Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Vy sice nechcete zpochybňovat odbornost či úsudek p.Prymuly,ale já si dovolit zpochybnit ten Váš. Díky Vám nabývám pocitu,že učitel rozumí všemu,od úkolů z matiky až po jadernou energetiku. Možná jste nezachytil nástup,ale vše se vyvíjí v čase a to velmi rychle. Den starý názor se může rychle svou myšlenkou změnit na rok starý. Vůbec bych Vám Váš názor nebral,kdyby jste nezpochybňoval názor lidí,kteří tomu evidentně rozumí víc než Vy nebo já. Velmi laciné od Vás a velmi hloupé a to je zase můj názor.

3 2
možnosti
JN

Vážený pane Klímku,

právo vyjádřit se k postupům vlády v době pandemie koronaviru má přece úplně každý a tak jako nikdo netvrdí, že by se např. ke školství měl vyjadřovat jenom ten, kdo někdy učil, ke sportu jenom ten, kdo někdy byl profesionální sportovec, tak zrovna tak se může vyjadřovat k názorům pana Prymuly i ten, kdo epidemiolog není (ostatně, co jsem zaregistroval, tak ani všichni epidemiologové nemají na některé věci stejné názory jako on).To opravdu není žádné zpochybňování odbornosti pana Prymuly.

Nechci dále debatu s Vámi zbytečně hrotit a přeji pokud možno hezký den.

3 0
možnosti
EH

Ty dva roky by byl adekvátní "trest", protože kdo roztahal virus po celém světě? Monzun to nebyl. Navíc by to vyřešilo migranty.

0 1
možnosti
JL

Migranty to "vyřeší" opravdu jen dočasně.

2 0
možnosti
Foto

Pan Prymula, jakožto epidemiolog, takové prohlášení vydat může. Jeho totiž ekonomické dopady uzavřených hranic trápit nemusí.

5 1
možnosti
Foto

Takové prohlášení podat může, ale o uzavření hranic bude nakonec rozhodovat někdo jiný.

1 0
možnosti
MH

Bych mu dal pokutu za šíření poplašné zprávy. :-)

3 5
možnosti
MN

Hm. Já dostával mínusy a návrhy na obžalobu z "šíření poplašné zprávy" když jsem tady na diskusích už při 10 indikovaných v ČR psal, že ten koronavirus není jen "taková chřipka" a že se mají začít zavádět opatření podobná těm současným.

Tož takový je osud tzv. těch podle Vás pane Horenský "poplašných zpráv"...

0 0
možnosti
PN

P74e47t72r 74N46e48d19v62ě64d

23. 3. 2020 15:43

Co když jsou ty " strašící " výroky nutné, jako důrazné varování lidem? Opravdu musí vláda prosit, aby lidé nechali chalupy chalupama? Aby nepopíjeli v parcích, aby neočůrávali karanténu? Už teď jsou ty omezení protivná, když třeba kvůli nedostatečné odpovědnosti zmíněných nastane přísnější režim, bude už jedno, jestli ho vyhlásí Prymula, Hamáček, nebo Babiš. Zvýší se pakárna. Já bych raději třeba ještě větší strašení a doufal bych, že si to uvědomí i ti dosud laxnější .

19 2
možnosti
JN

Pane Nedvěde, obávám se, že na některé lidi neplatí nic (tedy ani to strašení zákazem vycházení, které naopak u těch zodpovědnějších může zbytečně vyvolat paniku...)

4 0
možnosti
TT

No, na všem zlém je něco dobré a Vy teď máte čas napsat častěji nějaké to rozumné slovo. Jen s jedním drobným detailem na konci článku nesouhlasím úplně - jestli je to opravdu až tak zásluha p. Prymuly, že se v ČR virus nešíří tolik jako v okolí. Já, člověk silně ovlivněný východoasijskou kulturou, jsem už protáčel panenky, kdy se konečně začnou nosit roušky - a ejhle, Babiš k tomu vyzval (nikoliv Prymula!), a druhý den v Brně byli sice orouškovaní ještě menšinou, ale zdaleka žádnou výjimkou, a to za stavu, když ještě nebyla povinnost roušek nikde. Samozřejmě že současně s tím se všude řešila nedostupnost roušek v obchodech, ale nalezení řešení bylo superkrátké - ušijsoběsám.

Zdejší ochota a připravenost nosit roušky souvisí podle mně s tím, že obyvatelé ČR jsou výrazně racionální. A kdo ví - třeba k tomu přispěli i mezi cizinci oblíbení Vietnamci, kteří ve svých večerkách nosili roušku už dlouho před doporučením.

5 2
možnosti
JN

Máte naprostou pravdu a u těch Vietnamců bych ještě vypíchl, že v těchto dnech někteří z nich dokonce poskytují jídlo zdarma lidem, pracujících u složek IZS.

2 0
možnosti

Já myslím, že ten "úplný zákaz vycházení" myslel pan Prymula jako ten španělský model, tedy práce, nákup potravin, lékař, jinak absolutně doma, vše za dozoru dopravní policie, policie, městské policie a armády, která vysvětluje, zajišťuje, pokutuje, nedovolí pohyb. To co máte v Čechách (parky, procházky, výlety do přírody, setkání s přáteli a pod.) je jen taková hra na omezený pohyb. Buďte rádi za ten malý počet nemocných a mrtvých.

8 1
možnosti
PS

P63e73t12r 19S33k91á70l91a

23. 3. 2020 16:05

No hra to tedy určitě není. Liduprázdné ulice a náměstí, prázdné metro, tramvaje autobusy a vlaky, lidé ukázněně stojící před lékárnami a galanteriemi v dvoumetrových rozestupech...

Vy máte obavy, že se na procházce v parku nakazíte?

4 0
možnosti
JK

Myslím, že pan Prymula je zcela realistický a nechce krmit lidi naivními iluzemi. Nikdo neví, jak se epidemie bude vyvíjet dále ve světě, nikdo neví zda nyní odezní a na podzim se nevrátí. Takže u mě má pan Prymula rozhodně plus. Karanténa je opravdu diktatura..

18 2
možnosti
Foto

Soudím, že pan Prymula je mužem na svém místě a ve funkci předsedy Ústředního krizového štábu by neměl být nahrazen panem Hamáčkem ani nikým jiným.

Jeho vyjádření, že za hranice nebudeme moci jezdit dva roky, ale považuji za přehnané. Já doufám, že příští rok už žádný Ústřední krizový štáb existovat nebude a dnešní funkce pana Prymuly tudíž zanikne.

Co se týče stanovení vyhrazené doby pro nákup seniorů v obchodech, to považuji spíše za doménu pana premiéra Babiše. Ten se tomu věnuje více a už třetí chystaná varianta této doby je asi spíše jeho dílem. Popudilo mne, když po vyhlášení první nákupní doby vyhrazené pro důchodce od 10 do 12 hodin, začali mnozí důchodci protestovat, že po desáté hodině už bude vyprodána spousta zboží ze slevových akcí. Teď jde o život a není vhodná doba pro courání po obchodech za slevovými akcemi. Nedivím se proto panu Prymulovi, že chce obchodním řetězcům v dnešní situaci slevové akce zakázat.

Úvahy o úplném zákazu vycházení, ale za strašení občanů považuji. Nedovedu si vůbec představit, jak by společnost mohla takto fungovat po několik dní. Za strašení ale nepovažuji úvahy pana Prymuly o tom, že bude považovat za úspěch, když do konce března počet nakažených koronavirem nepřesáhne 8500 osob. Při takovémto počtu nakažených a obvyklé smrtnosti lze předpokládat, že počet zemřelých se bude u nás pohybovat v desítkách až v stovkách. Zde se nás pan Prymula snaží spíše připravit na pravděpodobný vývoj situace.

6 1
možnosti
JD

Prymula ale k tomu dodal ,že záleží na situaci v ostatních státech!

2 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,28
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik