Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pavel Novotný je exhibicionista a vše dělá jen pro své ego. Velmi ho těší hádky a nenávist mezi lidmi. Vždyť ho to dlouho živilo.

0 0
možnosti

No že se historie ohýbá i dnes není pochyb, například vnučka ze školy zná že nebýt Václava Havla tak by sametová revoluce ani nebyla.

3 0
možnosti

Hele, zkuste si přečíst toto.

To je falšování dějin jak blázen!

https://petrriha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738276

Hele, nebo si zkuste přečíst ještě toto!

Kdo by to do toho Solženicyna řekl, že je fašista, který falšuje historii!

https://pechar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738990

0/0

0 0
možnosti

Omlouvám se za takřka trollení, ale pochybuji, že se pod blog toho podivína ještě vrátíte a předpokládám, že tohle smaže, tak jsem to nakopíroval k Vám.

Podle mě, se zbytečně omlouváte. Viz níže ;-)

Musím smeknout. Tak zoufalá snaha někoho zesměšnit ve spojitosti s tím, jak se tu seběhla ta elita zvěstovatelů té správné pravdy a nadšeně oceňují Váš text pane Trčálku.

Ve svém opojení rozmlouváte s Vlasovem, autor, kterého trapně zesměšňujete však mluvil obecně o Vlasovcích. Myslím, že se omluvil za svou nepřesnost, na které jste vystavěl svůj posměšný úplně zbytečně.

Ale i kdyby jen Vlasov. 1.9. 1939 až 08/1942 pod vlajkou se srpem a kladivem tedy cca 36 měsíců. Píše se, že ihned po zajetí se začal angažovat proti rudému kruťasovi a tedy i proti Sovětskému svazu. Tedy 09 / 1942 až 04/1945 pod vlajkou se svastikou.

To je cca 31 měsíců. Takhle to vypadá, že má pan Trčálek pravdu, že? A že ta vybraná společnost je nadšená oprávněně.

Jenže do 22.6. 1941 byl Vlasov spojencem Němců, že? Takže pod vlajku se svastikou musíme připočítat něco přes rok, co třeba jen 20 měsíců? Teď už to vypadá, že měl pan Nožička pravdu a někdo se trochu zesměšnil sám, že?

No on však mluvil o Vlasovcích. Vážně si myslíte, že se zničeho nic vyloupli a komplet všichni byli nasazeni do boje až na Odře? Já ne. Ti vojáci byli posbíráni z různých jednotek které mnohdy válčili od začátku proti rusákům. Samosebou byli doplněni těmi, co nechtěli zemřít hlady v koncetráku . Takže i tady měl pan Nožička pravdu a za hlupáka je ten co se posmívá a ti co nadšeně přikyvují.

3 0
možnosti

Díky. Nepředpokládám, že by to pan Trčálek smazal - to on nedělá. On si prostě rád rýpne, když má příležitost - ovšem kupodivu nikdy do blogerů z té "správné" strany (Vlk, Trizuljak, Jandová...). :-)

Co se týká těch jeho nadšených příznivců - tady bych asi nejvíc vypíchl paní učitelku Kielbergerovou, která zavítala i sem a reakci na to pak v diskusi pod Trčálkovým blogem napsala: "podepíšete se pod výkřik vskutku kdejakého bl.a, co Vas podpoří v naprostých dávno překonaných výkladech blbostech a podpoŕi ne jen mou tezi o tom, kolik nedovzdělanosti se mezi Čechy zadařilo udržet...Pro Vas je ok člověk, který si dovolí přeopravovat průvodkyně v Březince a Osvětimi, které přesně a na základě zkušeností z vlastních rodin zkrátka napravují mýtus o nějakém osvobození tábora RA ...ne...najděte si. Neosvobodili. Opravdu jen přijeli. "

1 0
možnosti

Tak jsem přečetl pár nových blogů, jejichž vznik jste zřejmě vyprovokoval. Samozřejmě i diskuse. Nezbývá, než Vám poblahopřát a poděkovat za normálnost. Je velice zábavné sledovat to jejich úsilí v podobě rádoby zvěstovatelů toho jediného správného názoru a toho jediného správného výkladu pravdy. Stejně tak je obdivuhodný ten jejich boj proti obdivovatelům ruska a komunismu, kteří se tady tak nějak nevyskytují, což jim nebrání, ty neexistující osoby neustále zmiňovat, nebo některé osočovat, že jimi jsou. Na mě už to působí, že se snaží překřičet svou temnou minulost a nejen tu před 30 lety. Tu hlavně spojenou se závistí , když bojují proti Babišovi. U toho je obdivuhodné, jak mají jasno, na rozdíl od státních zástupců a jsou obeznámeni s textem který nese označení důvěrné.

Každopádně bych se vsadil, že když by jste upozadil své barevné vidění a napsal článek na téma jen Babiš zloděj, nebo komančské, eventuelně ruské zvěrstvo, nejlépe doplněný o jména lidí, kteří byli obětmi, stejně Vás ten spolek pohaní a pokárá .

4 0
možnosti
Foto

Nedá mi to, abych si nezanotovala s Karlem Gottem "vím, že život není jen černá a bílá, žije v mnoha barvách...". Omlouvám se těm, kteří tento styl muziky nemusí.

2 0
možnosti

Asi by bylo dobré zjistit, odkud respondenti (obecně lidé) berou informace, ze kterých pak usuzují na ne/falšování dějin. Obávám se, že velkou míru na vytváření historického povědomí mají spíše povrchní "výkřiky" (poněkud bulvárnější články, zpravodajské šoty, výroky politiků...), méně pak popularizační práce/dokumenty - a těžko říct, kolik lidí si o osvobození Prahy přečetlo třeba práci Stanislava Kokošky (ale bude to hodně malé číslo). Z tohoto hlediska ten výzkum vlastně nijak překvapivě nedopadl; důležité je, že na rozdíl od předlistopadových dob u nás historiografie není omezována, je přístup do archivů, k cizojazyčným publikacím atd.

0 0
možnosti

Já si myslím, že se to zjišťovat ani nemusí. Jde o význam slova falšování. Pokud dnes oprávněně říkáme, že komančové falšovali historii, neb nám snažili zatajit ten německo ruský pakt, Katyň, Vlasovce v Praze a další fakta třeba o zvěrstvách, která se děli, proč se dnes píše a mluví tak, že to vypadá, že jediným viníkem všeho zlého jsou rusáci a komančové? Proč se třeba neříká v souvislosti s tím paktem, že je k tomuto spojenectví odsoudili při uzavírání míru po světové válce, která bohužel nebyla pro lidstvo dostačným ponaučením. Proč se dále neříká, že dohodu s němci uzavřeli rusáci prakticky poslední. Proč se neříká, že rusáci před válkou varovali, chtěli vystoupit proti Hitlerovi a ignorace západu a neochota Poláků to zazdila. Proč to skoro vypadá, že druhá světová válka vypukla 17.9. 1939? Když ty informace jsou dostupné. Proč se některé fakta upozaďují a některé zdůrazňují tak, aby byl jen jeden viník? K čemu to má směřovat? Tohle je podle mě důvod toho, že si asi dost lidí myslí, že se opět falšuje historie

2 0
možnosti

J49i13ř71í 22H86o27l30ý

7. 1. 2020 7:14

Které poloviny?

Jestli myslíte tu polovinu co byla v KSČ, kolaborovala a okupanty a podporovala monstr-procesy se slušnými lidmi (Horáková,....).

Tak názor těchto zrádců by dnes neměl nikoho zajímat.

2 1
možnosti

V KSČ byla před rokem 1989 ani ne desetina populace. Přijde mi proto krajně nepravděpodobné, že by se po 30 letech sešlo takových lidí v průzkumu, o kterém je v článku řeč, více než polovina.

1 0
možnosti
Foto

R^ Konečně jsem si musela Váš článek přečíst, když už se ho chytají další blogeři. A jak jsem očekávala, ten Váš je naprosto normální, ani stopa po nějaké jednostrannosti, takže zvyšuji karmu a gratuluji.

2 0
možnosti

Minulé století by již mohl někdo zmapovat, tedy objektivně popsat pravdivě všechny události podle doložitelných faktů. Jak jinak? Podobně, jako to o předminulých několika staletích napsal dr. Staněk z Brna v knize "Falzifikátoři a falzifikace českých dějin". K dostání možná ještě je na: https://www.agapebrno.cz/

0 0
možnosti

Pan Nožička má můj obdiv. Na rozdíl ode mne, mainstreamové ovce, je on již dál. On prohlédl. On pochopil. Dokáže analyzovat fakta a formulovat alternativní názory. Dokáže rozeznat manipulaci a alternativní realitu. Abych mu mohl smeknout opravdu hlubokou poklonu, chtěl bych ještě vědět, jakých fenomenálních výsledků dosáhl ve svém profesním, tzn. podnikatelském či pracovním životě. Kolik lidí řídil, jakou firmu provozuje či vybudoval, popř. jakému oboru či řemeslu se věnuje a jestli je ve svém okolí uznávaným odborníkem a autoritou. :-)

1 0
možnosti

Zde se diskutuje o myšlenkách a skutcích, k obsahu článku. O lidech raději ať si promlouvají v zábavných podnicích dříve označovaných jako V. cenová skupina.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik