Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Plaga je živoucím symbolem svého ministerstva. Včera vyprávěl ve zprávách, jak šel odhodlaně bojovat na ministerstvo financí za peníze do školství, ale tam mu vysvětlili, že to nejde, a on to pochopil a už dál na svých požadavcích netrval.

Sport mu sebrali, tam se točí prachy, které mizí bůhvíkde (viz fotbal), školství je "vpoho", učitelé jsou z největší části učitelky semleté životem a rozjívenými dětmi, ty se na nějakou akci nezmůžou...

Ergo - Plaga je poslušným mávačem na vládě a první na řadě, když je třeba hledat úspory. On to "chápe".

1 0
možnosti
KB

K82a95r41e35l 90B87o22k

4. 11. 2019 8:59

Vyjímečně souhlas.

0 0
možnosti
JN

Tak Vám výjimečně děkuji. :-)

0 0
možnosti
JH

Jako bývalý ředitel střední školy mohu potvrdit, že peníze na nadtarifní složky nikdy, opakuji NIKDY nedoputovaly do školy. Vždy s penězi na nadtarifní část platu něco provedl KRAJ a rozdělil je svým oblíbeným ředitelům. Říkal tomu agregovaný normativ. MŠMT tuto možnost potvrdilo jako legální.

6 0
možnosti
LR

Já jako bývalý učitel, který zažil tři ředitele, zase můžu potvrdit, že u dvou z těchto ředitelů si nenárokovou složku mzdy nosili domů hlavně ti, kteří jim lezli do zadku, byli s nimi kamarádi, ale nikdy se nedostalo na ty, kteří parádně učili, ale často se pouštěli s ředitelem do diskusí, argumentace a na poradách tak snižovali jeho autoritu.

2 0
možnosti
Foto

J78a45n 34H52o28r11n75í56k

3. 11. 2019 18:06

Dneska souhlas. R^

5 0
možnosti
JR

J68a27n 90R11á77ž

3. 11. 2019 18:01

Ke stávce: Odbory učitelské dělají stejnou chybu, jako udělaly před časem odbory lékařské. Nebojují za změnu špatného sytému vzdělávání a nepřicházejí s návrhy na jeho zlepšení, ale jde jim jen a výhradně o prachy. A stejně jako akce "Děkujeme odcházíme" u doktorů, se i "stávka" (uvozovky jsou tam záměrně) učitelů nesetká s moc velkým pochopením u široké veřejnosti.

4 0
možnosti
MP

Stejně jako se to stalo u lékařů, média z protestů akcentují pouze "prachy".

0 0
možnosti
TT

Dvě poznámky:

K panu Zieglerovi - maturoval jsem v roce 1987 a na gymnáziu povinná maturita z matemetiky nebyla, každý volil podle zaměření.

K panu Cahovi - dnešní maturanti ovládají cizí jazyk, zejména pro praxi, podstatně (a myslím tím podstatně) lépe než naše generace. My jsme měli povinnou ruštinu a kdo měl "štěstí" na učitele, bylo mu zdůrazňováno, že je to nejdůležitější předmět. Vnitřní odpor většiny pozdějších maturantů byl značný.

3 0
možnosti
JN

Také jsem zhruba v té době maturoval a máte pravdu: maturita z matematiky byla tehdy povinná jen na těch gymnáziích, která měla přírodovědné zaměření.

0 0
možnosti
JZ

Já bych jenom připomenul, že v neblahých dobách socialistických také nebyla na všech středních školách povinná maturita z matematiky Já maturoval v roce 1983 na střední průmyslové škole dopravní v Břeclavi a maturitními předměty byly čeština, ruština, železniční doprava a železniční přeprava. Na středních odborných školách bývala maturita z češtiny, ruštiny a dvou odborných předmětů. Povinná maturita z matematiky bývala pouze na gymnáziích.

1 0
možnosti
JZ

A jinak také zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
DS

Nečiním tak příliš často, ale tentokrát s Vámi naprosto souhlasím. KarmaR^

1 0
možnosti
JN

Děkuji a vážím si toho.

1 0
možnosti
JN

Jak už jsem napsal níže: odbory ovšem na těch 10 % pak kývly a pak už jen následovaly dohady s ministrem o tom, kolik z toho půjde do tarifů a kolik do odměn.

2 0
možnosti
Foto

Maturita z matematiky nepřinese vůbec nic pozitivního spíše naopak. Každý řák musí splnit nějaké to matematické minimum jinak by se vůbec k maturitě nedostal. Jestliže bude povinná pro všechny tak jediné co to přinese bude snížení nároků na znalosti maturantů.Maturitu z matematiky to tak jen devalvuje.

A samozřejmě absurdní je myslet si, že školy měly za 5 let dost času se připravit na kvalitnější výuku-tu přinesou jen kvalitnější učitelé, kzteré stát musí napřed vychovat a hlavně změna výuky již od základních škol, realně je tedy na to aby se vyšší kvalita vyuky projevila u maturit potřeba řádově 20 let a více

4 4
možnosti
JN

Mně zase přijde absurdní si myslet, že za dosavadní tristní výsledky u státní maturity z matematiky mohou jen učitelé. Samozřejmě na nich záleží moc, ale pokud žák nechce (nebo jde o žáka, který měl již na ZŠ čtyřku z matematiky a na střední školu se dostal čistě proto, že brali každého), tak s tím nic neudělá ani sebelepší učitel.

A tím, že se školy na povinnou maturitu z matematiky měly možnost určitým způsobem připravit, jsem měl na mysli např. to, že mohly navýšit hodinové dotace matematiky v jednotlivých ročnících tam, kde byly nízké, v rámci zlepšení výuky matematiky se mohly třídy na matematiku začít dělit (tak jak se dělí např. při cizích jazycích), atd.

6 3
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik