Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

M70a38r75c43e33l 94S76u76p

15. 3. 2020 12:44

Já chápu, že musí být vydána nařízení k ochraně obyvatel, aby se průběh pandemie rozložil v čase a nezahltil naše zdravotnictví. Mám však problém s tím, že podle mého nejsou tyto nařízení vůbec efektivní a nemají vůbec hlavu ani patu.

Například ten zákaz malých obchodů, které jsou někde i zároveň výdejnou pro eshopy. Naproti tomu je úplně vpohodě, když se lidé cpou ve frontách v obchodech s potravinami.

Jenom díky tomu, že se provádí málo testů v pár vyvolených laboratoří, tak se chlácholíme tím, že zákeřný vir má pouze omezený počet lidí. V tuto dobu to samozřejmě již určitě nebude pravda. Budou u nás tisíce lidí, kteří v hromadných dopravních prostředcích budou tento vir roznášet.

Mít roušku na sobě, když jdu na veřejnost mezi lidi je v Číně naprosto normální. Nikdo si nemůže být jistý jestli to náhodou není on, kdo vir roznáší. Takže tou rouškou nechráním jenom sebe, ale jsem případně ohleduplný i k ostatním. Tady chodit s rouškou je něco velmi nepatřičného a trapného. Teda ony ty roušky vlastně, ani moc u nás nejsou a někdy je nemají k dispozici ani zdravotníci. Možná právě proto se v tomto směru netlačí na pilu. Místo toho budou vládní představitelé posuzovat iracionálně, jestli budou moci mít otevřeno v autoservisu.

3 0
možnosti
Foto

Zůstaly otevřené například trafiky, to také dost dobře nechápu8-o:-)

1 1
možnosti
JZ

No dneska zasloužená karma. R^:-) Já bych ještě doplnil, že pan premiér ještě ve čtvrtek tvrdil, že obchody zavírané nebudou, aby zhruba o deset hodin později oznámil opak. :-)

6 7
možnosti
MP

Celkem bych souhlasil s tím chaotickým informováním vlády, ale tady je opravdu potřeba vzít v úvahu realitu situace, která se mění opravdu ze dne na den. Co platí dnes, nemusí platit zítra, proto bych to vládě nezazlíval.

Vláda je ostatně pod kritikou, ať udělá cokoliv. Vždy se najdou lidé, kteří její nařízení shledají přehnaná, panická, hysterická nebo populistická, a stejně tak se najdou lidé, pro které to bude vždycky málo. A v takovýchto podmínkách se rozhodnutí dělají velmi složitě. Bohužel evropská společnost je nastavená na adoraci extrémního liberalismu a humanismu, ve kterém musí být každému člověku umožněno pokud možno cokoliv, co se mu zachce, v ničem mu nesmí být bráněno a jakékoliv překážky nebo obstrukce musí být odstraňovány. A najednou přijde situace, kdy je potřeba lidská práva velmi výrazně omezit, což je v dnešní době něco naprosto nepředstavitelného (nesmím jet do Itálie na hory? Nesmím jít do kina? Nepřípustné...). V Číně to mají jednodušší, tam prostě nařídí a hotovo. V Evropě se musí čekat, až se situace vyhrotí, velmi pomalu se začne měnit nastavení společnosti, kdy lidé postupně začnou připouštět, že omezení musí přijít, a pak teprve může vláda konat. Představme si, že by Babiš vyhlásil současná omezení o týden dříve. To by to schytal ze všech stran včetně opozice a na náměstích by se srocovaly davy volající po demisi. Přitom z dnešního pohledu by to bylo racionální, počet nakažených bychom měli třeba na polovině s mnohem lepším výhledem. Ale vysvětlujte to liberálním humanistům.

15 1
možnosti
VH

Aha - klidně bylo možno nechat shromažďování žáků o den déle, skoro nic nehrozilo! A proč ne o dva dny, či tři dny? Jak jste přišel na to, že nevadil právě ten jeden den, proč by měly vadit ty další?

5 3
možnosti
JN

A víc demagogicky by to pane Hrubý nešlo?

4 3
možnosti
MK

...máte pravdu,je to Váš názor...ovšem z mého hlediska velice hloupý. Pokud si to neuvědomuje,právě čas a rychlost opatření je klíčová.Již vidím děti,jak naslouchají svým učitelům aby nechodili tam či tam.Na to snad mají své rodiče. To,že se s nimi nemohli domluvit na komunikaci? Teď snad na to mají času dost a dost. Kdo chce,vše manažersky zvládne,kdo nechce,hledá problémy ve vládě či jinde.

12 3
možnosti
Foto

Dobrý manažér se ovšem nechová chaoticky a zváží své rozhodnutí s ohledem na všechny možné důsledky. Pokud někdo svým chaotickým a i hloupým rozhodnutím poškodí spoustu lidí je to prostě špatně....

6 4
možnosti

Dnes s vámi bez výhrad souhlasím. Docela zmatkovitě jednala vláda i v případě restaurací. Nejprve provozovatelům slíbili, že budou moci mít otevřeno do 20.00, aby to vzápětí porušili a nechali restaurace zavřít úplně. Dokážu si představit, jak se asi cítí ti provozovatelé, kteří v dobré víře nakoupili maso a další potraviny v domnění, že jim jakž takž "pojede" alespoň kuchyň. Štěstím asi neskáčou ani výčepní, kteří zbytečně naráželi nový sud, který jim teď bude deset dní stát.

13 3
možnosti
MK

Štěstím neskáče nikdo. Vaše kritka je velmi směšná...ne,vlastně hloupá...

2 5
možnosti
TT

28.1. Vojtěch: Máme milion roušek na skladě; 2. 3. Babiš: Koupíme 200 tisíc respirátorů; 4. 3. Babiš: Chystáme se distribuovat; 6.3. Babiš: Řešíme nákup; 9.3: Vojtěch: Máme v plánu koupit; 12.3. Vojtěch: Roušky pro všechny budou v řádu týdnů; 13.3. Babiš: Koupíme roušky; 14.3. ráno Babiš: respirátory, roušky máme, všichni dostali, kdo nemá, rozvezu osobně; 14.3. v poledne Vojtěch: chybí roušky (milión), respirátory, ty které máme, neumíme distribuovat.

13.3. Babiš: obchody zavírat nebudeme; 14.3. Babiš: zavíráme kromě potravin,...

Pokud máte pocit, že je k debatě, jestli by lidé měli věřit svému premiérovi, já jsem ho ztratil. Jediný hmatatelný krok, který tato vláda učinila pro své občany ́je, že jim znepřístupnila ochranné prostředky.

Jak to asi dopadne, když premiér teď říká: nemusíte nakupovat, zásoby máme?

P.S. Zatím nejlepší moment z tiskových konferencí byl včera (14.) ráno: "Pane premiére, vláda by měla jednat jako tým, vypadá to, že to řídíte jako sólista." Za tři vteřiny: "My jsme tým, na všechno máme odborníky. Jak se jmenuje tamten, co nám s tím radí?"

17 0
možnosti
MJ

Andy: "Ale kdepak, já nejsem individualista, já si dám říct". ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jeden příklad se života. Malý podnikatel měl ve stavebninách objednán materiál.Když si pro něho přijel tak ho viděl za plotem připravený,ale už mu ho nikdo nesměl prodat. Výsledek? Práce stojí, lidé jsou doma a celá zakázka je ohrožena.Podnikatel se dostává do finančních problémů,taková malá firmička co žije z ruky do huby,stejně tak její zaměstnanci.Proč? Protože se musela zavřít velká hobby centra, kde prodávají kde co, tak se prostě zavře vše a bez varování i malé stavebniny kam moc lidí nepřijde....opravdu geniální.Tomu se říká slon v porcelánu....

0 3
možnosti
Foto

Koukám z okna na vedlejší Penáč, je otevřený a přesto prázdný i když regály má plné. Lidé prostě nikam nechodí když nemusí, to ovšem neplatí pro ty kdo potřebují materiál, aby mohli lidé pracovat a firmička nezkrachovala....

0 3
možnosti
JP

jako když někdo přistupuje k možné nákaze koronavirem lehkovážně - Vídeň zatlačila na Hamáčka, a ten se jako za monarchie podvolil

0 1
možnosti
PM

No na to, že se zavřou to 3 týdnů školy jsem upozornil své dcery již 24.2.. Už druhý den jim bylo ve škole řečeno, že hrozí uzavření škol. Ono je to logické, uzavření škol je to první co se provádí.

Prostě na toto opatření měli ředitelé škol dost času připravit učitele a následně žáky. Samotné vyhlášení přišlo brzo dopoledne a tak pro ty poslední pokyny bylo dost času.

2 0
možnosti
OU
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,11
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik