Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak když se postaví plot v Maďarsku tak je to fašizmus. Když podobný plot postaví

v USA, tak je to ukázka demokracie8-o

0 0
možnosti

To, co Orbán udělal je prasárna nejvyššího kalibru. Ne, že by je nedělal i v minulosti, ale takto zneužít období globální pandemie k tomu, že se stal v Maďarsku v podstatě Führerem, to je přímo neuvěřitelné. Ano přesně takový zákon (tzv. Zmocňovací zákon z roku 1933) si nechal schválit Hitler a od té doby měl v Německu neomezenou moc.

Je naprosto správně, že i přes epidemii neunikají taková témata a Maďarsko touto politikou pro mě přestává patřit do EU. To byl poslední hřebíček do jejich rakve.

A pokud někomu vadí, že EU má připomínky. EU samozřejmě může mít připomínky, protože Maďarsko se při vstupu do EU zavázalo, že bude plnit určité podmínky (tzv. Kodaňská kritéria) a jedním z nich je "demokratický a právní stát". A od toho se Maďarsko vzdaluje. Vždyť když bude zvolený nový parlament, tak Orbán si bude moct pořád vládnout sám.

Nechápu, jak se Orbána může někdo zastávat. Jediný Orbán, který si zaslouží zastání, je Willy Orbán, obránce Lipska.

3 2
možnosti

Ale celoživotní lúzři a od přírody poddaní lidé vždy tíhli k silným vůdcům. Těmto tragédům stačí, když jim senilní, na nohách sotva se držící stařec začne ukazovat zdviženou pěstičku nebo když jim ultramega podvodník slíbí, že Bude líp.

0 0
možnosti

Největší sranda je, že tyhle kroky maximálního pravičáka, jakým je Orbán vzbuzují nadšení u našich bolševiků, komoušů a levičáků vůbec. Holt jak se jedná o to, někomu zavřít hubu, nasadit náůstek, něco zakázat, nejlépe novináře, místní fanclub Vladimíra Vladimíroviče a podobných kreatur je v extázi.

Obecným pravidlem mezi lidmi, kteří nemají místo mozku koblihu a nemusí tu hradní partu šmelinářů, veksláků a podvodníků kolem toho starého, trapného a ubohého muže se stalo vyjádření Jiříka Ovčáčků. Cokoli pronese nebo napíše on, tak pravda je přesně na druhé straně. Historicky vyzkoušeno mnohokrát.

A Orbán? Jede na tygrovi. Ví že nesmí spadnout, jinak je to jeho konec. Orbán s partou kámošů nakradl neskutečné miliardy eur, hlavně z fondů EU. Všichni, kdo se motali kolem Orbána a snad i jeho liftboy se stali miliardáři. Orbán přesto, že kdysi pomáhal zničit komunismus, ten klasický bolševický sovětský komunismus, dnes nastoluje ten oligarchický model. Vsadíme se, že dojde ke změně ústavy a prodloužení jeho mandátu atd atd? Mimochodem, podívejte se, jak Maďaři hlasují nohama, kolik to již vzdalo a raději mizí za hranicemi. To je fakt. Stejně jako v Rusku. A jako u nás. Čím větší soudruh, tím větší naštvání na EU, ale kurňa za forinty a nebo ruble nikdo makat nejde. Měli byste podpořit ekonomiku vaši ideologickýcg Vůdců soudruzi a ne jen tady pindat.

Takže na závěr, jaký bych musela být bezmozek, abych fandila krokům našeho skorosouseda, když se nad jeho kroky rozplývá blahem komunista Vojta Filip-Falmer, ten co vychvaluje komunismus Pitomio Okamura, ten co byl komunistou a přeje jim na sjezdu aby svět šel doleva Miloš Zeman, ten co napsal v komunistických Haló novinách asi 35 článků oslavující komunismus Jirka Ovčáček, když se Orbán stal modlou pro celou naší rudo-hnědou sebranku?

Ještě že mé děti už jsou velké a nepotkají se ve škole s učitelem, který jak může, tak celou tuhle sebranku vychvaluje.

2 2
možnosti

Paní Černá, asi jste trochu zaspala dobu: na rozdíl od dob komunismu se v dnešní době u učitelů kádrový profil neřeší. Navíc vás mohu ujistit, že já neučím občanskou nauku, ale informační technologie, a názory na politiku se svými žáky v hodinách opravdu nerozebírám.

0 0
možnosti
Foto

Orbán si přivlastňuje něco, co ke svému vládnutí nepotřebuje žádný jiný politik v Evropě. Činí tak na úkor demokracie a jeho kroky jsou neomluvitelné.

A kritika EU ze strany mnohých diskutujících je nesmyslná - EU žádnému členskému státu nebrání v postupu podle vlastního uvážení.

0 0
možnosti

Párys, bez se lecit, nejses normalni.

Pane Nozicka diky za dalsi paradni clanek a jen tak dale! Zadne paaarys na to snad vliv mit nebude ;)

0 1
možnosti

Mám zde v této diskuzi smazáno tolik příspěvků, že kdyby byla pravda že byly neslušné nebo vulgární, či jinak závadné už bych si na idnes neškrt.

Ono je to v jádru velice jednoduché. Nožička na to má takový zvrácený systém. Pokud napíšete něco negativního o Nožičkovy nebo zkratka něco co se mu nelíbí, tak ho to urazilo a musí to přece smazat i když je naprosto slušně napsaný.

On samozřejmě ostatní urážet muže, protože to on jediný je přece arbitr toho co koho muže urazit a on to jako urážku proste nevidí, takže nazdar.

Ale to co urazí je na každém, někoho muže urazit i když vyjde slunce, takže kladete nepříjemné otázky, urazí ho to, přistihnete ho při lži urazí ho to.....

Je jedno, že jste naprosto nevulgarní a slušný stačí že ho kritizujete.

Pokud se snažíte zjistit co ho tak strašně uráží narazíte na neproniknutelnou zeď demagogie, odpovídání otázkou a nebo mlčení.

Na ospravedlnění se také nemáte nárok, protože pak pro změnu zase trollíte.

Mato dobře vymyšlené ten Nožička, to se musí nechat.

Do zdravé a fér diskuze to má dál než mi k okraji vesmíru, ale to nevadí. Standa s Arnoldem, jeho věrní a uvědomelí diskutéři s vhodným kádrovým posudkem, na které je nevím proč asi hrdý ho nenechají v nejistotě. :-)

1 1
možnosti
Foto

No především to nemaže Nožička, ten má k tomu asi tak stejné oprávnění, jako vy. Co se týče toho nouzového stavu "od nevidím do nevidím", bych to v té Maďárii viděl asi tak, že ono je dobrý si hrát na indiány, dokud to nic nestojí. Pokud si takto hrají děti a nic přitom nerozbijí, tak ok. Horší to bude, pokud přijdou škody. Pokud ten slavnej Orebán chce zašpéřit celé Maďarsko přoti všem, tak s největší pravděpodobností pojde hlady. Pokud snad náhodou něco zaseje, pokud má z čeho, tak mu to vyroste až za rok (nejsme v tropech, tam mají úrodu 2x do roka), takže tohle mu nepomůže. No spřátelení spolubanditi na tom nejsou zase až tak dobře, protože už je nesponzoruje Sovětský svaz. Kuba třeba připouští dokonce i soukromé podnikání. Takže Maďárie má dvě možnosti - buď se rychle vzpamatuje a bude se mít, nebo se nevzpamatuje a mít se teď hned nebude. Ale později to krachne s o to větší ránou. Vzpomínáte na RVHP? Kdo se měl nějlíp? Madaři. Kdo bojoval proti komunistům? Poláci. Kdo držel hubu a krok? NDR. Tak a kdo je na tom dnes nejlépe?

1 0
možnosti

Maďaři zapálili Magyarparlament. Již nejsou součástí Unie a prostě by se k nim takto mělo postupovat. Nulové platby, kontroly na hranicích........

0 0
možnosti

Čekal jsem na to, až se tohoto tématu někdo chopí střízlivě. Vy jste to udělal, takže díky a karmaR^

1 0
možnosti

Problémem je, že tak jak byl Orbán demokraticky zvolen v Maďarsku, tak byli europoslanci demokraticky zvoleni v celé EU. Takže ti zlí v Bruselu vlastně prezentují názor demokratické většiny v Evropě, nebo ne ? Proč není někdo dokonalý ( třeba jako Orbán ) navržen a zvolen do čela EU ? Není tedy chyba v tom koho navrhujeme a volíme ? Nebo má prostě většina v Evropě jiný názor ?

2 0
možnosti

Ohledně první věty: to je samozřejmě pravda. Jenže rozdíl vidím v tom, že Orbán se europoslancům či předsedkyni Evropské komise do jejich kompetencí neplete.

0 0
možnosti

S každým podobným článkem a komentářem mám pocit, že lidi hloupnou čím dál víc a jsou čím dál jednodušší. I když je to samozřejmě nesmysl, v tomhle směru žádný sestupný progres nejpíš není. Ale nemá smysl vytýkat všechny absurdity článku a nepochopené souvislosti. Normální lidi to poznají na první pohled a ty ostatní o jejich jednoduchosti nikdo nepřesvědčí, ani kdyby se stavěl na hlavu.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS