Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každou chvíli začne na české nějaká reality show o pečení. Těším se na Vaše rady pekarum a pekařkam.

0 1
možnosti

Dík za hodnotný komentář. Byť tedy chápu, že od někoho, kdo možná ani neví, jestli se hokej hraje na třetiny nebo na poločasy, se asi nic víc čekat nedalo. :-)

0 0
možnosti

Bohužel je to výsledek jednak dlouhodobého trendu a jednak kapitalizace hokeje po sametu.

Dlouhodobý trend v tom, že já ještě pamatuji, jak v 70 letech se na jakékoliv rovné ploše za mrazu udělaly mantinely ze sněhu, z nejbližšího baráku se přitáhla hadice, večer napustila voda a přes mrazivou noc vznikl led. Chodilo se tam houfně bruslit a hrály hokejové turnaje, děcka, ale i dospívající ve věku 15 - 18 let , na které se chodilo dívat a fandit. Ještě v 80 letech ve městě, kdy fungoval zimní stadión, v zimě se dalo mezi paneláky v městě najít spoustsfaltových hřišť, kde děcka vytyčila branky a zkoušeli s nějakými hadráky nebo i pravými puky dávat góly. Po tomto dnes není ani památka.

Co se týká kapitalizace, za socíku stačilo k tomu, aby ratolest rodiny mohla hrát hokej, mít aspoň staré otřískané auto, kterým rodič vozil děcko na tréninky někde do některé hokejové haly. Za socíku stálo tolik hokejových hal, že prakticky odkudkoliv ty děcka za hokejem necestovaly délě než 20 - 30 kilometrů.

Stačilo mít vytrvalého rodiče, který dokázal roky vozit ty děcka do hokejové haly na 4 ráno na ranní trénink před školou a potom na odpoelní tréninky od takových řekněme 3 odpoledne do takových 10 večer. Hokejová základna, ze které se vybíraly talentované děcka, tak za socíku činila v podstatě většinu dětské populace. Včetně těch hodně chudých rodin, protože pokud v rodině nepili a byli šetřiví, dokázali ušetřit i na to auto a to, vedle trochu kladného vztahu k pohybu, stačilo.

Dneska za prvé spousta kdysi hokejových stadiónů v menších městech už dávno neexistuje, protože po sametu skončily peníze automaticky dávané na jejicgh provoz a údržbu. A když přijde dnes mladé 5 - 6 leté děcko do hokejového oddílu, rodina automaticky solí každý rok něco mezi 40 - 100 tisíci Kč na hokejovou výstroj a na provoz oddílu. Nehledě k tomu, že vozit děcko denně na více hodinové tréninky před školou a po škole se dnes považuje málem za mučení.

0 0
možnosti

Ve výsledku tak za socíku tvořila hokejová základna, ze které se vybírali talentovaní, v podstatě až několik set tisíc dětí, kteří byli zrovna ve věku 5 - 10 let.

Dnes a posledních cca 15 let tvoří hokejovou základnu, z rodiny těch situovanějších, co si hokej svého dítětě mohou dovolit a kteří mají současně kladný vztah k sportu a přímo k hokeji, podle mého odhadu mezi 5 - 30 tisíci děcek ve věku od cca 5 do cca 7 - 8 let. To je zatraceně velký rozdíl.

A odpovídá to i světovým výsledkům našeho hokeje.

Poslední dobrá hokejová generace byli ti o generaci mladší než Jágr. Tedy ti, kteří dětství a dospívání strávil i ještě za socíku, maximálně prvních pár let po sametu, kdy ten hokej ještě běžel nějakou setrvačností.

0 0
možnosti

Nevím jak v hokeji, ale pamatuji basketbal tak před 25 lety a později. U malých holek bylo hlavní vyhrávat turnaje a mistrovství republiky v minibasketu, na nějakou všestrannost se nehledělo. Ve vyšším věku se do klubu natahaly holky odjinud, aby zase byly okamžité výsledky, domácí si často moc nezahrály. Takže to holky přestalo bavit a skončily. A ženský basket víceméně skončil, protože sponzoři někteří přešli jinam (většinou na ten hokej), někteří menší přestali poskytovat peníze, když to nebylo pro domácí.

0 0
možnosti

Co k tomu říct, ti kluci za to nemůžou. Chyby hledejme ve zrušených hokejových třídách,malá podpora a vyhledávání kluků, jejichž rodiče nemají finance.Naopak řev zbohatlíků z řad rodičů, když dětské družstvo nevyhraje, málokdo z nich chápe, že by se hlavně měly trénovat individuální věci a to i na úkor výsledků. Málokterý trenér mládežníků by s tím uspěl. Čili obratnost, všestrannost, bruslení, technika hole, něco s tím pukem udělej,,,,dělají to Švédi,Fini asi i Švýcaři a Němci...pak tomu dají od 15 kondici a taktiku....to ale u nás neexistuje....no na svazu to snad ví, ale že by to podporovali?...to nevím...........výsledky jsou tristní,herní projev taky...jasně zaostáváme ve vyspělosti......kluci však bojovali jak lvi..díky za to[>-]

1 0
možnosti

Naprostý souhlas, to jste popsal zcela přesně. R^

0 0
možnosti

Náš systém nikdy nebyl bůhví co, klientelizmus a korupce v něm bují od nepaměti, ale těch talentů bylo prostě více a tak i přes to všechno jsme jich nakonec měli dostatek, ale dnes jich máme méně a to také díky širším možnostem si vydělat peníze, než jen fotbalem nebo hokejem a také mnohým stačí platy v naší lize, která se ovšem stále více vzdaluje světové špičce;-).

0 0
možnosti

J34i18r13i 86T94i87c60h87y

3. 1. 2020 18:17

Svedove a Finove nas ponekud predbehli, i Americane (tech je asi 300 milionu), ale skutecnost doplnuje vzrust Svycaru a Nemcu. Hodnota stoupa, kde jsou penize, dobrym prikladem je odbijena, kde kdysi podradna muzstva dnes prekonavaji nase byvale svetove mistry (Holandsko, Kanada, Nemecko, i Finsko!)

0 0
možnosti

všechny 4 reprezentace nikdy světovými mistry nebyly

0 0
možnosti

Já jsem se třeba divil tomu, že když se rodina přestěhuje a malý kluk chce hrát za jiný klub, než kde začínal, tak ten klub si řekne za přestup cca 80 tisíc a to mluvím o období před cca 5 lety a o klubech ne na top úrovni. Když chce nějaký hokejista do našeho hokejového systému vstoupit tak musí někdo pořádně zaplatit. Takže se s mladými kšeftuje jako se zbožím. Názorným příkladem je toho Růžička, který se to jistě nenaučil sám od sebe :-(

4 0
možnosti

Ano, uzavření ELH to je to co nám ještě chybí s úplnému konci. Letošní systém přímého sestupu bez baráže je nožem na krku pro všechny týmy , které jsou namočeny. Pokud by se nesestupovalo tak už vidím jak od vánoc týmy , které nemají šanci na play off , zbytek sezony jen dobruslí.

3 0
možnosti

Ještě doplněk : ČSLH = český svaz likvidace hokeje, ale to je na dlouhou polemiku

0 0
možnosti

Souhlas se vším co bylo napsáno. Švédsko - 17 trestných minut tj skoro jedna třetina , to se pak fakt nedá nic dělat. Fauly naprosto zbytečné vyplývající ze špatného a pomalého bruslení. Šance kromě prvních deseti minut jakž takž, po prvním obdrženém gólu již celkem nic. Výkon brankáře : první gól měl mít , druhý vytvořil a bylo definitivně po zápase. Pokud se nyní svaz probere / dosud se neprobral i když tvrdí ,že ano/ bude to trvat minimálně 10-12 let než budou výsledky. Jediné plus vidím , že skončil Slavomír Lener jako šéftrenér , protože je možná výborný teoretik a v praxi jako hlavní trenér nic nedokázal.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,82
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik