Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Jenom další ukázka, jak si rýpnout do EU s využitím pandemie.

V první řadě, zdravotnoctví a vnitřní bezpečnost je ve výlučné pravomoci členských států. Možnosti EU = 0. Doufám, že se to po téhle zkušenosti změní, že vznikne společný krizový plán. Jenže to zase bude nářků, jak nám ta zlá EU něco diktuje.

Za druhé. Čas EU doufám ještě přijde v okamžiku, kdy bude zapotřebí restart po krizi. Můžu se mýlit, ale v tom vidím hlavní úlohu v nejbližší době, uvidíme.

Zmatené výroky některých politiků skutečně neznamenají popření smyslu společné Evropy. Stačí se podívat jen do české kotliny, co jsme si museli vyslechnout protimluvů.

6 0
možnosti
RV

Dovolím si citovať správu z médií.

:::Mauro Ferrari, předseda Evropské rady pro vědu, rezignoval kvůli nedostatečné koordinaci boje proti koronaviru.

Ferrari, „hlavní vědec“ EU, jak ho popisují Financial Times, rezignoval, neboť nepřesvědčil Brusel, aby založil velký vědecký projekt na boj proti novému koronaviru.

Pro noviny Financial Times uvedl, že byl evropským postupem vůči koronaviru extrémně zklamán. Dále řekl, že do funkce přišel jako velký zastánce EU, ale epidemie jeho názor zcela změnila. Zůstává ovšem nadále podporovatelem myšlenky společné spolupráce.:::

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JZ

V EU selhali všichni, jak národní státy, tak Brusel. Česká vláda si počíná rovněž velmi chaoticky.

1 3
možnosti
VS

Co se týče těch "peněz od EU, které byly stejně naše" (jak je označil Babiš a jeho věrní začali hned papouškovat) - zapomněl jste uvést, že k nim nebude nutné spolufinancování z národních zdrojů, peníze budou k dispozici ihned a nebude nutné čekat s proplacením jejich části až na konec zúčtovacího období. Klasické "ano, ale".

8 0
možnosti
VB

Tak Vondry jsem si zběžně přečetl a musím, že jsem blbec, když jsem ho volil. To k jeho argumentům.

K selhání Unie. Jednotlivé členské státy si nevěděly rady a přiznejme si to, selhaly všechny. Jak v připravenosti na epidemii (viz 10.000 respirátorů v SHR při týdenní spotřebě v běžném provozu 50.000 týdně), podcenění informací z Číny (problém se měl vynásobit 4x a z toho vycházet při plánování), ve vzájemné nespolupráci ve výměně informací (definice nakaženého, zemřelého, vyléčeného, věk, další nemoci) i opatřeních (nejednotnost v jednotlivých zemích, což při pocitu...my to víme nejlépe...vedlo k názoru, že....od těch hlupáků se musíme izolovat).

Unie nemá výrobní kapacity ani pravomoci ve zdravotnictví. A kdyby měla, co kdyby řekla zákaz vycházení, to by byl řev. Jak tedy může někdo vážně mluvit o selhání Unie. Jediné snad, měla Layen vystoupit s nějakými plamennými projevy, aby lidi věděli, že se "něco dělá". Myslím, že by si ale vysloužila posměch, jako česká vláda.

Jinak uzavření hranic byla jenom pocitová záležitost, protože tak přece vypadá správná krize. Jak se liší cesta sem a tam přes hranice a cesta do práce v MHD uvnitř státu z hlediska rizika nákazy? Uzavírat se mají oblasti a ne hranice, protože to Unii opravdu rozvolňuje. Platí to při lidské i veterinární nákaze. Ještě, že u nás není zvykem, že ke správné krizi patří tanky v ulicích, opozice internovaná na stadionech a plukovníci ve slunečních brýlích v televizi.

Jestli je něco poučením z této krize, tak větší spolupráce zemí Unie, tak aby se nemohlo opakovat blokování zdravotních potřeb. Nějaký článek V. (jako v NATO), kdy po jeho aktivaci by museli všichni všem pomáhat. V celku 500 mil. lidí dokážete zabezpečit pomoc lépe něž v státečku o 10 mil. lidech.

11 9
možnosti
VB

Ještě doplnění. To, že běží dál normální agenda je, že život se nezastavil. Nejde z toho usuzovat na priority.

A jedna konstruktivní otázka. Co podle Vás Unie měla udělat?

6 3
možnosti
IM

I32v82a67n 27M58i66n54á10ř

10. 4. 2020 12:21

Díky za zcela reálný souhrn, pane Nožičko ! Skutečně nevím, proč by za všech okolností měla česká společnost vzhlížet k EU - jen s jakousi psí oddaností. Až příliš dlouho jsme byli paralyzováni mocenskou politikou sovětů, abychom nyní bezhlavě podléhali její novodobé, levičácko-socialistické orientaci, kritice v postojů vůči migraci a teď .. jak vidno i nezbytným opatřením proti pandemii. V době této celosvětově rozšířené infekce si rozhodně vedeme organizačně lépe, než Itálie, Francie, Španělsko .. i Německo - státy, které předmětem kritiky bruselské vrchnosti rozhodně nejsou !!

22 3
možnosti
VB

Opět česká domýšlivost o výjimečnosti.

4 8
možnosti
Foto

Přirovnávat EU k našemu současnému školství je poněkud přehnané. Tam není vidět ani ten krok kupředu. ;-D

2 8
možnosti
JN

A říkáte tohle i před Vaší manželkou? Aby Vám pak nepřestala vařit k obědu tu vtipnou kaši... ;-D

4 1
možnosti
JS

EU postě selhala a to včetně EK. Pokud chce EU pomýšlet na záchranu, tak musí urychleně začít řešit věci podstatné a nesmysly odstavit na vedlejší kolej minimálně do doby, kdy bude EU opět prosperovat, pokud tak neučiní, tak bude mít obrovské problémy a proti unijní síly z toho budou těžit.

13 1
možnosti
JV

To vime vsichni. EU mela vyhlasit zakaz vychazeni uz v unoru. Po bitve jsme ale vsichni generalove, vcetne Smida !

0 0
možnosti
MV

a ja Vam k Velikonocum popreju hodne zdravi a spokojenosti - tak se chovaji slusni lide v dnesnich dnech

6 1
možnosti
JN

Děkuji. Já Vám i všem ostatním čtenářům samozřejmě také.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,70
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik