Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Někteří programátoři splnili roli užitečných idiotů. Jak si už určitě všimli i méně všímaví podporovatelé Babiše, tak náš premiér dokáže velice obratně prodat své úspěchy, na druhé straně neúspěchy pohotově háže na své podřízené. Pak do toho příjdou nějací jedinci fotící se s Babišem a prohlašující že on přece za předraženou zakázku nemůže. Chtělo by to trochu sledovat politickou situaci a domyslet si souvislosti. Ale programátor bude jistě inteligentní člověk a časem mu to dojde. :-)

Abych to shrnul. Pane Nožičko, asi nebudu jediný, kdo si myslí, že v očích obyčejné veřejnosti z toho Babiš vyšel jako vítěz, že ano? A otázka tedy zní - zdá se vám správné, že to v tomto případě takto dopadlo?

2 1
možnosti
Foto

Babiš byl mezi prvními, kterým přišlo 401 milionů předraženě. Ajťákům taková akce nevyhovuje. Dokazuje, že když se to umí, tak to zase taková věda není.

4 3
možnosti
BM

Všiml jsem si že tyto různé programy ať už na registraci vozidel nebo pro ministerstvo práce a soc. věcí. A jiné. Měly vždy při uvádění do provozu problémy, ale při zavádění EET jsem něco podobného nezaregistroval. A tak si kladu otázku, proč?

1 0
možnosti
KK

Protože je z nich suveréně nejjednodušší?

Jenom přijme data v předepsaném formátu, ověří zasilatele, uloží je do databáze, vygeneruje kontrolní kód a ten pošle zpět zasilateli. :-/

1 2
možnosti
MJ

No ona tato akce pana Vondráčka a spol se mnoha politikům a to napříč politickým spektrem líbit nebude, protože byla úspěšná.

15 0
možnosti
JZ

Takovému přístupu některých představitelů sedmé velmoci příliš nerozumím: není přece podstatné, zda akce hackathon zostudila toho či onoho politika nebo naopak přispěla k jeho popularitě, ale to, že názorně ukázala, jak se při přidělování státních zakázek plýtvá penězi daňových poplatníků.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743711

.

Dokonalé vrtění psem. Stát plýtvá při zadávání zakázek. Což padá na hlavu premiéra a příslušného ministra (z jeho hnutí). Na plýtvání se poukáže akcí, z níž jako king vyjde právě premiér.

7 1
možnosti
Foto

Stát za vlád předešlých strašně plýtval při zadávání zakázek a proč tomu tak bylo, je vnímavým jasné. Přeborníkem v tom byl třeba Bém.

4 2
možnosti
AL

Mně se líbilo, jak Andrej briskně zareagoval. Zřejmě mu došlo, že by se ten odér mohl začít táhnout až k němu, tak nařídil svého bílého koně bez milosti hodit přes palubu a ještě u toho křičel Fuj! Fuj!

16 1
možnosti
Foto

Chcete naznačit, že Babiš ve spojení s IT firmou domluvil předraženou zakázku o pár stovek milionů, aby se po vyplacení o rozdíl šábnuli? Vy jste pane génius.

4 2
možnosti
Foto

A kromě toho, co píšete v posledním odstavci, udělal přesně opačnou věc, něž kterou se snaží činit státní zakázky díky "nespecifičnosti" zadání: zatímco ty se snaží prezentovat "jééééžiši, to je složitý, to je moc práce a milionů", tak tady střelili celou IT komunitu do nohy pomocí "ts, e-shop, to je práce jen na víkend."

Ostatně sám píšete "Ten, kdo o tvorbě IT systémů něco ví, přece těžko mohl očekávat opak." Jenže právě té majoritě, která o tvorbě IT systémů nic neví, byla tato akce adresována. Že jen při ní padlo 60programátorů × 5 osmihodinových pracovních dob (pátek 18:00 až neděle 18:00 mínus údajně jen 8 hodin spánku), tedy 300 mandays, tedy například 10 týdnů (2,5 měsíce) práce 6-ti lidí (pokud to budeme brát jen "hloupě" matematicky), a jak vypadal a co vše uměl výsledek (zatím jsem nikde kompletní dokumentaci, která by to prezentovala, neviděl), to už si nikdo dohromady nedá.

Ale co já mám říct, až mi příště zákazník vyvalí oči a řekne "jak to, že to bude trvat půl roku? vždyť se to dá udělat za víkend!"? Myslíte, že mu vysvětlím, že běžně 60 lidmi nedisponuji, nebo že on chce něco výrazně procesně komplexnějšího?

Jako PR proti těm šíleným penězům ve státních zakázkách dobrý. Ale právě že jen jako to. Jako IT práce to opravdu nebylo šťastné.

4 1
možnosti
TH

Příklady táhnou a vůbec by nebylo špatné, kdyby někdo během víkendu ukázal, jak se staví dálnice - třeba Poláci.

2 0
možnosti
AL

Každý podnikatel podniká za účelem zisku. Pokud by neměl zisky, tak by neodváděl daně.

Možná si mohli vytisknout plakáty a jít demonstrovat a nadávat. Minimálně jeden z týmu zde píše na blogu (jméno znám). Mohl napsat "plivající" článek o Babišovi a kochat se vysokou karmou a množstvím nic neříkajících plusů.

Raději se zapojil do týmu a s ostatními dokázali úžasně rychle něco vytvořit pro lidi a stát.

Směkněte, poděkujte a zaplaťte jim.

Karma.

R^

15 1
možnosti
DR

Naprostý souhlas, bylo jasně řečeno, že ten systém bude nyní procházet několika týdenním testováním. Má tudíž vůbec smysl komentovat především ty už tradiční výlevy na tom zmíněním fóru?

9 0
možnosti
Foto

No je pravda, že "Akci Z" to připomíná velmi. Ty byly proto, protože komunisté a jejich vláda byli neschopní, stejně jako Babiš a jeho vláda. Ta podobnost není čistě náhodná.

10 4
možnosti
AL

Tak proč pořád bydlíte v "komunistické dvouletce" a nekoupíte si nový moderní byt? Proč nevrátíte "Babišovi jeho" navýšení důchodu?

:-)

6 3
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,39
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik