Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Sory jako ... nezaznamenal jsem v rozhovoru žádný náznak, že by snad nositelé těch "nepopulárních" názorů byli v Německu nějak perzekvovaní nebo šikanování. Četl jsem jen o nějaké nemyslitelnosti. Čili jako když se tady místní diskuzní výtečníci rozčilují a ohánějí svobodou slova vždycky, když je někdo kritizuje.

3 11
možnosti
JH

Sorry jako, ale co my s tím, že jste se vy nedočetl:-)

12 1
možnosti
DR

V podstatě jste to už napsal v blogu samotném, paní novinářka řekla pouze to o čem si povídají vrabci na střeše už dávno.

A co se k tomu dá říci? Snad jen jediné, to to ta slavná západní Evropa ke které jsme vzhlíželi opravdu dopracovala. Opravdu typický náš vzor. Rv

10 5
možnosti
JZ

Vrabci na střeše jsou snad opravdu jediný vysvětlitelný zdroj těch "pravd", které novinářka vyjadřuje.

3 10
možnosti
JH

Vsadil bych se, že bude spíše hůře! Tihle dnešní "demokrati" , co mají jaksi morálně navrch, se v podstatě příliš neliší od metod a myšlení totality. Teprve až se zcela proderou k moci a totálně znechutí národ, nás možná zachrání nějaká nová sametová revoluce. Jisté je ale jen to, že tentokrát už rozhodně budou chybět ty zneuctěné fráze o Pravdě a Lásce:-)

15 0
možnosti
JZ

1. A Vy věříte tomu, že v Německu je skutečně nemyslitelné říct něco mezi známými o tom, že Trump nebo AfD nemají zas tak špatné myšlenky? Docela by mě zajímalo, proč tento - z mého pohledu naprostý blábol - prezentujete? To jen proto, že to řekla novinářka? Má na to nějaký důkaz? Opravdu berete běžně vážně výroky některých lidí o tom, co je někde nemyslitelné mezi něčími kamarády v kolektivu? Chápal bych, kdybyste stavěl například na verdiktech soudů nebo zákonných nařízeních o omezení svobody slova. Ale brát vážně něčí subjektivní názor na to, co se může a nemůže říct v Německu mezi kamarády na chatě... to samozřejmě nemůže být nic než čirá spekulace. Je to stejně nesmyslné jako by byl nesmyslný jakýkoliv pokus někomu vysvětlit o čem se můžou nebo nemůžou bavit známí v hospodě u nás.

2. Podle čeho usuzujete, že v Česku je bezpečněji než v Německu? Podle toho, kolik tam bylo teroristických útoků? Máte nějakou představu kolik se denně stane v Německu a Česku vražd? Bezpečnostní srovnání se neřídí pouze teroristy. Sice tabulkově jsme o něco před Německem, ale Německo je například zase před Polskem a Slovenskem.

3. Okamurovec se píše s malým o řekl bych.

4. Jak už je Vaší tradiční objektivitě vlastní, nálepkování a osočování odlišných názorů vidíte jen u jedné názorové strany - nálepkováni jsou xenofobové, trollové, odpůrci imigrace a kritici Ruska a Babiše. Nálepky jako sluníčkář, eurohujer, ekofanatik a podobné z jiné strany názorového spektra se už ve výčtu neobjevují. Klasika u Vás.:-)

7 17
možnosti
JN

ad 1) Těch lidí, kteří mají podobné zkušenosti jako ta novinářka, je ovšem mnohem více.

ad 2) K vraždám dochází téměř všude na světě, k teroristickým útokům již přece jen tolik ne. A že v Německu v důsledku migrační krize vzrostla i celková kriminalita, je známou věcí.

ad 3) V tom máte pravdu - v článku jsem to dodatečně opravil.

ad 4) Souhlasím s Vámi, že druhá strana nálepkuje také, těch příkladů nálepek by se tam jistě dalo uvést mnohem více, ovšem nechtěl jsem již text článku příliš natahovat.

Hezký večer.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik