Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Tento "problém" má dvě roviny. Na jedné straně souhlasím, že podobné otázky mohou být nevhodné. Na druhé straně si myslím, že politik by si měl poradit s JAKOUKOLI položenou otázkou. Respektive každý dospělý člověk by si měl poradit s jakoukoli otázkou, ale politik zvláště. A "chránit" politika tím, že zakážeme, ať už cenzurou nebo autocenzurou, některé otázky vůbec pokládat, mi připadá až infantilní.

6 0
možnosti
KS

Neznám nikoho, koho by zajímala sexuální orientace politiků. Ať si mají třeba nafukovací pannu, jen když budou dělat to, pro co byli zvoleni, a tím je politika.

7 0
možnosti
JN

J92i71ř69í 29N94ě63m14e62c

20. 2. 2020 21:01

Sexualita je poměrně soukromá věc, tzn. bez jakéhokoliv kontextu bych viděl podobnou otázku jako nevhodnou. Nicméně to, že je něco nevhodné, ještě neznamená, že je to zcela nepřípustné. Ba naopak, někdy by byla taková otázka žádoucí, ale nikdo ji nechce položit.

Tak třeba v OVM často vystupuje pan Pospíšil z TOP09. No a mě by zajímalo, zda má vztah s moderátorem tohoto pořadu, tak jak se šušká na internetu, nebo ne? Zdůrazňuji, že zde nejde o ten samotný vztah, či sexualní orientaci, ale spíše o velký a dlouholetý střet zájmů, pokud by to byla pravda.

3 0
možnosti
AL

Zapomněl jsem udělit panu Nožičkovi karmu, činím tak dodatečně.

.

R^

2 0
možnosti
ZB

Pro politika by nemělo být překvapením, že se bude muset odhalit v mnoha směrech.

1 0
možnosti
PC

Tak jako existuje diskrétní zóna ve fyzickém osobním prostoru člověka, kam nemá nikdo právo se cpát, tak existuje zrovna tak i diskrétní zóna našich nejsoukromějších pocitů a názorů, které jsou čistě jen NAŠÍ záležitostí a NIKDO nemá právo se na ně byť jen ptát.

Je to nehoráznost, vrchol neslušnosti a porušení základních principů etiky. Pokud se dokonce někteří občané domnívají, že mají "právo" vědět o politicích a jiných známých lidech i tyhle věci, tak to dokazuje, že je něco ve společnosti hodně, hodně špatně.

O novinářích, kteří pokládají takové otázky, raději ani nemluvím.

12 3
možnosti
PC

R^R^... zapomněl jsem udělit panu Nožičkovi karmu, činím tak dodatečně.

2 0
možnosti
JR

J91a78n 31R95á83ž

20. 2. 2020 18:37

Zbytečný článek o zcela zbytečném problému.

Můj názor: Jakou kdo má sexuální orientaci je každému p.... A je jedno, zda se jedná o předsedu vlády nebo vrátného v papírně.

1 0
možnosti
MK

Konzervativní křesťanský volič nebude volit Pellegriniho ani náhodou. Nějaké spekulace o jeho poškození u těchto voličů tedy postrádají smysl.

Osobně se domnívám, že žádné novinářské otázky by neměly být tabu. Je na dotazovaném, zdali odpoví a na čtenáři/divákovi, aby si udělal názor. Zákazy a tabu jsou z principu špatné.

2 0
možnosti
JN

J64a45n 55N77o96v66á69k

20. 2. 2020 20:11

Takže když by se novinář zeptal Merkelové, jestli ji má chlupatou nebo vyholenou, bylo by to také OK?

7 0
možnosti
Foto

Politici nám vnucují LGBT a tak nevidím důvod se jich neptat na jejich motivaci k vnucování odlišných preferencí. Je li to politické téma, pak není proč se nezeptat.

4 0
možnosti
KS

Nemyslím, že mi je cokoli vnucováno. Ale i kdyby, tak žádné vnucování nikoho "nepředělá". Takže je to zbytečná snaha.

0 0
možnosti
AL

Jak by asi reagovali novináři, kdyby stejnou nebo jinou intimní otázku dostala např. prezidentka Čaputová nebo Magda Vášáryová.

17 0
možnosti
MK

Orientace vámi zmíněných dam je známá každému a taková otázka by proto postrádala smysl.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,74
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik