Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Pane Nožičko, tentokrát s Vámu nesouhlasím.

V takto vyostřené situaci, která se navíc mění téměř z hodiny na hodinu a kterou tady nikdo z nás dosud nezažil, NENÍ možné moc dopředu předvídat a klást si otázky "co by kdyby".

Domnívám se však, že kdyby takto rázně jednaly vlády ve všech zemích a ZAVČAS, nemusela se možná situace zvrhnout v pandemii, kdy počet nakažených po celém světě roste přímo rychlostí blesku.

26 6
možnosti
JP

“ ne všechno musí podařit ihned a na sto procent, a když tomu tak není, tak to není něčí záměr” - pendleři do rizikových zemí - určitě záměr - hamáček uvedl, že to jsou zdravotníci, kteří jsou tam potřeba

0 0
možnosti
JS

Je zřejmé, že občas se ve spěchu příjme opatření, které je potřeba následně revidovat, když vyplynou skutečnosti, na které se prvně nemyslelo. Je zřejmé, že tahle situace je tu nová, nic takového tu dlouho nebylo a tak prostě nejsou k dispozici lidé se zkušenostmi, protože je prostě neměli kde nabýt. Na tu hrůzu si myslím, že se to ještě zvládá stále dobře a jak půjde čas, tak si i ta opatření sednou a světoví výrobci nastartují zvýšenou výrobu potřebných věcí, lidé se naučí chovat odpovědně a zažijí si nové hygienické návyky atd., takže já to zatím vidím optimisticky.

Nakonec naší odborníci i vláda i státní instituce to zvládají lépe, než celá slavná a ze všech nejchytřejší EK a to je přece už co říci;-).

10 2
možnosti
AM

Srovnání Česko vs. Německo

https://denikreferendum.cz/clanek/30893-koronavirus-v-nemecku-u-sousedu-mene-zmatku-zato-vice-statnich-garanci

(sice na silně levicovém webu, nicméně tentokrát bez vyhraněnosti a emocí)

Tak uvidíme, kdo to vzal za lepší konec.

Každopádně o takové míře ochrany jak podnikatelů, tak zaměstnanců, si tady můžeme leda nechat zdát...

0 0
možnosti
JS

Ten německý způsob není vůbec špatný, ale ten prostě počítá s 60% nakažených obyvatel, jak sama řekla Merklová, tam se prostě počítá s tím, že děti jsou v pohodě, střední vrstva si sice částečně poleží, ale jinak také v pohodě a ta seniorská skupina prostě prořídne, nic z toho německé ekonomice nijak neublíží a německé zdravotnictví je na takové úrovni, že zvládne i těch 60% nakažených a vysoké % nakažených pak bude znamenat i vysoké % lidí již majících protilátky a ti vlastně se stanou bariérou, pro další šíření viru. Otázkou je zda chceme jít touto cestou a zda by naše zdravotnictví zvládlo 60% nakažených.

2 0
možnosti
MP

Babiš je hlupák, hasí oheň po požáru, ono postupují podle rad na soc. Sítích s velkým zpožděním. Pan Prymula je natom mnohem lépe. Tak do prodejen jen s rouškou . Na MHD bez jakekoli slevy ( ne že se budou senioři prohánět s jedné časti města na druhou zdarma pro levnější máslo, zrušit slevy pro studenty a seniory. Uvážit velké omezeni veřejné dopravy. OSVČ pokud nemohou pracovat nebo jsou v karanténě ať alespoň nemusí platit Soc. Zdr. Poplatky.

2 8
možnosti
Foto

dnes máte ode mne, pane Nožičko karmu a R^.

4 3
možnosti
AM

Přes potlesk lidí je čím dál jasnější, že vláda prostě tápe a improvizuje.

Supermarkety jedou, vesnické hospody jsou zavřené...

No co,

stejně je hlavní působit dojmem, že něco děláme, že to máme pod kontrolou, i kdyby to byly úplné nesmysly...

4 6
možnosti
TB

Vláda dělá, co může..samozřejmě jsou chyby, kdo je nedělá. Ale ať si každý uvědomí, že čelíme situaci, kterou nikdo dosud nezažil.......a jestli nevydržíte bez piva, tak si kupte lahváče;-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,11
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik