Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

nejen vrcholni politici resi, pane Nozicko, soucasne az diktatorske kroky pana Orbana.

ale chapu, ze nekomu tato situace nevadi a Vam nebude prekazet ani to, kdyz bude Vas text i bez Vaseho vedomi (jak jste se mi uz jednou pokousel nabulikovat) zarazen mezi podobne uvahy na Rukojmi

6 6
možnosti
JN

Pane Valičku, opravdu jsem si myslel, že se vzmůžete na víc než jen na to, že jako nějaká internetová "drbna" stále "informujete" ostatní o tom, že některé mé články (a opravdu bez mého vědomí) přebírá server Rukojmi.

8 0
možnosti
Foto

Doba je zralá pro zrození nových vůdců.

1 1
možnosti
PN

Soudě podle příspěvků, lidem se asi stýská po dobách opoziční smlouvy. Politické síly rozložené tak, že se jeden bez druhého ani neuprdne. Když někdo vládne demokraticky zvolenou většinou tak už je prakticky diktátor? Budou tito lidé reagovat stejně až se naplní slib pana Fialy, vyhraje volby a bude většinou vládnout on? To bude ten správný diktátor? A smysl výroku Orbána přeci není žádost o pomoc EU. Asi ví, že mu nepostaví nemocnice, nepošle potřebné množství lékařů a lidí, jako náhradu za jejich nemocné.

6 1
možnosti
OU
JB

Argumenty, že EU nemá kompetence v záležitostech zdravotnictví jednotlivých států by měli váhu jen tehdy, pokud by EU nestrkala nos do jiných záležitostí, do kterých jí nic není. Například otázky vnitřní bezpečnost jednotlivých států. Snadno se zakazují legálně držené zbraně, pod hrozbou sankcí.... EU je v současné době shnilá mršina, která už není schopná se ani podrbat na zadku.

26 5
možnosti
JB

J28a34n 24B15u22r10d36a

2. 4. 2020 10:14

Právní základ zbraňové legislativy EU je harmonizace vnitřního trhu, kde EU kompetence má.

1 0
možnosti
VH

Asi je to jednoduchsi mlet z Bruselu naprazdno hubou nez prijmout vcas opatreni, ktera davaji smysl a maji alespon nadeji na uspech. Netvrdim ze je v Madarsku vsechno ok a je mi to celkem jedno, ovsem co mi jedno neni je nekompetentnost a totalni impotence cele EU v reseni "JAKEKOLIV" krize! Ukazuje se ze je cas to rozpustit a na "POUZE SMLUVNIM ZAKLADE" vybudovat Evropske spolecenstvi volneho obchodu a sluzeb. Nic vic, nic min! Bez desetitisicu EU uredniku, bez sklenenych palacu, nesmyslnych dotaci a regulaci. Uz jsme zrejme zapomeli na predchozi "Spolecenstvi uhli a oceli" a pozdejsi "Evropske hospodarske spolecenstvi" ze kterych soucasna EU vznikla ci spise na ne navazala. K tem prvopocatkum se bude muset chte nechte vratit, jinak se sama v bolestech a s dalekosahlymi dusledky pro nas pro vsechny stejne rozpadne!

18 3
možnosti
VR

Asi jste neráčil zaregistrovat, že v oblasti zdravotnictví EU žádné podstatné kompetence EU nemá!

Lidé jako vy kritizují předávání kompetencí do EU a naopak ji zase vytýkají, že nekoná tam, kde jí ty kompetence státy nepředaly!

1 4
možnosti
OU
PN

To trápí jen zoufalce, který nutně potřebuje slyšet slovo vůdce.

7 1
možnosti
JV

Možná, že orbanvirus je pro východní Evropu ještě horší než coronavirus. EU

3 6
možnosti
VS

Problém vašich článků je v tom, že ačkoli se snažíte vzbuzovat dojem objektivního komentátora, vaše preference jsou vždy jasně viditelné, ať už se jedná o Zemana, Babiše nebo v tomto případě o Orbána, resp. o EU. Evropské komisi vyčtete nečinnost aniž byste zmínil, že v oblasti zdravotnictví má jen ty (malé) kompetence, které jí daly členské státy a o již poskytnuté pomoci ani muk. Orbánem nastolenou vládu jednoho muže bez jakékoli kontroly komentujete svým klasickým stylem "ano, ale", resp. jí vyjadřujete pochopení a podporu - jednou byl zvolen, takže si může dělat co chce a nikdo mu do toho nemá co mluvit.

17 9
možnosti
JN

Pane Studený, já nikoho nenutím mé články číst a divím se tedy, že tak již dlouhou dobu činíte. pokud jste přesvědčen, že například články kolegů Bárty, Turnera či Jandové jsou mnohem objektivnější než ty mé, tak prostě čtěte raději je.

3 1
možnosti
Foto

Milý Josefe! Je dobré se zamyslet:

1) Do jaké míry je corona virus skutečná hrozba v tuto chvíli nevíme.

2) Jak by měla pomáhat Evropská unie, když zdravotní péče je zcela v kompetenci národních států? Ostatně o to přece usiluje národovecká většina - co nejméně kompetencí do Bruselu?! To má brusel stavět nemocnice nebo určovat jednotná pravidla?

3) Oproti přechodné a zcela přemrštěné reakci na corona virus je Orbán a celé chování populistických skupin napříč Evropou skutečnou hrozbou pro evropské společenství (jehož jsme už 15 století součástí)! Protože pravidla platí pro všechny. Žádná mimořádná situace nikoho neopravňuje k jejich porušování. Samozřejmě se to týká i Itálie a Francie ohledně deficitu, ...

14 8
možnosti
Foto

Přesně tak, různí národovci místo toho aby byli rádi, že každý národní stát má zcela ve své kompetenci kroky v boji proti čínské chřipce najednou křičí, že EU nic nedělá a nikomu se do ničeho neplete....

7 6
možnosti
JP

J67a38n 21P48a42v74l24i36š

2. 4. 2020 8:34

Vše je o tom být či nebýt.Tím myslím "slavnou" EU.Pan Orbán jen to nejlepší pro Maďarsko a tim je vystoupení z EU.U nás,kdyby mohlo být o EU referendum,tak nepochybně věřím,že by většina voličů byla také pro odstoupení.EU je moloch,který stojí nepředstavitelné peníze na chod tohoto monstra.K čemu EU je,to nyní můžeme pozorovat na jejím přístupům k chřipce Covid 19.Samozřejmě očekávám záporné mínus od diskutujících pod tímto článkem.Ale je pravda,že v těchto diskusích většinou diskutují ti pevně přesvědčeni o vedoucí úloze /"strany"/EU.

13 2
možnosti
Foto

Orbán už má dlouho v Madarsku většinu a kupodivu se ven z EU nehrne. Proč neudělal referendum on sám.:-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,65
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik