Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Jak měřit stejným metrem, když se jedná o naprosto rozdílné problémy?

10 2
možnosti
Foto

Dle mě jako obvykle mícháte hrušky s jablkama. Vše, co jste vyjmenoval, si potrestat zaslouží. Nemá to být opačně, jak naznačujete, že když se netrestají jiní, nemá se trestat ani Rusko.

A Rusko se potrestá tím, že prostě nebude zastoupeno na mezinárodním fóru, zatímco jeho sportovci mohou. Jak jinak byste chtěl Rusko potrestat, aniž by se to dotklo ruských sportovců?

Ti boxeři tím, že trvají na reprezentaci Ruska, tak trvají na podpoře státu, který provozuje státní doping. A je tedy jen dobře, že startovat nebudou.

12 6
možnosti
Foto

Zdravím Standu "-" :-).

1 1
možnosti
MJ

Pane autore, než napíšete příspěvek o antidopinkové komisi, bylo by dobře ,kdyby jste se sešel s nějakým českým vrcholovým sportovcem, který by Vám dozajista osvětlil problematiku a závazné pokyny pro tuto organizaci nezbytnou. Mezinárodní antidopinková organizace Wada,která vznikla proto aby po celou dobu, kdy je sportovec toho i onoho státu na soupisce reprezentace pro podniky typu OH nebo světových či kontinetálních šampionátů a pod., má vždy a bez jakýchkoliv důvodů povinost odevzdat vzorek moči. Proto musí mít komisař vždy časový rozvrh každého takového sportovce a to z každé země , která je členem MOV.Proto jsou tzv. přepadové kontroly na denním pořádku. Každý sportovec , který je na soupisce této komise s tím počítá a nemá problém komisařům vyhovět, až, až na Rusi, ti mají velmi často tendenci nebýt tam, kde pro komisi uvedli místo své činnosti někteří z nich utíkají, skrývají se.Proč asi? A , že toto dělají sportovci Ruska mnohem mnohem častěji než sporovci ostatních zemí, proto rozhodla komise tak jak rozhodla. A to , že se u těchto nekontrolovaných sportovců pozdějí vzorky jakoby náhodou objeví a jsou samozřejmě čisté jsou jsou pro tuto komisi neakceptovatelné. Tak o jaké přísnosti pane autore vlastně píšete.

23 2
možnosti
Foto

nevidím jediný důvod, proč by měly nadnárodní instituce suplovat za neschopnou ruskou instituci.

Kromě toho, Rusko není země, která by byla ke každému, kdo k nim přijede, nějak zvláštně vstřícná.

6 2
možnosti
DT

On ten trest pro Anglii a Skotsko byl víceméně symbolický. Anglie musela v přepočtu zaplatit cca 1 milion korun, což pro anglickou fotbalovou federaci budou asi peníze, co nosí po kapsách. Skotsko a Wales dostali poloviční trest a Sev. Irsko cca 300 tisíc korun.

Naproti tomu Turecku hrozí odebrání pořadatelství finále Ligy mistrů 2020, což by asi udělalo větší škodu než 1 milion korun. Ale je fakt, že to celé nějak utichlo, a že po dvou měsících ještě žádný verdikt nepadl.

1 0
možnosti
TT

To salutování bylo ještě umírněný výraz nacismu a rasismu. To když se bučelo a pískalo na stadionech v muslimských zemích - v prvé řadě v Turecku, samozřejmě - a na stadionech s vysokou účastí tureckých diváků - obzvláště v Německu, že ano - během minut ticha za oběti muslimských teroristických vražených útoků, mlčeli k tomu všichni činovníci a politici jak hrob.

6 0
možnosti
TT

Jo, na tento speciální přístup ke všemu ruskému - nejen ze strany pofídérních pražských politiků - je potřeba poukazovat. Mne ale aktuálně trápí něco jiného - dokáže mně někdo vysvětlit, proč je ve větě: "Moje otázka přesto zní: je díky tomu ospravedlnitelné kolektivní trestání všech ruských sportovců bez ohledu na to, zda byli do systematické dopingu zapleteni či nikoliv?" použita předložka díky. Kdo tuto záhadu vyřeší, má u mě deset bludišťáků a věčný vděk za nedokonané rozlámání hlavy.

2 1
možnosti
JN

Díky za připomínku, uznávám, že např. předložka "kvůli" by tam asi byla vhodnější. :-)

2 0
možnosti
Foto

To ovšem michate hrusky a jablka...jako každý správný demagog.Pripad státem organizovaného dopingu je zcela výjimečný a tomu odpovídá trest.Rusti sportovci pochopitelně startovat mohou jen ne pod vlajkou Ruska.

9 3
možnosti
TB

Což je ale pochopitelně špatně.....správně by mělo být, že ten ruský sportovec, který prokáže negativní zkoušky u mezinárodně uznávané antidopingové agentury (tedy ne té ruské), ten by měl mít pod ruskou vlajkou možnost startovat. Princip kolektivní viny je špatně a pokud vím, tak i Vy často proti tomu poukazujete...

1 3
možnosti
JR

J94a23n 67R37i73c29h89t29e85r

12. 12. 2019 8:29

Vždy a všude se měří dvojím metrem. Třeba my nevyvezeme v rámci sankcí do Ruska ani jogurt, pro Německo je to po Číně (sic!) druhý největší obchodní partner, jen za r. 2018 činil jejich vzájemný obchodní obrat 60 miliard dolarů.

Chci tím jen říct, že co je dovoleno Bohovi...

6 2
možnosti
Foto

Německo dováží do Ruska potraviny?Nějak zapomínate na to, že zákaz dovozu potravin přišel z ruské strany....

5 1
možnosti

A vy bijete černochy.

Ve světě sportu je hodně problémů. Nějaké salutování je ještě v pohodě, ale uplacená olympiáda v Soči a nebo MS ve fotbalu v Kataru, je mnohem těžší váha. A nebo podplácení na MS házené.

Co se ruské účasti na olympiádě týče, situace je až brutálně jednoduchá. Ruský doping byl organizován a kryt státem. A ruská antidopingová kancelář nesplnila podmínky a stále je důvodné podezření, že kryje doping. Poslala těžce upravené záznamy. Za takovýchto podmínek má WADA dvě možnosti

1) být za hlupáky

2) tvrdě potrestat

14 1
možnosti
JJ

J13a24n 47J91a74n17u74š29k23a

12. 12. 2019 13:56

je za hlupaky protoze nesmylne tvrde tresta na politickou objednavku (dame to Rusku za ten Krym a to ze nam (teda hlavne americanum) nechateji jit posludne ve vsem na ruku pekne sezrat = studena valka )

2 0
možnosti
MB

Čekal jsem, milý Josefe, kdy tedy pozvednete svůj hlas - spravedlivého hněvu ! Já melu pořád to své - Vrcholový sportovec je živnostník s.r.o. Živí se tím, co jej baví - diváky pobaví a když se zdaří, je i vhodný k příjmům z reklam. Je i přínosem pro mládež, jeho cesta dřiny a úspěchů k následování . Čas od času má Veletrhy - Olympiádu, mistrovství světa - Evropy. Zde předvádí produkci své firmy. Pak zestárne, zraní se - Jeho následný osud je už nejistý - Právo volby ... .

Následně se k tomu připojí politika zájmů. Socialismus dokazuje svou úspěšnost M. Kochovou, H. Fibingerovou, O. Zarembou. Laboratoře vaří a zničí jim život. O SSSR nemá smysl psát - Rusko se vydalo cestou stejnou - Naše výsledky posílí mír ... !

Adolf měl své OH 1936 v Berlíně - Veleúspěch, i vlivem A. Speea, stadion a L. Riefenstahlové, film -Triumf vůle. V. Putin zase 214 v Soči.- mega nákladné hry.Taky triumfoval ! Mega ostudou při machinacích se vzorky čistoty. Je úsměvné, kdy ze samotného, dnešního Ruska - Se ozývají hlasy rozumu = To jsme už přehnali ! Vjačeslav Fetisov, Marija Alexandrovna Lasickeneová, rozená Kučinová, ap. :-)

15 0
možnosti
JN

V řadě toho, co jste napsal, máte samozřejmě pravdu. Zejména v 70. a 80. letech se nejspíš skutečně dopovalo ve velkém, přičemž tehdejší socialisté státy nepochybně byly v téhle oblasti "lepší", ovšem ti v západních zemích také nebyli všichni svatí. Stačí namátkou připomenout např. kanadského sprintera Bena Johnsona, některé americké atlety (o "čistotě" majitele 10 zlatých olympijských medailí Carla Lewise jsou pochybnosti rovněž), atd.

Co se týká organizace velkých sportovních akcí - myslím, že každý by měl uznat, že po organizační stránce (podvody s dopingem jsou věcí druhou) Rusko zvládlo velmi dobře jak ZOH v Soči, tak i MS ve fotbale v roce 2018. Jestli to bylo "mega nákladné", to bych nechal na posouzení ekonomům, mně jakožto sportovnímu fanouškovi je tohle pořád milejší, než když některé země při organizaci sportovního svátku šetří příliš a potom to po organizační stránce neklape.

K těm kritizujícím ruským sportovcům - také jsem je zaregistroval a např. Lasickeneové se opravdu nedivím, že je rozladěná z toho, že již téměř 4 roky může závodit jen jako "nezávislý" sportovec (přičemž na OH v Riu nemohla kvůli kolektivnímu trestu pro ruské atlety závodit vůbec). Ovšem zaregistroval jsem i hlasy řady bývalých známých ruských sportovců, kteří kritizují nikoliv svou zemi, ale postoj WADA a MOV (např. atletka Isinbajevová, lyžařka Vjalbeová, atd.) Nic zkrátka není černobílé.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,91
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik