Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jestli by ten nápad nevznikl, kdyby se letiště nepojmenovalo po Václavu Havlovi nevíme a nikdy vědět nebudem. Ale letiště, které žádný název ( resp. žádné jméno ) nenese, by bylo spíš lákadlem pro příznivce ( nebo spíš pro uctívače ) KG, než naopak.

3 0
možnosti
Foto

I89v70a69n 78M22a33r26e94k

6. 10. 2019 13:04

Pane Nožičko, souhlas a karma. R^ [>-]

7 7
možnosti
Foto

Fero si měl pojmenovat po V. Havlovi letiště ve svojí ložnici!

Nic proti Václavu Havlovi (je neslušné navážet se do vlastních prezidentů, jak to nemoudře činí někteří zdejší blogeři), ale pojmenovat po něm letiště, když létání rád neměl, mi přijde až směšné. Pojmenovala bych po něm kopec Koníček v Rychlebách, kde se scházel s dalšími dizidenty, jenže tam na konci světa by nebylo jeho jméno tak viditelné jako na letišti, a o to jde. Anebo nějaké divadlo. A po Karlu Gottovi bych pojmenovala nějaký hudební objekt. Karma, pane Nožičko!

6 6
možnosti

Mně zase přijde směšné, že by se mělo letiště pojmenovávat po politikovi, který strašně rád létá.:-P

2 1
možnosti

Taky bych byl radši, kdyby se letiště Ruzyně jmenovalo Ruzyně - ale když už má mít název po nějaké osobnosti, tak radši (nebo méně nerad) spíš po Gottovi než Havlovi :)

6 4
možnosti
Foto

Upřímné. Myslím, že kdyby bylo celorepublikové referendum, jestli letiště podle Havla nebo podle Gotta, vyhrál by to Gott :-)

Trochu mimo téma - nebyl jste tady bloger, který i kreslil?

3 1
možnosti
MR

Lze to vnímat i jinak, prostě to patří k době kdy odejde nějaká významná osobnost, jež se zapsala do našich životů. Každý to vnímá po svém. Vlastně odchod významné osobnosti ukazuje i něco o nás a o lidech kolem, včetně samotného stavu společnosti, která je rozdělená a media to podporují a živý ...

0 0
možnosti
MK

Název "Letiště Ruzyně" nikdy nebyl názvem dnešního Letiště Václava Havla. Letiště Ruzyně byl název starého letiště, které se nachází blíže k centru a které sloužilo osobní dopravě do roku 1967.

Letiště Václava Havla bylo otevřeno v roce 1968 a říkalo se mu "Nové letiště". Nikoho tehdy nenapadlo pro něj používat název Letiště Ruzyně. Ono se totiž v Ruzyni vůbec nenacházelo. Bylo postaveno na katastru obce Kněževes a jeho území bylo teprve dodatečně převedeno pod správu hl.m.Prahy.

11 1
možnosti
JN

Oficiální název možná byl Letiště Praha, ovšem až do roku 2012 byl na veřejnosti nejvíce zaužívaný název Ruzyňské letiště či Letiště Praha Ruzyně (což ostatně platí dodnes).

4 1
možnosti
Foto

Dřív cestující vítal název "Letiště Praha"/"Airport Prague", dnes musejí louskat název "Vaclav Havel Airport Prague". To jim nezávidím, zejména přilétají-li z míst, kde se běžně používá jiný typ písma, navíc třeba některé hlásky neumějí vyslovovat. Mají to napínavé, než se propracují k názvu cílové destinace (Prague), který je až na konci názvu letiště.

5 8
možnosti
PS

P18e30t88r 49S25k46á49l79a

6. 10. 2019 14:22

To je panečku argument.:-) To jako myslíte, že cizinec po příletu Prahy podlehne dojmu, že vystoupil někde jinde? A při odletu určitě nemusí taxikáři sdělit víc, než že chce na letiště. Myslíte si, že někde v cizině někoho zajímají naše problémy s výslovností? Chápu, že Vás Václav Havel v názvu pražského letiště irituje, zkuste to ale podpořit méně směšnými argumenty.

6 0
možnosti
Foto

Jistě tento nesmysl by nevznikl pokud by se ho nechopili lidé, kteří Havla a události roku 1989,tedy naše cestu západním směrem nemohou pořád rozdýchat.U rodiny Klausů je to dost osobní mindrák.Ve světě je spousta letišt pojmenovaných podle bývalého významného prezidenta a jen u nás je kolem toho hysterie. Pokud jde o pojmenování podle zpěváka své letiště má i Lennon,to je ovšem jiná liga než Gott a pokud vím letiště v jeho rodné Plzni žádné jméno ještě nemá...:-)

12 5
možnosti
Foto

To je nesmysl. Zkuste neuvažovat tak "třídně".

5 8
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,94
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik