Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak s vámi dnes asi poprvé nesouhlasím. Ne dny, ale každá hodina se počítá. Vážně si myslíte, že by poučení studentů stačilo, aby se nemusely zavírat obchodní centra? To nemůžete myslet vážně. Skutečně by bylo ku prospěchu nechat dva dny otevřené knihovny, aby se tam nahrnul dav (on by se tam stejně nenahrnul) a vypůjčil by si do zásoby? Dnes, když má každý doma internet? Jediné, co je podle mě ke kritice, jsou nesmyslné výjimky. Zejména přeshraniční pracovníci.

6 0
možnosti
PL

Ta rozhodnutí nebyla rychlá a už vůbec ne nečekaná. Dalo se to předpokládat. Jsem také učitel matematiky na SŠ a nepotřeboval jsem další dny na setkání se studenty.Některým třídám jsem ještě v úterý zaslal materiály k potřebné pro výuku, testy a další věci zbývajícím třída ve středu a už ve tutéž stredu se mi studenti posílali první úkoly. V pátek už jsem poslal druhé kolo a dnes musím někde sehnat stativ, abych mohl točit videa a vysvětlit látku. Úkoly posílám po málem množství, které odpovídá tomu, co by běžné zvládli studenti ve škole. Takže dnes v době internetu jde mnohé.

2 1
možnosti
JN

Různí žáci (i jejich rodiče) jsou různě zodpovědní. Věřím samozřejmě tomu, že někteří od prvního dne nuceného volna pečlivě sledují školní web, emaily, atd. Na druhou stranu, v to úterý dopoledne jsem například zaslechl na chodbě i reakce typu: "super, máme volno, to bych si měl někam zajít domluvit brigádu".

A jinak - v matematice (i když učit ji v dnešní době asi není žádná slast...) je realizace samostudia i online výuku určitě snažší než například v odborných předmětech, atd. Na webu již delší dobu existuje pro matematiku spousta výukových videí, tzv. Khanova škola.

Naproti tomu třeba v takovém předmětu elektrotechnická měření na elektroprůmyslovce se toho studenti přes online výuku asi moc nenaučí - mohou si samozřejmě látku nastudovat teoreticky, ovšem prakticky vyzkoušet asi těžko (osciloskop za 40 tisíc či podobné přístroje asi moc studentů doma nemá...)

1 0
možnosti
LV

Základní chybpu je předpoklad, že šíření viru lze zastavit. Nelze. Lze ho jen zpomalit. Tím se ale zpomalí i tvorba tzv. kolektivní imunity.

Výsledkem bude to, že na podzim virus udeří znovu naplno. A zase se bude zastavovat chod společnosti i ekonomiky. A to se bude opakovat tak dlouho, než se společnost virem dostatečně promoří. Jistě bude možné to urychlit očkováním. Vakcína ale zatím není. A kdo ví, jaké vedlejší účinky bude mít, až přijde.

0 1
možnosti

Buďte rádi, že vláda dělá to co dělá.

Ve Španělsku ještě 8. března všichni skákali na ulicích a teď jim v sobotu ve 3 odpoledne oznámili, že od půlnoci je vše zavřeno a že obyvatelé můžou jen do práce, k doktorovi a koupit jídlo. Takový výjimečný stav. A k tomu 6 tisíc nemocných a 150 mrtvých.

11 0
možnosti
AM

Nesouhlas - noční uzavření v pořádku, nic hrozného se nestalo.

Každý se špetkou rozumu musí vidět trochu dopředu. Po omezení na nejprve 100 lidí, pak 30 lidí a v nákupních centrech se motají tisíce ??

Ale smekám před Vámi, máte-li u studentů takový kredit, že jim řeknete nechoďte do nákupních center a oni vás bezmezně poslechnou ;-)

11 0
možnosti
Foto

Vždy se najdou v kritické době rypalové ale jen čas ukáže kdo měl pravdu

9 0
možnosti
MH

Není to snad ani možné, ale co se týče nadpisu článku, tak s vámi nesouhlasím a jsem na straně Babiše. :-)

Jinak samozřejmě chování Babiše je jedna velká tragédie. Vláda nebyla schopná zavčas zajistit roušky a respirátory. Když už toto podělali, tak ať aspoň před kamerami nelže. Ale lhaní je jeho běžná praxe a spoustě lidí se ježí chlupy na zádech když od něho slyší věty typu "Nebojte se, jídla je dost".

3 0
možnosti
Foto

Je to složitá situace,

ale být Vámi, tak bych s hodnocením situace chvíli počkal.

11 0
možnosti
JN

Já nehodnotím, pouze píši svůj názor (tak jako řada jiných blogerů či diskutérů). Samozřejmě, že až čas ukáže, nakolik vláda jednala správně a prozíravě. Bylo by teď laciné např. říkat, že vláda měla zavřít dříve hranice, měla již ke konci února nařídit všem lidem, aby zrušily zájezdy do Itálie, ale pokud by to tehdy udělala, nejspíš by to tehdy mnozí kritizovali jako nesmyslné a zbytečné... Lehké to nejenom vláda v dnešní situaci samozřejmě nemá.

0 0
možnosti
JR

J75a26n 48R10á84ž

14. 3. 2020 21:01

Neudělala!

3 0
možnosti
Foto

Podle dosavadních pozorování typicky ekonomicky aktivní populace (15-65 let) má zhoršený průběh nemoci asi ve 3 procentech případů a mortalitu asi v 0.2 procentech případů (vzorek 40.000 nakažení). Naproti tomu lidé věku 65 a víc mají mortalitu 15 procent a průběh vyžadující lékařskou péči v mnohem vyšších číslech.

Čili když by se nakazili všichni mladí, kterých je víc, tak to pořád není ani zlomek problému, který by nastal, kdyby se nakazili všichni staří, kterých je poměrově o dost méně, ale všichni budou představovat ohromnou zátěž na společnost. Z těchto poznatků by měla vláda vycházet a zaměřit se na ochranu starších lidí, nebo alespoň v tomto směru vydávat doporučení a vést osvětu.

Připomeňme, že první opatření, které stát podniknul v souvislosti s koronou bylo, že znemožnil lidem nákup funkčních ochranných pomůcek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,11
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik