Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J97a75n 45S72o61u78č18e32k

14. 4. 2020 7:00

Máte zcela pravdu. Číme déle budou současná opatření platit, tím hůře se bude život vracet do obvyklých kolejí. A v případě škol to platí dvojnásob. Nyní přišli žáci o celé druhé pololetí. Kdy látku doženou? Jak budou známkováni. Jak se budou konat přijímačky na střední a vysoké školy? Stejná situace může nastat i po otevření škol v září, kdy se může koronavirus opět objevit. Pak začne zavírání škol nanovo. To by ale znamenalo kolaps celé vzdělávací soustavy. Soudný člověk pochopí, že online vyučování prostě přítomnost ve škole nikdy nahradit nemůže.

4 2
možnosti
Foto

Ale do září by se už nějaké koncepční řešení dalo najít i pro případ návratu pandemie.

1 0
možnosti

Pokud se ta školní omladina nenakazila během jednoho měsíce stráveného v početných skupinách bez roušek a s cigaretkou na loukách či v lesoparcích, které jsou poblíž obytných sídlišť, tak by se snad moc nestalo, kdyby se za dobře zvolené organizace výuky opět vrátili do škol. V Německu se zrovna tuto středu očekává rozhodnutí, jestli žáci zasednou zpět do lavic.

4 2
možnosti
VH

Školy se otevírat nemusí vůbec, číst a psát naučí děti jejich rodiče a to jim pro práce v zemědělství, kuchání kuřat, míchání sojové směsi v Kosteleckých uzeninách, nebo jiné nekvalifikované práci v holdingu toho, komu nepatří, úplně stačí.

Nebudou kecat, přemýšlet, budou makat, aby finančně vyšli do příští nuzné výplaty.

8 1
možnosti
BD

Tak už Verneovi vyšly i ty Dva roky prázdnin... Jj Jules byl chytrej chlap ;)

0 0
možnosti
Foto

Tak pan Rozsíval pod jiným blogem říkal, že ten kdo maže diskusní příspěvky, je trapný mazal. To také není špatné názvosloví.

1 2
možnosti
JN

Tak pan Flaška pod blogem Jana Zieglera nedávno napsal:

"Honzo, já bych to napsal jako poznámku na konci každého blogu. To promazávání jejich příspěvků tady svědčí o tom, jací to jsou tupci, že nepochopí, že když někam nejsou zváni, tak tam nemají lézt."

Je tedy asi na místě položit si filozofickou otázku: je horší trapný mazal nebo tupec? :-)

5 1
možnosti
VV

Debata se v poslední době zvrhla v to, že by se mohli nakazit učitelé. O tom to ale VŮBEC není. Umím si představit, že zrovna oni se chránit dokážou. Ve škole je velká koncentrace lidí - dětí, udržovat sociální distanc prakticky nelze. A děti mohou přinést nákazu domů a nakazit rodiče a prarodiče. Otevřít školy částečně - deváté třídy, maturitní ročníky? Asi není problém. Otevřít plošně? To je riziko. Jak velké? To se právě neví. Hlavně se teprve za týden ukáže, co udělaly s křivkou nákazy Velikonoce, kdy se lidé vrhli hromadně do hobbymarketů a začali flinkat omezení. Pokud křivka zůstane plochá, můžeme zkusit školy otevřít, pokud vystřelí vzhůru, staly by se školy rozbuškou nákazy. Aktuální pololetí je tak jako tak odepsané a jde o to, jestli kvůli jednomu měsíci riskovat nebo to nechat doběhnout, jak to je. Lidé, kteří podepisují petice, se bojí především zavlečení nákazy do rodin, zvlášť těch, kde žije někdo oslabený nebo jinak nemocný.

7 0
možnosti
VN

Toto je přesně ten případ, kdy musí rozhodnout odborníci a nikoliv lidi z ulice, kteří o tom neví vůbec nic. Jinak já jsem přesvědčen, že tuto petici podepsalo i hodně z učitelů či matek s ošetřovným , protože jim tento stav absolutně vyhovuje.

3 0
možnosti
PK

Věřte, že učitelům tento stav absolutně nevyhovuje. A myslím, že to podepsaly pouze poblázněné matky.

2 1
možnosti
AK

Ať už to bude v květnu nebo v září, vždy se najdou odpůrci. Ta menšina se bude muset přizpůsobit většině. Já bych školy otevřela, a když ne, tak to taky snad přežiju. Ale ne, že s tím budu souhlasit. Není to řešení. Až bude v srpnu ta samá situace, zase hygienička bude doporučovat školy neotvírat. A tak donekonečna. Skončí ošetřovné, protože to stát prostě nezaplatí a nezaměstnanost nebude najednou 3% ale 10-20%. Jen kvůli "možná se nakazí". Docela vysoká cena.

13 2
možnosti
MP

Tohle je určitě zapeklité. Realita je takováto:

Děti ve škole nikdo nedonutí nosit důsledně roušky, stejně tak není technicky reálné, aby mohli sedět žáci ve dvoumetrových vzdálenostech od sebe. Dále je skutečností, že nejrizikovější skupinou ohledně koronaviru jsou senioři, jejichž zastoupení je ve školství velmi rozšířené.

Takže pokud vyjdeme z těchto předpokladů, lze bezpečně rozhodnout o plošném otevření škol až tehdy, když se virus už nebude volně šířit mezi obyvatelstvem a nebude nutné nosit roušky. Kdy tyto situace nastane ovšem nelze předem říci. To samozřejmě závisí na vývoji situace a na průběhu epidemie. A v tomto ohledu naprosto nechápu ty, kteří požadují, aby jim toto datum bylo sděleno předem, v dostatečném předstihu a zcela spolehlivě.

3 0
možnosti
Foto

Tak už se zde mažou i relevantní odkazy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik