Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P72e84t44r 30Č57e84j70k16a

21. 9. 2019 20:39

Já bych to řekl tak, že s negativním hodnocením daného postoje souhlasím. Je nešikovný zejména v kontextu s tím výrokem z tv duelu s Drahošem, ale zase - opravdu nejde ignorovat, co se mezitím stalo.

1.) Babiš se měl očistit - pokud MSZ rozhodlo o zastavení trestního stíhání, tak z pohledu práva k tomu, že se Babiš očistil, došlo.

2.) dochází tu k bezprecedentnímu útoku na MSZ v Praze ze strany médií a některých (nikoliv všech) politických stran - ať už jde o Piráty, kteří vyjádřili jasnou nedůvěru v dané rozhodnutí s tím, že mají jiný právní názor (oni znají obsah spisu?) a naději, že NSZ to rozhodnutí nějak "napraví"..... nemohu si pomoct, ale to se prostě nesmí dít - a tu kauzu to politizuje do té míry, že je v podstatě ohrožen spravedlivý proces. Víte - tady se říká, že Franta Vomáčka s Horní Dolní je v jiném postavení než Babiš - ano, když státní zástupce bude stíhat obyčejného Frantu Vomáčku, tak to ODS, Piráty, Topku a já nevím koho ještě vůbec nebude zajímat a vůbec nebudou napadat rozhodnutí státního zástupce, který stíhání ukončí..... natož aby se do médií vyjadřovali, že věří, že s tím NSZ něco udělá. Je to celé špatně a v podstatě ty útoky proti rozhodnutí NSZ do jisté omezené míry legitimizují tu úvahu s abolicí, protože tady ať už NSZ rozhodne jakkoliv, tak to vždycky bude "protistrana" chápat jako rozhodnutí pod politickým nátlakem.

3.) zajímalo by mě, jestli by třeba Piráti, nebo jiné opoziční strany, souhlasily s tím, kdyby na základě rozhodnutí NSZ byla podaná obžaloba k soudu, žádná abolice by nepřišla a soud by konstatoval "nic trestného se nestalo" a na základě takového kroku a selhání NSZ by se vláda rozhodla NSZ Zemana odvolat z funkce. Byl by odmítavý křik, nebo souhlas s odůvodněností takového odvolání?

4 0
možnosti

P47e84t23r 60Č12e57j40k11a

21. 9. 2019 20:40

4.) a ještě dodám jeden bod - osobně se domnívám, že tím výrokem Zeman Babišovi vůbec pomoci nechce, udělal to právě z opačného důvodu a domnívám se, že jeho celkem neskrývaným úmyslem bylo přistřihnout Babišovi křídla....

0 0
možnosti
DS

No ono to bude jako v té bajce o štírovi..."... je už prostě takovej...". ;-D

2 0
možnosti
Foto

Rozhodnutí o zastavení stíhání pana Babiše je pravomocné, pokud by bylo obnoveno politickým nátlakem propagandy, šlo by o darebácký lapsus havlistů. Je tedy výrok pana prezidenta naprosto v pořádku.

1 5
možnosti
PB

Rozhodnutí o zastavení stíhání pana Babiše je pravomocné...

Není, stále se čeká na Zemana.

1 0
možnosti
Foto

Náš pan prezident je přeci moudrý muž. A kdo ho kritizuje, tak samozřejmě zpochybňuje svobodné volby. Fuj za takovéto články. ;-D

8 0
možnosti
JL

Jakou hloupost? Zeman prostě ukázal, že má všechny soupeře na háku. To dělá od začátku a přestane s tím až v rakvi.

1 0
možnosti

Proč hloupé? Byl to přesně v jeho stylu. Vše logicky zdůvodnil a opět se stal středem pozornosti, o což mu jde především. Mě to baví. Ta politická kauza by stejně nikdy nemohla skončit odsouzením, tak o co jde?

4 0
možnosti
Foto

;-) Ano i ne. Rozhodně však není Don Pedro, co do ,,čehosi" kdes pod oknem klacíčkem mlátil. To přenechává, a opravdu rád, jiným;-)

0 0
možnosti
JJ

No nevím, já bych ho tak nepodceňoval, on je Bumbál pořád všemi mastmi mazaný ať tak, či tak. Babiš by po osvobození logicky posílil a dosavadní spojenectví s prezidentem Milošem Zemanem, který mu dlouhodobě kryje záda, by už pro něj nebylo tak klíčové.

Ale silnější premiér s sebou automaticky nese slabšího prezidenta. Něco takového by zřejmě Zemanovi nevyhovovalo.

Kvůli jeho čtvrtečnímu prohlášení se Babiš už nikdy tak úplně neočistí. Část veřejnosti ho navždy bude mít za zločince, který nesedí ve vězení jen díky svému holportu s prezidentem. Možnost výše nastíněné argumentace teď prezident premiérovi vzal a naplno ho vystavil útokům ze všech možných stran. A vlastně legitimizoval i pražskou vrchní státní zástupkyní Lenku Bradáčovou, která Babišovo trestní stíhání potvrzovala. Mohla mít pravdu, jen to kvůli prezidentovi nikdy nevyjde najevo, řeknou si teď zcela jistě někteří.

1 0
možnosti
Foto

si myslím, že se spíš odkopal:-/

3 0
možnosti
Foto

Vedoucí státní zástupce zveřejnil počty telefonátů, které měli kvůli kauze Čapí hnízdo. Nelze říci, že by těm žalobcům se do toho nevrtal kdekdo. Jeden by řekl, že šlo přímo o vrtání.

2 0
možnosti
JV

J87i89r89i 11V95r61a88b92e26c

21. 9. 2019 17:16

Tak nám pan Nožička doufejme zmoudřel, ono už pár jiných konečně zjistilo, že máme na Hradě CHYBU ;-D (a to ohromnou)

1 0
možnosti
Foto

Nevěřte tomu, před druhou prezidentskou volbou tady hlásal, že Zemana už volit nebude.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,94
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik