Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Marek Valiček 21940

Facebook

Proboha, Rusko je trestáno, pochopil jste to vůbec, nebo - replika - máte potíže s chápáním psaného textu? ...

Bůh s tím nemá nic společného. A hysterické útočení na člověka s jiným názorem také ne.

Na ruské sportovce jsou mezinárodní organizace přísné. Na turecké či arabské už nikoliv...

Souhlasím a proto dávám karmu.

2 6
možnosti
RC

clovece, co tady lzete? Turci snad nebyli trestani za doping? Rusove nemeli snad na OH sve sportovce?

2 0
možnosti
JB

J68i30ř85í 84B98o54č69e51k

12. 12. 2019 14:26

nejde až tolik o to, jestli ruští sportovci dopovali nebo ne nebo jestli dopují i jíní. především jde o ztrátu důvěry v organizaci, která má v Rusku proti dopingu bojovat

2 0
možnosti
JO

Mícháte hrušky s jabkama. Jakou má souvislost ruský doping a neochota soupeřit araba se židem?

1 1
možnosti
JN

Nesmyslné srovnání: že v kolektivním sportu pyká za chybu jedince celý tým, je logické - sice je to někdy kruté, ale tam to opravdu jinak řešit nelze. Tedy když například bude po závodě jednomu členovi lyžařské či atletické štafety zjištěn doping, tak je logické, že bude diskvalifikován celý tým. Špatně by ovšem bylo, pokud by následně dostali distanc všichni členové týmu a nikoliv jen ten, u kterého byl doping zjištěn.

0 1
možnosti
RK

Doping se má potírat, což je naprosto v pořádku, protože známe případy, kdy jeho užívání vedlo až ke ztrátě života. Ale je taky potřeba rozlišovat. Chápu, že tady je většině lidí solí v očích Rusko - to je jejich věc. Ale podívejme se na některé oblasti a položme si otázku, jak k tomu přijde někdo, kdo roky trénuje a pak jako slepý k houslím vyfasuje distanc. Namátkou mě napadají hokejisté a krasobruslaři. Rád bych od oponentů slyšel, kdy došlo na mezinárodní úrovni k masovému použití dopingu v těchto oblastech. Předem děkuji. A jenom dodávám, že pokud se jedná o vyloučení z MS Ruska jako takového, pak bych byl rád, aby mi někdo vysvětlil, jak k tomu přijdou například šachisté...

Když byla při dopingu přistižena americká atletka Marion Jones nebo americký cyklista Lance Armstrong (mimochodem, jak to tehdy bylo se "šňupáním" u týmu US Postal?), nenásledovaly žádné další akce kromě potrestání viníků. Táži se, byli tihle dva natolik perfektní v oblasti dopingu, že dokázali oklamat kontroly? Pokud ano, tak před nimi hluboce smekám. Pokud ne, působí to na mě tím dojmem, že byli součástí mnohem širšího programu a měli smůlu, že to na ně ruplo. Pochopitelně žádná země po odhalení nesedne na zadek a neřekne - ano, dopovali jsme. Obávám se, že zpočátku půjde nejschůdnější cestou - zametení důkazů, posléze procedurální pochybení, pak snaha shodit celý případ na jednotlivce. Ostatně Kanaďan Ben Johnson po svém slavném případu prohlásil: "Kdybyste věděli, o jaký ledovec se jedná, asi byste okamžitě ztratili zájem o jakýkoli sport..."

2 2
možnosti
RC

Chcete tvrdit, ze doping Lance orhanizoval stat?

1 0
možnosti
KS

Kdyby se toto stalo jakémukoli jinému státu na světě, třeba Izraeli, tak by se pan Nožička taky ozval?

2 0
možnosti
JN

Ano, jak se můžete Vy i neúnavně plusující pan Valiček přesvědčit, i na obranu izraelských sportovců jsem se zde v minulosti ozval:

https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=640546

2 0
možnosti
JN

Kurnik, chlape, ty rozumíš fakt všemu.;-D;-D;-DŠichtařová musí tiše závidět..

3 1
možnosti
JS

Že politika je ve sportu asi nikoho nepřekvapí:-(a dvojí metr vládne dnes světem, kam se podíváš, EU nevyjímaje. Stačí sledovat některé výroky politiků nebo dokonce i ES a tak stejně našeho NS i US. O nezávislosti těchto institucí si můžeme nechat jen zdát a vše to korunují novináři, ti strážci demokracie, mnozí svou zaujatost už ani neskrývajíRv.

7 1
možnosti
Foto

Tak si říkám, jestli jste schopný pochopit, že se jedná o potrestání RUSKA, a ne ruských sportovců. Osobně myslím, že to nedáte.:-/

12 5
možnosti
JN

Aha, takže když by někdo například zakázal všem sportovcům z Kladna nosit kladenský trest a určil jim, že kvůli dopingovým kontrolám nesmí v tomto městě trénovat , tak také budete tvrdit, že jde pouze o potrestání Kladna, a ne těch sportovců? 8-o

2 1
možnosti
Foto

Nožička jako obvykle vypotil jeden blábol z druhým.

Napřed tvrdí jak je uplatněna na Ruské sportovce kolektivní vina a pak sám napíše, že startovat mohou jen ne Ruskýmo vlajkami. Tedy žádná kolektivní vina, ale konkrétní trest pro konkrétní stát, který nezajistil řádné testování.

Pak celou situaci kde někteří Ruští sportovci cíleně nezákoně ovlivňovali svůj výkon možná i s podporou státu a kryla je státem zřízená laboratoř srovnává s politickými proklamacemi jednotlivců, které byly proti pravidlům, ale samotný výkon neovlivnili.

Je to stejně smysluplné jako srovnávat vraždu s krádeží parfému v obchodě.

7 4
možnosti
MV

Klasika pan Nožičky. Chápu, vzhledem k jeho postojům, že mu vadí potrestání státu - Ruska, a proto se snaží manipulativne skuhrat nad jednotlivci. Takže krátce a jasně, pane Nozicko, : trest padl na Rusko, protože Rusko podvádělo.

4 2
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,44
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik