Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I12v59o 98H61e84b39e35l81k49a

8. 12. 2019 11:46

Bože, tohle je zase nesmysl.

Tak za prvé máme ústavu, která nám říká, že máme svobodu vyznání. Pak máme zákony, které nám toto právo dále rozvádí.

A pak máme nejaký interní školní předpis, který říká, nesmíte nosit to a to. Ten interní předpis je v rozporu s ústavou i zákony. Ale Nožička se na něj bude odkazovat jako na "slovo boží."

A ano, učitel má ztrácet při vyučování debatou o tom, co je ve společnosti přípustné, co ne, že není správné nikoho diskriminovat. O tom by školní výuka měla být. A jestli nedokáže učitel usměrnit pubertálního fracka, tak je mizerný učitel a nezaslouží přidávat deset procent ročně.

Když si do školního řádu škola napíše, že učitel chlap musí týdně odučit deset hodin zdarma, budete taky proti tomu, aby to nejvyšší soud zakázal? Když si to přece škola napíše do školního řádu.

Ne budete se bránit, protože by jste byl diskriminovaný jako muž a dostával o třetinu nižší plat. A tohle ustanovení by bylo stejně jako s tou studentkou v rozporu s ústavou a následně se zákoníkem práce.

5 24
možnosti
JN

Na takovou totální demagogii (kam se na vás hrabe pan Polický...) je ztráta času jakkoliv reagovat. Proto vám jen popřeji hezkou neděli. :-)

16 3
možnosti
JB

J36i79r44i 29B50o53r

8. 12. 2019 11:32

Neměli by právě učitelé vysvětlit dětem jak se chovat? Vy skutečně nechcete žít v tolerantní společnosti. Není dost těch zákazů, příkazů, vyhlášek a nařízení? Kdejaký trouba se cítí oprávněn, druhému něco nařizovat. Jistě mě odpovíte,že jsem něco nepochopil.Po svých zkušenostech s pobytem v tzv. Západních zemích ,mám pocit,že něco stále nechápeme všichni.EU

7 5
možnosti
JS

Tak právě učitelé by měli dbát na to aby děti nebyly vystavovány ve škole jak ideově politickým, tak ideově náboženským tlakům a měli by věci vysvětlovat nikoli propagovat a proto ve státních školách nemají být žádné takové prvky trpěny.

9 2
možnosti
Foto

Je to sranda ! ;-DV Iráku a v dalších arabských zemí, ženy bojují za to, aby nemusely si zahalovat hlavu. Jsou za to zatýkány, vězněny až na dva měsíce, někde bičovány. Zakrývání hlavy je podle islámu výraz skromnosti před bohem a podřízenosti mužům. U nás jdeme přesně opačně. Ženy u nás bojují, aby se mohly zakrývat hlavu jak to nařizuje islám a dávat tím najevo, že se podřizuji Alláhu a mužům.;-D

27 4
možnosti
RC

U nas bojujeme za to, aby mel kazdy svobodu - chce-li se zahalovat, at se zahaluje, nechce-li at se nezahaluje.

4 11
možnosti
JS

NS tady otevřel pomyslnou pandořinu skříňku, abychom ji mohli opět zavřít je třeba aktivovat PS a podobně jako třeba ve Francii zakázat na školách náboženské symboly zákonem a tím pádem by toto musel vzít na vědomí i slavný NS, když nemá sám o sobě dost rozumu.

6 2
možnosti
RC

LZPS, rika vam to neco? A tim rozumem myslite vas rozum?

1 7
možnosti
JH

J89i70ř17í 40H80r16b86e82k

8. 12. 2019 11:04

Ohledně té samé věci ve švýcarské škole řekl soud jednoznačně:

“Soud vyvažuje status positivus (tj. právo na projev víry) se statutem negativus (tj. právo nebýt vystavován projevům víry) a dochází k závěru, že by v případě žáků k ovlivnění dojít mohlo, a šátek je tedy nemístný.”

Evropský soud pro lidská práva v rozhodnutí dále uvádí, že zahalování plyne z koránského příkazu, který jen těžko odpovídá principům genderové rovnosti, a proto se jeví složité nošení šátku vnímat v souladu s poselstvím o toleranci a především rovnosti, které mají učitelé v Evropě ve výuce jasně preferovat.

https://pravyprostor.cz/hidzab-nema-v-ceskych-skolach-co-delat/

15 1
možnosti

To rozhodnutí Nejvyššího soudu je zcela nesmyslné už jen z toho důvodu, že ta somálská dívka se studentkou inkriminované školy nikdy nestala, a tudíž nemohla být diskriminována, na což správně upozornily soudy nižších instancí. Je zajímavé, že naše justice většinou na takovýchto věcech bazíruje a Nejvyšší soud tentokrát tyto skutečnosti nezajímají. Přehnaná korektnost zvítězila nad soudní spravedlností.

9 2
možnosti
Foto

Další co operuje s tím nesmyslem, že nebyla studentkou-byla rozhodl o tom Pražský městský soud jako nadřazená instance tomu obvodnímu co tvrdil, že nebyla

1 5
možnosti
Foto

I91v52a58n 73M50a13r67e17k

8. 12. 2019 11:00

Už pouze chybí schválit nikáb, burku, kaftan,fez a útěrku na hlavě, kabaret bude úplný? ;-(Rv

0 1
možnosti
MK

V Somálsku jsou úřední jazyky somálština, arabština, italština. V jakém jazyce chtěla ta studentka studovat? Nebo uměla česky? Ví někdo?

2 1
možnosti
JB

No neuměla až na pár slov vůbec nic.

5 0
možnosti
VK

Len drobná pripomienka: zákon nemôže nariaďovať, aby bol rozsudok rešpektovaný. Slovo "rešpekt" totiž v sebe integruje aj "súhlas", "úctu", "nasledovaniahodnosť".

Rozsudok vo všeobecnosti môžeme považovať za zlý, dokonca aj hanebný. Takéto rozsudky nie je možné rešpektovať. Je ich možné len strpieť. A nič viac než strpenie zlého rozsudku nedokáže vymôcť ani zákon.

2 1
možnosti
Foto

I63v68a56n 71M64a19r84e66k

8. 12. 2019 10:24

Pane Nožičko karma. R^[>-]

4 0
možnosti
JN

Děkuji Vám i ostatním karmujícím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik