pana autora je to dostatečný argument do budoucna, že ani neohrozí.

8 1
možnosti

NATO dal buduje protiraketovou obranu nad Evropou a my jsme ještě pořád členský stát NATO, takže nepostavit radar v Brdech bylo rozhodnutí s nulovým globálním dopadem. Snad krom toho, že jsme se ukázali jako hodně vlažný člen aliance.

9 2
možnosti
PJ

Vlažný člen...no, a ne jako rudí debilové?

2 1
možnosti
JM

J96o49s30e55f 64M88i77k28e20l

18. 9. 2019 20:23

Zásadně nezamykám ani auto, ani dům, přesto mne ještě nikdy nikdo nevykradl. :-)

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

AC

My jako součást NATO se v případě většího konfliktu můžeme spolehnout jen na USA. Kryjí nám záda. Naše armáda stojí za starou bačkoru, to stejné platí pro jakoukoli jinou armádu v zemích EU. Všichni tady v Evropě se prostě spoléháme zbaběle na Spojené státy. Myslím, že toho nechtěli po nás moc. Ani ty směšné 2% neodvádíme. Jakou součást Aliance jsme měli vyhovět.

13 1
možnosti
JN

Jakožto členský stát NATO se přece již řadu let zúčastňujeme vojenských misí, včetně té do Afghánistánu, což bych viděl jako důležitější než to, zda jsme souhlasili s radarem v Brdech. A kolik členských států NATO ta "směšná" 2 % z HDP v současné době na obranu dává? Řekl bych, že moc jich asi nebude.

1 4
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,70
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik