Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radní pro školství naplňuje program, s nímž se jeho strana prosadila ve volbách. Jako státní zaměstnanec je vaší povinností pomáhat toto prosazovat.

0 0
možnosti

Tak takový blábol už jsem opravdu dlouho nečetl. :-)

0 0
možnosti

Teď jsem si přečetl na wikipedii:

Dne 20. srpna 2018 se Greta Thunbergová, žákyně deváté třídy základní školy, rozhodla, že nebude chodit do školy až do švédských všeobecných voleb, které se konaly dne 9. září 2018. Rozhodla se poté, co její rodné Švédsko v létě čelilo nebývalým vlnám horka a požárů.[10] Chtěla po švédské vládě, aby snížila emise uhlíku, podle Pařížské dohody o změně klimatu.

Takže ona si chudák holka myslela, že když švédská vláda sníží emise uhlíku, tak že tam přestane být horko, poněvadž emise ostatních se zastaví před hranicemi?

0 0
možnosti

J94a77n 40R18i98c51h19t83e55r

24. 9. 2019 15:00

Snažil jsem se zjistit, proč jsou ony manifestační demonstrace nutné právě v pátky - prý proto, že ve dnech volna by si jich nikdo nevšiml. Nu budiž. Pak bych měl ovšem návrh: škola končí cca kolem druhé odpoledne, kdy je naprostá většina pracujících stále v zaměstnání, takže klidně můžou začít demonstrovat ve tři, však my si jich cestou z práce všimneme.

Mimochodem, proč se nedemonstrovalo o prázdninách, kdy dospělí lidé chodí rovněž do práce, to mi jaksi nevysvětlil nikdo. Ovšem kdoví, třeba všichni byli v lesích, sbírali odpadky a sázeli stromky... třeba...

7 0
možnosti

Stavka je obvykle preruseni nejake cinnosti. Jako skolak tezko muzete stavkovat ve svem volnem case... To uz pak neni stavka...

1 3
možnosti

...pirátům bych nesvěřil ani vor.....

5 0
možnosti

Až půjdou ti "aktivní" studenti třeba vyčistit les, asi s omluvenkou nebudou mít problém. ;-)

4 1
možnosti

...les mají jít čistit po škole,vám v práci taky nikdo nedá volno bez náhrady až půjdete rozhánět smog nad sídlištěm(třeba)

0 0
možnosti

Nojo, já bych asi řešila tuto situaci jinak. Demonstrace nic nevyřeší. Ale co takhle se domluvit s obecním úřadem, najít lokaci a kontaktovat nadaci(existuje), která zaplatí sazenice stromů a vysadit pár stromů. A k tomu hezky veřejně studenti na podporu klimatu vysázeli stromy a budou se o ně 5 let starat, aby hezky zakořenili a dále rostly.

Takovou činnost beru. Demonstrace ně mě působí jako když evidentně zdravý člověk žebrá. Oni sami totiž mají obrovskou sílu a schopnost něco změnit. Ona nadace podporuje obnovu alejí. Mají spočítané, že kdyby se obnovily aleje okolo cest(stromy po obou stranách), přibude několik milionů stromů a našemu klimatu to opravdu pomůže.

Protesty jsou pasivní. Neřeší problém. Je to jen postoj s nataženou rukou, udělejte něco. Ale tak, aby nás z toho nebolela záda. Takové řešení nebude nikdy fungovat. Oni to nevědí. Jsou příliš mladí a nemají zkušenosti. Myslí si, že když budou dostatečně řvát, ostatní se změní. Ne nezmění. Oni se změnili? Přestali používat jednorázové věci? Např. kapesníčky... Spotřebují méně vody, elektrické energie, šetří více jídlem, váží si knih.. Např. učebnic, aby je mohlo používat více žáků atd.

5 1
možnosti

Prostě pirát Šimral.

4 0
možnosti

Jsou-li Vaše blogy o školství, je radost je číst.

6 0
možnosti
Foto

I63v46a83n 35M20a70r73e63k

23. 9. 2019 16:42

Stávkovat se dá proti čemukoli, takže co tak permanentní stávka po celý školní rok, případně i o prázdninách ? 8-o8-o8-o Rv

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS