Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Podle pana Nozicky:

Pozadat o vstricnost = prikazal....

Kdyz se casto pozastavuji nad tim, ze ucitele neznaji skolni predpisy, neni lepsiho prikladu, nez tento blog... Je smutne, pokud si pan Nozicka, jako ucitel vyklada zadost jako prikaz, zvlaste kdyz radni nema v oblasti omlouvani zaku zadnou kompetenci.

Beru to jen jako projev vety "kdo chce psa bit, hul si najde", zvlaste vzhledem v olebnim preferencim pana ucitele, kdy on sam preferuje subjekty, ktere na Piratech nenechaji nit suchou. Z tohoto pohledu uz mi snad chybi jen oznaceni Piratu na neomarxisty, eurohujery a praskace. Pak by jiz blog byl dokonaly.

A to cele pisu jako klimatoskeptik, ktery zazil jak varovani pred dobou ledovou, pred oteplovanim a aby v tom nebyl neporadek a nemohl to nekdo napadat, tak take varovani pred zmenami klimatu.

8 13
možnosti
JN

Pane Caho, já se s Vámi o slovíčkaření opravdu dohadovat nehodlám. Jen k té Vaší poznámce ohledně toho, že učitelé neznají školní předpisy: vím, že jste několikrát dříve v diskusi psal, že jste jako rodič měl ohledně toho s některými učiteli neshody, ale z toho ještě nutně nemusí vyplývat, že pravda byla na Vaší straně. Hezký den.

6 2
možnosti
SB

Já bych ještě jakž tak skousl (tedy přesně: pouze skousl, ale nelíbilo by se mi ani tohle), kdyby takto orodovala osoba, která by byla ve funkci radního pro životní prostředí. Reagovala by sice směrem do jiného resortu (ona by byla radním pro životní prostředí, ale její reakce by byla směřována do resortu školství, protože by se obracela na ředitele škol), ale týkalo by se to jeho funkce.

Stejně tak radní pro sport může apelovat na to, aby byli žáci uvolňováni k závodům, zápasům nebo turnajům, radní pro bezpečnost může apelovat, aby ve školách byla výuka civilní obrany jako za totáče (což jsme tehdy považovali za politickou buzeraci, ale naše tehdejší názory nic nemění na skutečnosti, že na některé přírodní katastrofy, na požáry nebo třeba na hromadné dopravní nehody bychom měli být alespoň trochu připraveni).

To bych bral. Ale radní za školství aby podporoval stávky ve školách, to mi připadá dost podivné. Přímo protimyslné a kontraproduktivní.

21 0
možnosti
Foto

Je to zneužití postavení a překročení pravomocí z něj plynoucích

9 4
možnosti
RC

az na to, ze radni nikomu nic neprikazoval, to je jen projekce pana Nozicky. Takze tezko lze mluvit o nejakem zneuziti. Tim by bylo az trestani skol za to, ze zaky neomlouvaly.

3 6
možnosti
VD

365 dní v roce je každý den "den něčeho" (včetně totálních pitomostí). A co kdyby se to "slavilo" - tak by se školy mohly zrušit úplně - žáci by stále něco slavili nebo za něco demonstrovali... Seznam zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_dny_a_roky

6 0
možnosti
PN

Pěkně napsáno, těším na další reakce té partičky ze které je tu zatím jeden člen. Nedávno Babiš požádal firmu stavící dálnici o odložení začátku prací, aby proběhl víkendový přesun lidí tam a zpět v pohodě a to bylo nenávistných keců o tom, co si dovoluje poroučet. Sám bych byl zvědav, jak by to dopadlo, kdyby nějaký kantor absenci zkrátka neomluvil.

11 1
možnosti
Foto

Děkuji, že mi věnujete pozornost. A jelikož se k odpovědi autor blogu nemá, vy vy tom dopise od radního opravdu vidíte nějaké přikazování?

Jinak naprosto souhlasím s p. Bučkem, který to vyjádřil velmi trefně.

5 7
možnosti
MB

Člověk chodí do práce - Děti do školy = To je jejich práce. (Říkal jsem vždy dcerám). Absence je následně řešena - Dle ZP - Školního řádu. Je v pořádku, když se objeví občanské postoje u kohokoliv. Nicméně tak, jako to fungovalo za 1 Republiky - Zde se pracuje - Učí = Politika se dělá za branou továrny - školy. Pracuj tedy - uč se a pak běž demonstrovat - Za cokoliv - proti komukoliv. Mj., něco tomu i obětuj - Své vlastní volno ! Pak i uvěřím, že je to míněno vážně ... :-)

30 0
možnosti
JN

Naprostý souhlas, to jste napsal velmi hezky.

7 0
možnosti
Foto

Nezdá se mi, že by se v článku pana Nožičky jednalo o hlavě státu, o prezidentu M. Zemanovi... :-/ Vám jo? A jak vidím, pan pirát Šimral hezky pošimral nervy některým pedagogů. Vzpomínám, že za totality jsme také bývali při různých manifestacích na náměstí Svobody občas uvolňováni ze školního vyučování, nebylo to každý pátek, jen několikrát do roka - a těšili jsme se na to, protože jen co jsme tam v průvodu dopochodovali, hned jsme se bočními uličkami vytráceli za svými zájmy.

3 1
možnosti
JN

To už je u pana Flašky i u některých zdejších jiných taková klasika, že se do téměř každé diskuse snaží zatáhnout Zemana. Dokonce u pana Flašky nebo třeba u paní Jandové předpokládám, že by tak učinili, i kdybych napsal třeba blog o včerejším fotbalovém derby pražských S. A docela věřím i tomu, že pokud fandí Spartě, tak jsou přesvědčeni, že za její prohru mohou Zeman s Babaišem. :-)

5 0
možnosti
JP

kdyby jim doporučil,aby šli sázet stromky, udělal by líp.

14 0
možnosti
Foto

No já v tom dopise vidím formulace: "Rád bych Vás požádal..." a "Prosím o zvážení...". Vy tam vidíte tedy nějaký příkaz?

V tom případě bych Vás rád požádal, zda byste mohl zvážit možnost, že svým studentům vysvětlíte, že náš prezident je pouze zapšklý pomstychtivý stařík a nic jiného.

Myslíte že Vám to přikazuji?

6 9
možnosti
JN

Pane Flaško, podstatný rozdíl je v tom, že Vy na rozdíl od pana Šimrala nejste radním, řídící resort školství v Praze či v kterémkoliv jiném kraji (aspoň o tom tedy nevím ;-)).

Takže pokud byste mě Vy o něco takového požádal, tak bych rozhodně necítil potřebu napsat o tom blog a někomu to sdělovat.

8 1
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,64
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik