Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Váš článek potvrzuje také výzkum, o jehož výsledcích informoval také iDNES (viz prosím odkaz na konci mého příspěvku). Výzkum v Německu uskutečnil tamní Institut pro výzkum veřejného mínění. Například na otázku, zda je v Německu možné se na veřejnosti svobodně vyjadřovat o zásadních věcech, odpovědělo „ano“ pouze osmnáct procent respondentů. Čtyři pětiny Němců se tedy bojí veřejně projevit, což je dost alarmující. Nejvíce se Němci bojí veřejně se vyjadřovat na témata islám, muslimové a migrace. Ten článek hovoří jasně, cituji: "V Německu už není svobodná debata reálná, protože se zastáncům ideologie multikulturalismu podařilo prosadit zákony, které zcela svobodné diskusi brání. A lidé se tak bojí veřejně diskutovat."

Další články na téma navazují, například článek o tom, že německá média během migrační krize držela vládní linii, nebo o tom, že poté, co v Německu začal platit zákon proti "hejtům", mizí z internetu dokonce i vtipy. Nejhorší je, že tato situace není pro společnost dobrá a dříve či později nějak vygraduje, což autor článku o zveřejněném průzkumu komentuje výrazem "Papinův hrnec".

Odkaz na článek:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-verejnost-debata-migrace-islam-multikulturalismus-strach.A190802_113602_zahranicni_luka

11 0
možnosti
JN

Děkuji za zajímavé doplnění, hezký den.

0 0
možnosti
AL

Jak říká "můj" taxikář, který mě pravidelně vozí po Praze: "Sluníčkáři musí tu "zemanovskou nesnášenlivost" a rozdělováné společnosti léčit, třeba i pendrekem, jinak se nám ta svoboda slova zase vymkne z rukou. Demokracii je třeba ty okolní vesničany učit."

Svoboda slova je Ústavou zaručena, ale jak kecneš něco jiného než ČT nebo co se nelíbí zdejšímu cenzorovi .......:-) tak hůl je vždy poblíž.

Karma.

10 1
možnosti
AT

Pane Ličko, přes držku v hospodě můžete dostat třeba i tehdy, když po slezském derby začnete hlasitě rozebírat nemohoucnost sestavy Baníku. Myslíte, že je to typická ukázka útoku na svobodu slova?

3 3
možnosti
JT

J66i97r29i 41T11i77c19h84y

28. 11. 2019 1:55

Nemecko neni v teto zalezitosti jedine. Mohlm bych jmenovat aspon jednu zemi a bude jich urcite vice.

1 0
možnosti
AT

Ale nejmenujete, neboť je to nemyslitelné, že? ;-D

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
PU

P67e18t20r 91U83h45e98r

28. 11. 2019 14:28

Tak zrovna vývoz cigaret a alkoholu se kontroloval a kontroluje dosud. Jsem v Německu každý den a vím, co Němci hledají při namátkových kontrolách.

0 0
možnosti
Foto

No já se několikrát v diskuzi dozvěděl, že mám jít do hopody a tam říct, že můžeme přijmout migranty, že volím TOP 09, že Zeman je proruský kolaborant,...a že tam dostanu přes držku.Ostatně i zde na Idnes pokud napíšete, že volíte TOPKU, že jste pro pomoc uprchlíkům atd tak jste urážen, je vám i vyhrožováno, a obecně se Vás někteří snaží umlčet

To, že část lidí je agresivních vůči jiným názorům je fakt, stejně jako to, že to se děje v Německu, děje se to u nás a děje se to kdekoliv jinde.

V německu jsou oblasti kde se zase lidí bojí ozvat se proti AFD, jsou regiony kde se bojí přiznat, že jsou pro pomoc uprchlíkům,....

To je asi tak adekvátní jako když se zeptát Okamury jestli je u nás svoboda slova-bude pindat o tom jak je hrozný útisk a jak mu nedovolí promluvit a bude o tom pindat v televizi nebo rádiích kde ho pravidelně zvou;-D

Celý Váš blog jak je Vaším standardem je na hony vzdálen objektivitě.

Realně je v Německu svoboda slova obdobná té u nás a jen prostě část Němců považuje za nepřijatelné, že někdo odmítá pomoc bližním a odmítá extemismus v podobě AFD a u nás jsou zase ostouzeni ti co jsou pro pomoc uprchlíkům a ti kdo volí strany, které by nějakou pomoc poskytly.

2 18
možnosti

Ono to má i logiku. Německo bylo a je poznamenáno svou minulostí. Proto tam je i takové postavení zelených a tamní sociální demokracie. Proto totéž, co se projevuje u nás je tam daleko výraznější. Je to strach z neo.. a z nacionalismu. Vzpomeňte na pana Halíka a jeho xenofoby či na onu akademickou výzvu. Prostě se u hromadné migrace smí mluvit jen na téma pomoci a soucitu ale vlastní problémy jsou tabuizovány. Proto i dojem, že je mazána daleko více jedna názorová strana není jen dojem. Ono je fakt, že pokud takový konvička začne s masokostní moučkou, je to skutečně výrok na zavření. Nicméně to, že halíkové stojí za tou tabuizací problémů je prostě fakt. V Německu o hromadné migraci už před dlouhým časem jen po zkušenostech z Turky napsal celou knihu profesor Sarrazin - že Německo páchá sebevraždu. O tom v médiích nesmí padnout ani slovo. Jakkoli byl náklad knihy několikrát rozebrán.

14 0
možnosti

Jen ještě dovětek. Ono je tomu právě naopak. Ten nacionalismus se probouzí a bude probouzet v důsledku tabuizace problematiky a neřešení v praxi. A to skutečně může přerůst v nový národní nacionalismus.

19 1
možnosti
MH

No jo, musíte nás antibabiše s tím nálepkováním omluvit. Opravdových koblih je jak šafránu. Každý na diskuzi pořád jenom "Já jsem Babiše nevolil, ale ..." ;-D Člověk by řekl, že se chovají, jak kdyby se za to styděli. :-)

2 8
možnosti
Foto

I60v29a84n 19M33a63r53e58k

27. 11. 2019 19:57

Ne nestydí se pane, jen jim schází ta drzost a arogance, která je vlastní jen vám!

7 1
možnosti
Foto

I45v19a21n 39M79a67r12e11k

27. 11. 2019 19:26

Karma pane Nožičko, ale nemusíme chodit tak daleko. Dnes v debatě pod jedním blogem , VIP bloger avizoval, že dává debatérovi ultimátum tří příspěvků s nesprávným názorem a vystavuje mu stopku. Takže náš nynější vzor alespoň v tomto úspěšně dobíháme. 8-o;-(

7 1
možnosti
Foto

Keď Steven Crowder povedal, že v Nemecku nie je sloboda prejavu a ľudia sú trestaní za názor, Nemka mu oponovala, že sú trestaní len za nenavistný názor, na čom sa publikum pobavilo.

23 0
možnosti
Foto

https://youtu.be/nrMuWLUxtGg To je to video. Je to pár sekúnd a zábavné

2 0
možnosti
PC

Podpořím slova zmiňované novinářky:

Na srazu gymnázia po x letech mi přesně o tom vyprávěla bývalá spolužačka, která žije v Německu již téměř 40 let. Říkala kromě jiného, že tak nešťasně se tam lidé dosud ještě necítili.

6 1
možnosti
PC

opr.* nešťastně

0 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik