Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před časem se v souvislosti se 40 sirotky v řeckých táborech vyjádřil předseda lidovců Marek Výborný, že je tady u nás několik rodin ochotných si sirotky převzít. K sirotkům z Pákistánu a Afghanistánu, kteří neumí česky (tyto české ochotné rodiny asi arabsky umí a pokud neumí, domnívají se, že dostanou tlumočníka a od vlády velké peníze) - se velmi brzy úplně záhadně náhle přihlásí rozvětvené příbuzenstvo a bude se chtít v ČR "na oko" usadit s dětmi také, protože potom pouze bude stačit přejít jedny hranice a budou v Německu. Hamáček jako ministr vnitra má nyní z toho všeho "hlavu jako rohový dům", ale dobře mu tak, ministrem vnitra být chtěl. 8-o;-)!

1 0
možnosti
PK

"Válka" o sirotky není především humanitární ale politický "boj". Nejvíc mi vadí, že paní Šojdrová snad nic jiného neumí, jinak by nebyla vidět. Ale někdo jí musel už podruhé zvolit a nejvíce hlasů dává jižní Morava včetně "Hradíšťa". Pokud by si vzala 1-2 opravdové sirotky osobně "do rodiny" nebo Halík, Šiklová) a řádně je vychovávala tak by hodně lidí na ni změnilo názor.

4 0
možnosti
DR

Všechno jsou to jen stupidní výkřiky do tmy a to jak přijetí sirotků, tak i plány na jakýsi sirotčinec přímo na místě. Jediné co by opravdu pomohlo a to nejen syrským sirotkům, je zrušení všech těch nesmyslných sankcí. Ale ani na návrh nemá absolutně nikdo z našich (nejen) politiků absolutně odvahu.

2 0
možnosti
PK

Sankcí? Podstata je rozvrácení politických struktur, boj velmocí o nadvládu v tomto prostoru. Jistě Kaddáfíové či Husajnové byli despotové, ale takový Irák byl protiváhou Íránu a ani Erdogan by tak neposílil.

1 0
možnosti
PB

..... v tem nevidím problém,- za 2 000 éček na hlavu měsíčně je beru všechny a na vánoce už se mnou budou békat český koledy!,- v lednu zrobime první zabijačku, v únoru druhou, aby si jako zvykly na zdejší papu a v březnu hurááá na řádky do vinohradu !,- ....... vona je motyka přeci jen bezpečnější než kalach, žejoVEU?!

0 0
možnosti
KV

Později připustila, že by jich mohlo být i méně a že ne všichni by pocházeli ze Sýrie

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=735337

Asi by to ani nemuseli být sirotci. Klidně třicetileté děti se třemi manželkami a spoustou dětí, které potom budeme muset přijmout taky.

5 1
možnosti
MH

Netuším, jak tato akce dopadne. Jedno je ale jisté. Babiš to nakonec odprezentuje v médiích tak, že získá v preferencích navíc minimálně jedno procento voličů, kteří přejdou od ČSSD.

1 0
možnosti
Foto

To jako Vážně země, která paří mezi řádově30 nejbohatších na světě ( v přepočtu na hlavu) má místo toho aby pomohla řešit jestli dětí bez doprovodu je 40 nebo 50, jestli je jim 5, 10 nebo třeba 14 let? 8-o

1 8
možnosti
PN

Vy vážně chcete v ulicích Českých měst epidemii útoků nožem nebo kyselinou jako v Londýně, tisíce hořících aut jako v Paříži nebo výbuchy granátů jako v Malmo? Nebo útoky na ženy v bazénech jako v Německu a Rakousku? Protože přesně to dělají gangy mladíků s imigrantskými kořeny. A to ani nebyli přijati v mládí, ale často se v těchto státech přímo narodili a chodili tam i do škol. Nebo nás snad chcete přesvědčit, že tu integraci, kterou nezvládla Anglie, Francie, Německo ani Švédsko zvládneme v České Republice? Děláte si srandu?

11 1
možnosti
JB

J47i71r95i 34B77o72r

14. 11. 2019 10:46

Pedagog???

2 0
možnosti
Foto

Je vtipné, když konstatujete, že někdo zatápí Hamáčkovi ještě víc, než Babiš. Jeden by řekl, že koaliční partneři mají spolupracovat, a ne si zatápět.:-)

1 0
možnosti

P47e33t24r 15Č56e58j29k34a

14. 11. 2019 9:41

Nepřítel - úhlavní nepřítel - koaliční partner. ;-)

ODS s ČSSD nebo Strana zelených a Trikolóra jsou sice političtí odpůrci, ale nikdy nebudou bojovat o stejné voliče. V rámci koaliční spolupráce (pokud to není teda koalice "napříč") spolupracují ideově a programově blízké strany, což znamená, že soupeří o podobného voliče. Z toho vyplývá, že si koaliční partneři navzájem velmi často budou "zatápět". ;-)

2 1
možnosti
SN

:-)......Nemá to bohužel ministr Hamáček jednoduché! Valí se na něj problémy ze všech stran, je mi ho i trochu líto! R^R^R^

1 2
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik