Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J97i92r30i 81B74o78r

2. 4. 2020 11:20

Za svého mládí jsem často slýchal od starších lidí,jak byl za Hitlera v Čechách pořádek. Nějak se nemohu zbavit dojmu,že Maďarsko prodělává podobný vývoj.Rv

5 1
možnosti
Foto

Také jsem to jako dítě od několika lidí slyšel a divil se, že nemají strach něco takového v padesátých letech říct. Asi to byla i pravda. Je spousta lidí zneužívajících svobodu k vlastnímu prospěchu a ke škodě druhých.

1 0
možnosti
Foto

Evropa by si hodně oddychla, kdyby se ten paskvil v Bruselu podařilo zlikvidovat.

10 2
možnosti
PC

Výborně napsáno, karmaR^R^R^

Maďarsko je trnem v oku všem eurohujerům, protože odmítá bezhlavě následovat "doporučení" EU a zachovává si tak zdravý rozum, následovaný racionálním, logickým řešením různých situací.

Takhle si představuji svobodu a demokracii, jakou by měl disponovat každý stát, který se chce svobodným a demokratickým nejen nazývat.

V opačném případě jde zase jen o poklonkování, hrbení hřbetu a alpinského řiťolezectví.

13 4
možnosti
JH

To je asi to úplně jediné, v čem EU neselhává:-(

6 0
možnosti
ML

Zákaz zahalování obličeje- špatně.

Příkaz zahalování obličeje -zase špatně.

Teď si vyber...

1 0
možnosti
AM

A98d24a77m 37M27a28l31ý

2. 4. 2020 10:28

Ignorovat a neřešit, to co provádí Orbán s demokracií v Maďarsku by byla chyba.

7 3
možnosti
AL

Dobrý den, pane Nožičko.

Přečetl jsem si článek a je mi jasné, že se nebude líbit těm, kteří nectí kroky cizí vlády v její vlastní zemi. O tom, že tato vláda vzešla ze svobodných voleb a v Maďarsku je demokratický systém není pochyb a EU si nedovolí toto zpochybňovat.

Že se Maďaři nedají koupit eurodotacemi, zastrašit bruselskými úředníky a důsledně hlídají své hranice je hodné obdivu.

Samozřejmě ti, co nemají rádi svobodu a když demokracie není po jejich, budou na Maďarsko nadávat. V článku (dle mého názoru) patří "kontroverzní" do úvozovek.

Více takových článku. Přesně takové psaní je totiž projevem demokracie, ať si neschopná madam Leyenová říká co chce.

Henry David Thoreau: „Neposlušnost je základem svobody. Poslušní zůstanou otroky.“

Karma.

R^

15 4
možnosti
JN

Že se článek mnohým líbit nebude, to mi bylo jasné také. :-)

1 0
možnosti
PB

...... Huny řádně vytrestat!,- bych je v květnu vyloučil z kolektivních oslav Dne optimismu v EU!,- ..... aby jako věděli, že se s něma párat nebudem, žejo ?!VEU

12 1
možnosti
MP

Orbán je sice populisticko-nacionalistický diktátor, ale tak tvrdý trest si snad maďarský lid nezaslouží...!

1 0
možnosti
KP

Zřejmě se představitele EU domnívají, že s pandemií koronaviru je nezbytné bojovat pouze s maximální korektností, při ohledech na práva všech možných menšin a mnohačetných pohlaví. Je nutné brát maximální ohledy na svobody lidí říci svůj názor svobodně a bez roušky a pendlovat s ním svobodně v shengenském prostoru. Na jakékoliv rozhodnutí při exponenciálním šíření koronaviru v jednotlivých zemích je nutné svolat summit všech a dlouze demokraticky dát všem možnost se vyjádřit o svých specifických podmínkách. Na nákupy všech možných ochraných pomůcek je nezbytné vypsat výběrová řízení a podrobit je té nejpřísnější certifikaci a schvalování.Každý kdo by se snad chtěl řídit tím odporným " zdravým rozumem" buduž odsouzen a zavržen.

Jen organizovaně, projednaně, schváleně a certifikovaně se zřejmě můžeme zachránit.

11 1
možnosti
JZ

"Minulý týden převzala armáda dohled nad sedmi desítkami klíčových podniků, státních i soukromých, elektráren i bank. Cílem je podle ministra obrany zajistit jejich hladký provoz. Vojáci hlídkují i v ulicích.

Vláda navíc parlamentu předloží zákon, díky kterému bude moci vládnout prostřednictvím dekretů. A to i neomezeně dlouho.

Konec nouzového stavu totiž bude vyhlašovat znovu jen vláda."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-rakousko-slovensko-polsko-nemecko-madarsko-ukrajina-opatreni-viktor-orban.A200325_110707_zahranicni_kha

.

Není mi tak úplně jasné, proč v souvislosti s tímto píšete něco o svobodném pendlování Schengenským prostorem bez roušek.

0 1
možnosti
JZ

"Kroky maďarského premiéra Orbána nedávají některým politikům z vrcholných orgánů EU spát ani v době pandemie koronaviru."

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748752

.

Hmmmm, taky přístup. Je pandemie, nic jiného není důležité.

Ad absurdum: Jeden náš soused zavede autokratický režim, v jiném dojde k vojenskému převratu a vyhlásí stanné právo, v jiném se vše začne řídit podle (jak někteří rádi říkají) sluníčkářů ...

... to přece vůbec není důležité a nemá to nikdo řešit, protože je pandemie.

9 1
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,71
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik